Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

so.much.pointless

Za jakie grzechy spanie..

Polecane posty

Zawsze stroniłem od tego forum no ale cóż dopadło mnie.. Piszę by sprawdzić czy jest tu chociaż jedna osoba z takim samym problemem, więc jeśli znajdzie się choćby druga taka osoba było by w porządku. Otóż jest 1:31, powinienem teraz spać niemniej jednak nienawidzę chodzić spać, chciałbym żyć bez spania - może nie zawsze. W każdym razie jest to dla mnie nieprzyjemna konieczność aby pójść spać najlepiej o 23 lub 24, ale nienawidzę tego.. Są tysiące lepszych zajęć zamiast spania. Co najlepsze jak już się rano człowiek budzi po tych 4, 5h snu to nie chcę wstać i rzyga tą konstrukcją świata, że trzeba się podporządkować, a to tak niezdrowo żeby spać tak krótko i chlać prawie 0,5l kawy w szkole. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam

Gość o nie nie przestawaj
ale to nie jest jakiś zawiły problem do filozofowania, tylko kwestia tego, jak organizm przyzwyczaiłeś. zburzyłam nastrój?

nie jest istotne czy mój organizm chce odpocząć o 22 w nocy czy o 6 rano, istotne jest to, że nienawidzę chodzić spać, marnować czasu na to. A druga sprawa to nie mogę spać tak krótko, jakoś to próbuję nadrabiać ale to jest tak jakby ktoś próbował oderwać Cię od najlepszego jedzenia świata :

nie marnujesz czasu, regenerujesz siły. na jedzenie też Ci szkoda?

PRZEMYSLAV_22 - wypierdalaj w półszpagatach

Cieszy mnie niebywale Twój entuzjazm Przemysławie niemniej jednak nic istotnego dla mnie nie wnosisz do tematu więc dziękuję Ci bardzo za Twoje ogromne chęci. Tak, tak sen to regeneracja, wiem, wszyscy wiedzą.. Gdyby tak to była tylko godzina snu i człowiek by był gotowy do akcji na dzień i noc..

a co Ty porabiasz w dzień i w noc ważnego, że sen Cię od tego tak tragicznie odciąga:-P

Ja tak mam. wiem że powinnam iść spać ale wolę robić wszystko byle nie położyć się. Książkę poczytać, jakiś film obejrzeć, może kafe... a potem spie np 4h :)

To nie tak, że mam coś super ważnego chociaż zdarza się, że czasu nie wystarcza na wszysto co jest na prawdę istotne. Istotą tego jest to, że nie chcę się pogodzić z tym, że muszę iść spać chociażby dla własnego dobra. Może to głupie ale cenię sobie niezależność od godziny jak i dnia na tyle ile mogę, pójście spać jest od kilku lat ostatnia rzeczą jaką chce zrobić.

No ja sobie wręcz celowo znajduje zajęcia po nocy. Mój facet kazał mi się ogarnąć i zacząć spać po 7h na dobę jak normalny człowiek. Ale nie umiem się zmusić.

Gość Assholeee
to tak jakbym siebie słyszał hee tylko ja raczej do późnego popołudnia śpie więc proporcje są zachowane :-) np siedze do 5-6 a wstaje o 15 ;d

Ja ciągle odwlekam zmianę trybu życia :) jutro, pojutrze, za tydzień, za miesiąc... ale czuje że muszę to skoczyć naprawdę. Rano ledwo wstaje, jak np kładę sie po 3 a muszę o 6 wstać (to nie żart...) dziwne że to się jeszcze jakoś na mój wygląd znacząco nie przełożyło. Może za krótko tak ciagne. To głupie bo wiem że powinnam iść spać, bo to zdrowe, i bla bla, a szkoda mi czasu na to. Na zasadzie- po co spać 7h jak mogę 3 i nadal żyje. Co z tego że przez 4 h robie głupoty i do tego rano ledwo egzystuje.

Gość Assholeee
hehehe to jakbym ja siebie słyszał :P:P Też próbuję zmienić swój tryb życia, ale to jest baardzo trudne dla mnie ;d Mówię sobie - a pójdę spac o 3, a tu nagle już 6 i cały plan o du*pe potłuc można :( jednak śpię sporo, bo wstaję PÓŹNO. Po prostu.

Ass- no tak wygląda mój weekend. śpie do 12-13 nawet, bo jak już nie muszę wstawać pilnie np na zajęcia to spie do upadłego bo nie umiem wstać sama z siebie o ludzkiej porze będąc na maxa padnieta skoro położyłam się o 4 i robie tak codziennie. Śniadanie mogę wtedy zjeść o 14 jeśli w ogóle je zjem. :) Wiem że patologia. :)

Gość Do tematu jednakże
Ja wieczorami mam podobnie,jednakże rano to się zmienia.Czasem wręcz ogarnia mnie przerażenie co do tego jak chujowe jest wstawanie rano gdy ktoś zasypia przykładowo dopiero teraz.

Gość Assholeee
haha ślimak żebyś wiedział, o której ja jem śniadanie ^^ Razem z rodziną obiad to me śniadanie xDD ehh

No ja jak sobie nie zrobię, to też czekam do 16-17 na obiad. :D potem kolacja np już 22-23. ale zdarza się że jem deser o 2 w nocy bo przecież siedzę to i głodna jestem.

Gość Assholeee
heheh ja też w nocy jem xD wiem, że muszę się zmienić i przestawić, ale jakoś nie za bardzo mi sie chce ;d bo lubie noc ^^

Gość Assholeee
w sumie to muszę zrzucić tę wagę, bo już przegoniłem Arnolda Boczka chyba...

Gość Assholeee
3;04 podszyw : ) ahh koffam was , róbcie mi sławę dalej zazdrośnicy

Gość Assholeee
a widzisz ktoś nie ma robić o 3:00 w nocy : ) TO musi mieć na prawdę zrąbane życie, żeby pod kimś spamować o 3;11 :D