Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika133333333333333

16 dni do rozwiązania;) To odliczanie jest najgorsze.

Polecane posty

Gość a ja........
Mam nadzieje,ze ja urodzę w końcu w tym tygodniu hihihi córka byla urodzona 4tyg wczesniej wiec jej braciszek mógłby sie tez juz pospieszyć hihihi

Gość przyszla mamka
Oliwia to co piszesz w ogole mnie nie pociesza :(

Gość przyszla mamka
I co? I nic :( Po badaniu zero rozwarcia zero jakichkolwiek objawow zblizajacego sie porodu...

przyszla mamka,wiem jak trudne jest to czekanie,pamietam jak sama nie moglam sie doczekac,czlowiek juz chce miec swoj ukochany skarb w ramionach,utulic,pocalowac,a czas w 9 miesiacu tak bardzo sie dluzy:).Na kiedy masz termin?

Gość Mika133333333333333
Witam ponownie. Ja nadal jestem na nogach i nic nie wskazuje na to ze bede rodzić. Tak bardzo nie mogę sie juz doczekac. Do planowanego terminu porodu zostalo mi tylo 8 dni a nawet aż:) heh

Gość przyszla mamka
Termin mam na przyszla niedziele 28go. Boli mnie jak chodze, jak sie przekrecam z boku na bok ehh... o tyle dobrze ze jak przechodze to ostatecznie 5go maja mam sie zglosic do szpitala. Jedyny pewny termin, a tak siedzenie w niepewnosci to jakas katastrofa :(

Gość przyszla mamka
A coz to ten cewnik Foleya??? I gdzie rodzisz???? ;)

Gość millinn
Cewnik Foleya to taki balonik,który umieszcza się w macicy i ma spowodować rozwarcie. Jeśli nie zaczyna sie akcja porodowa do 24 h to wtedy kroplówka. Nic miłego,na poczatku miałam bardzo bolesne skurcze,ale nic się nie zaczęło. A i jeśli robi sie rozwarcie na 4 cm,to ten balonik powinien wypaść-mnie nie wypadł ;/ Rano czeka mnie oksytocyna :( Jestem w szpitalu w Krapkowicach,małe miasto,nowa porodówka,super opinie,ja się przekonałam,że to wszystko mit :( Żałuję,że nie zdecydowałam się jednak na OPole,choc mają nie zbyt dobre opinie to ja będąc tam na oddziale czułam się bezpieczna. Skusiło mnie troche bezpłatne znieczulenie w tych Krapkowicach, w Opolu znieczulenia nie ma (nawet płatnego).

milllin bardzo rzadko zdarza sie tak ze balonik wypada, natomiast po kroplówie raczej ruszy i to mocno

Gość a ja........
Millin a ja znam Krapkowice :-) fajne miasteczko. ja termin mam na 30.04 i bole przepowiadajace juz od zeszłej niedzieli. Tak juz bym chciała urodzić ale nic nie pomaga ani sex, ani ostre jedzenie ani chodzenie po schodach ahhhh to czekanie mnie dobija.

Gość rozróżniasz pochwę
od macicy, czy ci wszystko jedno :o?

Gość czak wspak niczym rak
a mnie się nie śpieszyło pod koniec

Gość Mika133333333333333
Zazrdroszczę tym mamom ktore zamiast wyczekiwać maleństwa relaksowały się ostatnią chwilą spokoju i wolności. Też bym tak chciała;) A ja tu odliczam każdy dzień a jak tylko zaboli mnie brzuch to już myśle ze to właśnie ten czas. Za tydzień w piątek do szpitala na wywołanie.

Gość czak wspak niczym rak
Mika - mnie niecierpliwość męczyła długimi miesiącami jak pomyślałam, że np. już 5, 6 miesięcy za mną, a jeszcze tyle przede mną to mnie skręcało wydawało mi się, że pół życia już w tej ciąży chodzę,a końca nie widać zresztą wszystko mnie wtedy bolało, krocze mi napitalało tak, że nie mogłam chodzić, krzyż bolał tak,że mąż musiał mnie podnosić z łóżka lub przekręcać na bok bo sama nie dałam rady jak go nie było to wstawałam tak, że podpełzałam do krańca łóżka i robiłam upadek kontrolowany przez pół ciąży haftowałam w III trymestrze wszytko minęło i zaczęłam w końcu żyć normalnie, a od 36-37 tygodnia już mi było żal żegnać się z brzuchem, leciutko mi się funkcjonowało, już słońce wychodziło i się zaczęłam dopiero cieszyć brzuchem :)

Gość millinn
Hejka, cewnik foleya zrobił mi 4,5 cm rozwarcia,więc byłam rano mega podjarana,dali mi kroplówkę,pojawiły sie skurcze,nawet dość bolesne i regularne,ale nie powiększyły rozwarcia :( Kapała od 11-19 i w końcu wróciłam na oddział ....jutro druga próba z podwójna dawką i zobaczymy... padam z nóg... Pozdrawiam ;)

Gość Mamamia......
Koleżanka tak odliczała, skurczy zero i urodziła ze wspomaganiem w szpitalu 2 TYGODNIE po terminie:) Ona szalała, bo nic się nie działo, odliczała i płakała z tego powodu, my wszyscy zdenerwowani, że ona jeszcze nie urodziła, więc może obejrzyj jakieś komedie o ciąży, poczytaj książki jakieś fajne, ale nie o dzieciach, poukładaj ciuszki dziecka, zrób pedicure, manicure, zrób zapasy w lodówce np. mrożona marchewka, brokuły, mieszanki warzyw, gotowane buraki, ziemniaki, piersi z kurczaka, woda, warzywa, owoce, ugotuj jakieś obiadki i zamroź, to potem będzie raz dwa, idź do kina, kawiarni, ciucholandu albo po prostu na spacer:)

Gość przyszla mamka
I jak tam dziewczyny??? Ja dalej odliczam, do terminu 3 dni ;)

Gość przyszla mamka
Mi juz lekarz rozplanowal wizyty na ktg w razie gdybym "przenosila" i kazal mi sie zglosic do szpitala 5go MAJA jezeli nic nie zacznie sie predzej :/ Masakra przez cala ciaze myslalam, ze urodze przed terminem a tu du upa :p

mi nie wspomnial nic... 30 mam sie stawic jak nie urodze to mi l4 przedluzy... We wtorek bylam szyjka krotka miekka ale rozwarcia brak... Dobijaja mnie sms i telefony z pytaniem czy rodze... No kurka...

Gość przyszla mamka
Ja jestem po :-) 26.042013 Ale to byla jakas rzezn ia... Naciecie, proznociag, lyzeczkowanie macicy, szycie, wykrwawianie sie. Mialam nadzieje na latwy porod a tu du upa :( Jednoczesnie najpiekniejszy i najgorszy dzien mojego zycia.

Hej Sophie urodziła się 30.04.2013 r. A co tam u was macie już swoje skarby?

Gość Mika13333333333333333333
Witam po dłuższej przerwie;) 25 kw urodziłam zdrową córeczkę, czyli 2 dni przed planowanym terminem porodu. W końcu się doczekałam heh Teraz jestem szczęśliwą mamusią Zycze wytrwałości wszystkim mamom w oczekiwaniu przyjścia na maleństwa!