Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakalaka

fotelik/krzesełko do kąpieli - ma ktoś? proszę o opinie

Polecane posty

Gość kakalaka

Witam, chciałabym kupić fotelik do kąpieli mojemu bąbelkowi, z racji tego że strasznie chlapie w wanience chciałabym go w niedługim czasie kąpać w wannie, więc moje pytanie brzmi czy któraś z was ma taki fotelik?? na co zwrócić uwagę? chciałam taki obrotowy, ale zastanawiam się czy będzie on stabilny, albo taki podany poniżej bo ma gumowe antypoślizgowe siedzisko a inne tylko takie "chropowate" plastikowe... http://allegro.pl/fotelik-bezpieczne-krzeselko-do-kapieli-baby-luca-i3149044844.html#tabsAnchor proszę doradźcie coś mamuśki:)

Gość b.e.a.t.a
A w tym czyms nie bedzie chlapal ? Mi sie nie podoba, ale ja nie jestem gadzeciara, po prostu wstawilabym wanienke dziecka do wanny.

Gość kakalaka
wydaje mi sie ze to krzeselko przyklejone do spodu wanny zmniejszyło by bałagan po kąpieli wokoło, tzn wiadomo że wanna jest wyższa i w łazience są kafelki, a wanienki nie chcę wstawiać do wanny, bo na to samo wychodzi jak bym go w wannie kąpała - co się wiąże z ciągłym schylaniem - mój kręgosłup tego nie wytrzymie...;/

Gość kakalaka
dotąd kąpałam go w wanience na stole w pokoju dziennym, ale uwierzcie - nie da się..... ma taką pare w nogach że wszystko jest mokre, ja też....

Gość kakalaka
nikt sie nie wypowie?

Gość filifionka.
Piszesz, że ma parę w nogach, więc chyba kąpiesz na leżąco? Jak dziecko nie siedzi to ciężko będzie go w tym posadzić :O Poza tym na zdjęciu widać jak szerokie jest to siedzisko a dziecko ma krótkie rączki. Za dużo to ono się tam nie pobawi, wymoczy tylko pupę i nogi :O Jak dziecko samodzielnie siada to są do kupienia maty antypoślizgowe jak boisz się, że siedząc się przewróci. Jak nie siada to nie możesz go tam wsadzać. Według mnie zbędny gadżet, który szybko pójdzie w kąt bo jest niepraktyczny.

Gość mama007
synek ma 8mies i od dawna kąpię go w dużej wannie, na szczęście bez problemu w niej leży na podkładce z gąbki. A podobny fotelik też mam i na razie się nie sprawdził, bo mały slizgał się w nim i gniótł sobie jajka. Poza tym bardzo trudno dziecko umyc, jak jest tak obudowane plastikiem. Zastanów się dobrze, u mnie to były zmarnowane pieniądze.

Gość kakalaka
mama dzięki za opinie, właśnie to krzesełko ma gumowe siedzenie antypoślizgowe... nie napisałam że chce kupić i już go wsadzać... fakt - nie siedzi jeszcze stabilnie, ale leżąc na brzuchu też wszystko potrafi zachlapać.... napisałam że chciałabym w bliskiej przyszłości przejść do wanny.... wiadomo że dziecko musi umieć samo siedzieć.... a mam drugiego starszego syna, i chciałabym by razem mogli się kąpać, a wiadomo jak to ze starszakiem, może niechcący popchnąć i nur gotowy.... wydawało mi się że dobre jest by dziecko trochę się pobawiło w wodzie, a pupe i tak na samym końcu myjemy... może wypowie się jeszcze ktoś kto jest posiadaczem takiego wynalazku???