Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamaj

czy do kwoty 1500 zł można kupić dobry wózek?

Polecane posty

Gość przyszla mamaj

mamy taką kwotę odłożoną na wózek. myslałam ze kwota jest z zapasem, ale gdy przeglądam ceny wózków to widzę ze większośc wózków tych polecanych są w cenie od 2 do 3 tys zł. zastanawiam się na jakością tych tańszych wózków. myślalam o takim wózku http://www.sklep-smile.pl/wozki/wozki-tako/tako-warrior-fotelik.html czy może ktoś miał taki wózek ? czy doradzacie poczekać ( mam jeszcze czas) i kupić jakiś droższy czy ten też się sprawdzi? czy taki na przykład droższy http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=712&osCsid=l6ufp4sp7buc225185eu6m3nk0 będzie bardziej praktyczny ? a może macie jakieś pomysły na dobry wózek do 1500 zł? :-)

Gość przyszla mamaj
nikt nie kupił wózka za tak niską kwotę? :-(

Gość szatyyyyyynka27
ja za 1150 jakos tak marita polezam swietne wózki bez tych głupich obracanych kół

Gość przyszla mamaj
moja znajoma poleciła mi ten wózek i powiem wam ze mi się dobrze go prowadziło. ja jestem fanką wózków, które mają skrętne koła.

Gość przyszla mamaj
tak to moje pierwsze wyczekane bardzo dziecko :-)

Gość julita28
Ja też mam wózek Marita i jest super...moge Ci odsprzedać , spacerówka jest nie używana, a gondola jest jak nowa. Jak jesteś zainteresowana to napisz.

jeżeli jesteś z Wrocławia, lub masz możliwość pojechać, to proponuje hurtownie na Niemcewicza. Hurtownia nazywa się MAJA. Ceny mają takie jak w internecie. Ja kupiłam tam wózek za 1000 zł zipp dobrze mi się go prowadzi.

Gość hfdgfdgsd
ja kupiłam tako warrior 3w1 za 1250 3 lata temu; ja była całkowice zadowolona; jak dla mnie wadą tego wózka jest waga (chociaż nie wiem czy inne są dużo lżejsze), ale w sumie nie musiałam go wnosić po schodach; mieszkam na wsi i wózek się na wiejskich drogach świetnie sprawdził; nic się nie zepsuło, nie było żadnej awarii; był stabilny i wygodny dla dziecka;

Gość hfdgfdgsd
i nie wiem dlaczego komus przeszkadzaja skrętne kola? przecież można zablokować...jak jeździłam po wertepach, to blokowałam, bo wtedy lepiej się prowadziła, a jak po równej drodze to skrętne kola były błogoslawieństwem; nie musiałam podbijać wózka żeby skręcić, wózek łatwo było prowadzić jedna ręką; kupiłam ten wózek tutaj http://www.dzieciecawyspa.pl/index.php?action=showitem&podkategoria=TAKO%20Warrior,TAKO&id=92 i wynegocjowałam chyba 100 zł upustu dodatkowo

Gość głęboko-spacerowy lub osobno
nie dziwię sie, że wiele osób nie chce używac spacerówki marity.. bo jest wielka, ciężka i nieładnie wygląda.. Jeśli chcesz od razu mieć od razu mozliwość położenia dziecka w gondoli i spacerówkę, to nie bierz wózka wielofunkcyjnego (one nie mają sztywnej osobnej gondoli, tylko miękki wkład.. a same wózki są ciężkie), tylko weź wózek głęboko-spacerowy.. gdzie będzie osobno montowana gondola, a osobno spacerówka.. ewentualnie jakiś zestaw z fotelikiem, ale tylko firmowym.. który ma dobrą ocenę w testach (np. maxi cosi, recaro, romer).. nie bierz żadnego zestawu z fotelikiem graco, tako, jedno i inne.. które nie zapewniają bezpieczeństwa.. Ja na razie mam tylko wózek głęboki.. taki chciałam.. kupiłam za 399zł na allegro.. http://allegro.pl/klasyczny-lekki-wozek-gleboki-na-paskach-gratisy-i3135955221.html sprawdza mi się super.. jeździłam po bruku, błocie, śniegu.. zawieszenie na paskach daje super amortyzację, jest regulowane oparcie i rączka, w zestawie folia i moskitiera.. Używam wózka prawie 3 miesiące.. i jestem zadowolona.. Prowadzi się go bardzo prosto.. z łatwością podjeżdżam pod krawężniki... no i super kolorki.. mąż też jest zadowolony... a w sierpniu pomyślę o mniejszej spacerówce..

Gość hfdgfdgsd
a ja z kolei napiszę, ze z perspektywy czasu zastanowiłabym się nad wózkiem wielofunkcyjnym, bo takie wózki mają przekładaną rączkę i tego mi brakowało

Gość wozek_wozek
Idz do sklepu pogladaj, wez ze soba miare i mierz (dlug gondoli, szerokosc spacerowki czesto sa inne niz w opisach) poczytaj opinie o konkretnych modelach do 1500zl bo spokojnie kupisz fajny wozek (Tako, Bebetto Nico plus lub Solaris, Baby Design Lupo, Tutek Ambero lub Grander, Jedo Fyn itd) Zapewniam Cie, ze kazdy z nich bedzie mial jakies wady (dla jednych wada, a drugi nawet nie zwroci uwagi). Niech bedzie estetyczny i z funkcjami, ktore wedlug Ciebie sa niezbedne. Kazdy ma inny gust mnie osobiscie wozek prezentowany przez, ktoras mam za 399zl nie podoba sie (nie wspomne o mezu, ktory wstydzilby sie wyjsc z nim). Poprostu preferujemy inny styl wozka. Niech to bedzie Twoj wybor :)

Gość wozek_wozek
Co do fotelika to tak naprawde zaden nie gwarantuje bezpieczenstwa. Przeprowadzane testy przy 40km/h nie przypominaja warunkow na drodze bo kto jezdzi z taka predkoscia ? Jedynie nasza rozwaga ma tu znaczenie.

Ja miałam/mam między innymi warriora. Plusy? Fajna amortyzacja, łatwo sie prowadzi, do prowadzenia po każdej nawierzchni (po śniegu, lesie, plaży równych chodnikach wertepach), bardzo duża gondola (nie wiem kiedy rodzisz, ale obstawiam, ze w lecie i musisz mieć dużą gondolę właśnie na zimę.) Minusy? Szeli w spacerówce i waga, ale nie muszę go nosić wiec jak dla mnie żaden minus. Acha i jak sie zdecydujesz to zobacz na allegro czy nie jest taniej, bo na początku roku siostra kupowała też ten sam i zapłaciła 1300 ale z fotelikiem maxi cosi.

wozek_wozek-> A skad masz informacje na temat prędkości przy jakiej prowadzone są testy? Bo ja mam zupełnie inne coś ponad 60 km/h.

nie sugeruj się stroną bobowózki bo tam ceny są wzięte z kosmosu. X landera na allegro można kupić już za 1.500 zł http://allegro.pl/x-lander-xa-wozek-2w1-12-13-gratisy-xlander-x-a-i3131543138.html oczywiście bez fotelika, ale fotelik i tak radziłabym dokupić osobno, bo służy przede wszystkim do przewozu dziecka w bezpiecznych warunkach, a nie, żeby wpiąc w stelaz wozka i smigac do parku na spacer- od tego jest gondola. I oczywiście za tę cenę dostaniesz dobry i praktyczny wózek, ale najlepiej zamów na allegro, po wcześniejszych oględzinach w sklepie

Można śmiało;) ja kupiłam za 1300 zł Tako Laret, jeszcze nie testowany w trasie ale fajnie szybko sie składa rozklada, zarówno gondolę jak i spacerówkę można montować na dwie strony. Leciutko chodzi, chociaż nie jest najlżejszy. Rozważaliśmy też Tutek Ambero, bardzo podobny i lżejszy ale coś nam spacerówka nie pasowała. Początkowo też myślalam, że wózek to conajmiej z 2 tys. ale nie ma sensu przepłacać, te mają naprawdę dobre opinie, a marka to nie wszystko.

Gość takie tam doświadczenia
my mamy tako jumper x i jesteśmy bardzo zadowoleni. (za 3 w 1 zapłaciliśmy 1150 dwa lata temu) Ale to ciężki wózek jeśli mieszkasz w bloku i będziesz musiała go nosić na 3 piętro to zdecydowanie myśl o lżejszym albo o sytuacji najtańszy wózek gondola na teraz a jak najszybciej lekka spacerówka. My mieszkamy w domku więc nie nosimy po piętrach. Aha jeśli macie auto to zdecydowanie przymierzcie do bagażnika. My mamy auto typu sedan i mamy problem z wkładaniem. Musimy rozkładać wózek bo mimo wielkiego bagażnika otwór do wkładania jest za mały.

Gość mamamama...
Jedo Fyn-niezniszczalny!!! Polecam. Sama kupiłam używany w idealnym stanie za 660zl. Jedna z największych gondol na rynku. Wersja z gondolą rewelacja, spacerówka mi nie podchodzi i dlatego to co zaoszczędziłam na kupnie używanego zainwestowałam w solidną spacerówkę (Navington Scooner ;) ) Myślałam nad X-landerem, ale Fyn jest odrobinę lżejszy, ale przede wszysstkim ma duuużo większą gondolę, spacerówkę montowaną w obu kierunkach i co ważne przy gondoli- dużo lepszą amortyzację Dla mnie to świetny wybór bo dziecko urodziło się długie (60cm) i w gondoli mieściło się do 8 miesięcy :)

Gość olamamamam
Dzień Dobry wszystkim Mamom :) Chciałabym Was zaprosić do polubienia i śledzenia mojej strony na fb poświęconej w 100% Maluchom i ich rodzicom. Strona jest kompletnie antykomercyjna i wolna od reklam. Zapraszam :) https://www.facebook.com/babelek2012

Gość mamamama...
Zapomniałam jeszcze- jakość wykonania. Jedo ma wszelkie łączniki do montażu gondoli itp metalowe, a nie kawałek plastiku jak inne. Do tego spróbuj nacisnąć podnóżek od spacerówek mocno- tak jakby dziecko kopało po nim. Miałam wrażenie, że złamię je w sklepie dotykając palcem- tak się uginały. Jedo ma zdecydowanie mocniejszy podnóżek od ww wózków. To tylko moje zdanie, ale warto sprawdzić :)