Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylematosik

No za cholerę nie mogę pojąć egoizmu matek po 40!

Polecane posty

Gość a mi szkoda
tak tam sobie napisałam powyżej, trochę żartem, bo takie generalizowanie na podstawie naszego najbliższego otoczenia nie ma sensu; to tak, jak ktoś wcześniej napisał, że "na klepsydrach widuje głównie ludzi w wieku 40 - 50 lat" - a z raportu GUSu: http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/l_podst_inf__o__syt_demograficznej_2011.pdf wynika, że średni wiek życia w Polsce to dla kobiety 80, a dla mężczyzny - 72 lata; świat się zmienia po prostu i musimy się do tych zmian (np. tego, że coraz więcej będzie takich starszawych rodziców) przyzwyczaić :)

Gość ANIA 9898
a mi szkoda.... może masz racje Moja mama miała 36 lat jak mnie urodziła, była wspaniała, wyrozumiała, mimo dużej różnicy wieku była moja najlepszą przyjaciółką... Ja swoja córeczkę urodziłam w wieku 30 lat, mamy ze sobą wspaniały kontakt... Tak sobie myślę, że nieważne w jakim wieku rodzi się dzieci, najważniejsze żeby je kochać i dbać o nie...

Gość myslenie NIE boli ???
No w koncu od rzeczy gadacie :D

Gość myslenie NIE boli ???
dgs... Pomoc w domu , opieka nad rodzenstwem - to normalne skladowe procesu wychowania ( naturalnie pomoc , nie obarczenie obowiazkiem odchowywania ). Czemu dzis dzieci sa samolubne , pyskate i wredne - wiekszosc z nich to jedynacy , czesto jedyne dzieci rozpieszczane przez dziadkow , babcie, wujkow , ciotki - niestety jak sie jest przez dlugi czas takim pempkiem swiata , raczej trudno nauczyc sie dzielenia , podzialu obowiazkow , odpowiedzialnosci za drugiego czlowieka i empati !!!

Gość ,,,,,,,,,
...bgh

Gość dhdhndjs
40 nie sa gorsze od kobiet ktore obciazone genetycznie rodza dzieci albo zyjacych w biedzie,to jest dopiero tragedia dla dziecka przy tym stary rodzic to pikus

Gość cycyrydza
Moja koleżanka zaliczyła wpadkę w wieku 16 lat Jak Ja miałam 16 lat to był skandal a teraz to normalne więc tak samo jest z tą ciazą po 40

Gość ryśkaa
Hej mam 24 lata jak moja mama mnie urodziła miała 40 lat a tata 47:) mam dwóch braci jeden 40 drugi 42 lata :) jakoś nie uważam żeby to było jakieś patologiczne czy coś:)

Gość ogromnym minusem poznego
macierzynstwa jest to ze wczesnie traci sie matke a nie to ze ktos pomyli ja z babcia,ja stracilam mame wczesnie i bardzo mi jej brak,byla moja najlepsza przyjaciolka pomimo roznicy wieku 35 lat

Gość Ty od menopauzy
dziewczyno, moja matka ma 58 lat i jeszcze nie ma menopauzy wiec co Ty gadasz ze sie dostaje po 40 stce?

Gość Biologii faktycznie sie nie
oszuka... Kiedys kobiety rodzily w wieku 15 lat a srednia zycia kobiet wynosila okolo 30 lat...No coz..biologia...w 30ste urodziny nalezy sie polozyc do grobu

Gość do autorki i tych podobnych
"co nie moga pojac"-no coz,wasz problem ;-)

Gość siara1111
jakie mamy prawo oceniać te kobiety, czy one proszą o ocenę ? nie ma w Polsce innych problemów, niech te babki rodzą, bo młodsze często mają tylko jedno dziecko albo nie mogą mieć dzieci, a kto tu kurde będzie na nas pracował, na tych za i przeciw do cholery?

To sprawa tych kobiet i ich dzieci. To one będą babciowato wyglądać, jak dziecko pójdzie do podstawówki, to one będą przechodzić bunt gimnazjalisty mając ok. 60 lat. Co Wam zależy?? Ja bym nie chciała mieć tak późno dziecka, ale jakież to ma dla mnie znaczenie, że ktoś inny się w to pakuje? Żadne.

Gość no to się wpakowałam
mam 60 lat, moje bliźniaki po 19, jestem w szoku, że przez te 19 lat nie zauważyłam jaki życiowy błąd popełniłam :O właściwie to jakim prawem jestem zdrowa jak przysłowiowy rydz i jeszcze żyję, jakim prawem wyglądam dychę młodziej i dlaczego w ogóle mnie na to stać, dlaczego z chłopakami zjeździliśmy pół swiata, dlaczego kochają matkę i ojca i się ich nie wstydzą,dlaczego to mądre i dobrze ułożone dzieciaki :P dlaczego 20 lat temu nikt mnie nie potępiał za TAK STRASZNIE późną ciążę? bo dawno temu olaliśmy z mężem ten moherowy zaścianek Europy, a w prawdziwym świecie szanuje się człowieka i jego wybory i taka prymitywna krytyka po prostu jest niedopuszczalna, ot co!

Gość czerwony pazurr
A ja uważam,że to nawet dużo lepiej np. nie mieć w ogóle dzieci przynajmniej w czasie między 20 a 30 lat, wyszaleć się porządnie, pozwiedzać świat i potem starać się o dziecko i do 35-40 lat urodzić. Człowiek przynajmniej najlepszą młodość wykorzysta dla siebie i na maksa skorzysta z wolności, podróży, zabaw, seksu bez ograniczeń i dopiero potem , jak jest starszy i już nie ma potrzeby tak szaleć, wychowywać dzieci.Mnie szkoda takich młodych 20-latek, które zamiast korzystać z życia muszą dzieci niańczyć.

Gość Myslalas autorko tego tematu..
ze 99 % ludzi zgodzi sie z twoim zdaniem. Jak widzisz sa rowniez ludzie tolerancyjni (w przeciwienstwie do ciebie).Te wszystkie twoje komentarze wydrukuj sobie,przechowaj i za kilka lat poczytaj, bedziesz sie sama przed soba wstydzic, wlasnej glupoty.Ja za cholerę nie moge pojąć twojego egoizmu.

Gość autorko trochę to krzywdzące c
co piszesz. Mnie moja mama urodziła młoda, moją siostrę też, teraz ma 44 lata i jest super zadbana, wygląda extra moim zdaniem. Na szczęście ona już nie chce mieć dzieci, ale gdyby się jej zdarzyło na pewno by urodziła i byłaby dla niego świetną mamą jak dla mnie była i jest.

ale bradnie. to po 40-stce mozna miec dzieci, bo juz sie szalec nie chce?? czyli po 40-stce nic sie juz nie nalezy, tylko mogila czy jak?

Gość temat wątku głupi jak autorka
i tyle w tym temacie

Gość masło orzechowe ,swierze warzy
jak mnie lecza takie wpisy jak autoreczki!co cie obchodzi czyjes zycie?nie masz swoich problemow?a moze zazdroscisz i dlatego piszesz takie idiotyzmy!kazdy bedzie mial dziecko kiedy chce,czy ma 16 czy 40 lat,a ty wsadz swoj nochal tam gdzie trzeba!

chora autorko idz sie lecz!!! to Twoj temat jest durny a nie ich! chca miec dzieci to bd miec nawet jak bd mialy po 50 lat!!!!!!!!! wali Cie to!