Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majka27aaa

Panowie pomocy ;) Jak lustrzanki radzą sobie w słabszym świetle?

Polecane posty

Gość Majka27aaa

Hej, mam pytanko. Chce kupić sobie lustrzanke (chyba to jest lustrzanka hehe). Prawdopodobnie będzie to Panasonic DMC-FZ200 Mam pytanie jak lustrzanki radzą sobie ze zdjęciami w słabszym świetle, np. w domu wieczorem przy zwykłym świetle żarówkowym. Dotychczas mam zwykłą cyfrówke Olympusa z wbudowaną lampą błyskową więc lampa ta troche nadrabia w ciemniejszej sceneri doświetlając zdjęcie. A z lustrzanką jak to jest? Trzeba musowo dokupować lampe błyskową czy lustrzanka jest tak zaawansowanym urządzeniem że radzi sobie ze słabym światłem i dodatkowa lampa do takich zwykłych 'codziennych' zdjec nie jest potrzebna? Chodzi mi o to zeby ta lustrzanka była dosc praktyczna, czyli do fotografowania różnych rzeczy, różnych sceneri w różnych warunkach oświetleniowych (wiadomo że nie w nocy przy całkowitej ciemności, bo tak to napewno lustrzanką nie zrobie, chodzi mi po prostu o słabsze światło). Chce uzywac tej lustrzanki tak jak teraz zwykłą cyfrówke, ale wlasnie nie wiem czy lustrzanka będzie taka "uniwersalna" jeśli chodzi o światło bo przeciez lamby wbudowanej nie ma. Bo jeśli lustrzanką idzie zrobic dobre zdjęcia tylko przy super świetle, np. latem w słońcu to sie wtedy na to nie zdecyduje, bo jednak zależy mi na uniwersalnosci. Więc jak to jest z tym światłem u lustrzanek? zdjęcia u cioci na imieninach przy żarówce dobrze wyjdą? ;)

Gość gnojek_ale_taki_prawdziwy
ja jestem Panem, a nic o tym nie wim

Gość Majka27aaa
ale wy jestescie, no dobra, poczekam, łaski nie robicie...

Gość zofian
Oczywiście, że mają lampę wbudowaną. Najnowsze lustrzanki mają wysokie ISO i zdjęcia przy ISO 3200 w słabym świetle wychodzą bez szumów. Ja jednak zastanowiłabym się nad jakimś canonem, bądź nikonem.

Gość zofian
Osz, wychyliłam się ;)