Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawstydzona Majka

Ginekolog..

Polecane posty

Gość Zawstydzona Majka

Cześć, mam pewien problem. Mianowicie odkąd zaczęłam miesiączkować, nigdy nie było takiej sytuacji żebym dostała okres regularnie. Jest to dość frustrujące, ponieważ nie mogę sobie nic zaplanować. Nigdy nie wiem kiedy nadejdzie TEN bolesny dzień. Chciałabym się wybrać do ginekologa ale będzie to mój pierwszy raz i chciałabym się spytać was jak będzie wyglądało takie badanie. Z góry piszę że tak, jestem pełnoletnia więc mogę tam się wybrać sama ale cholernie źle mi z tym że jakiś koleś czy babka mieliby mi tam wsadzać swoje paluchy.. proszę napiszcie na czym to będzie polegać. Miesiączkuje już od 5 lat i na prawdę nigdy nie dostałam regularnie okresu.

Gość Zawstydzona Majka
Pomóżcie no..

no to juz dawno powinnas tam pojsc, baba czy facet co za roznica skoro jestes pelnoletnia. dla nich jak bulke podac nic nadzwyczajnego. Nie jest to przyjemne ale trwa chwile i da sie przezyc. Jak z dentysta tez Ci wsadza palce...tylko do buzi ;p

Gość Zawstydzona Majka
No właśnie ale czy to jest konieczne ? W sensie, czy akurat TO badanie musi być przeprowadzone żeby pan/pani wiedział/a dlaczego mam nieregularny okres?

Gość cxccxxcxcxc
musi i sadze ze usg tez zrobi musi zbadac jajnki napewno dostaniesz jakies leki na wyregulowanie lepiej idz prywatnie-beidzesz napewno lepiej potraktowana-chyba ze znasz dobrego gina z przychodni-moze ci jakas kolezanka poleci ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze prywatnie jest o wiele lepiej-płacisz to masz... pojdziesz i powiesz ze masz baardzo nieregularne i bolesne cykle zapyta cie kiedy mialas ostatni okres tyle retsze gn beidze wiedzial co robic czy kobieta czy facet-opinie sa podzielone ja osobiscie wole babke- prywatnie chodzilam do wielu i wiem ze faceci wcale nie sa tacy delikatni no ale jak mowie-wszystko zalezy od lekarza-najlepiej popytaj znajomych kogo polecaja

Kazda kobieta musi w koncu pojsc do gina. O to chodzi zeby zobaczyl czy nic Ci nie dolega Cytologie musisz zrobic. To jest mus dla Twojego dobra nie panikuj. Ja tez sie balam. Babka starsza a mega w porzadku byla. Poszlam pogadac a ona wskakuj na fotel:) I na spontanie nawet nie mialam sie kiedy zestresowac;p

Gość Zawstydzona Majka
Kurcze.. :( No ale.. aż mi wstyd. Jeszcze jak mój chłopak się dowie że tam mi paluchy będzie wsadzać.. O MATKO! ;]

Gość Zawstydzona Majka
O jej no to jest tak.. okres trwa u mnie 6-7 dni, i po prostu następną miesiączke mam 32-37 dni później, zawsze jest różnie

Gość Zuzanna Amelia & 11
Dlaczego mam wrazenie ze to znowu prowo zalozone przez jakiegos pryszczatego oblesnego prawika co chce walic konia pod opowiesci o wizycie u gina ?

Gość Zawstydzona Majka
Ej no bez przesady dobra? Nie jestem żadnym zboczonym, obleśnym facetem. Potrzebuje tylko pomocy

Gość gjse
Chłopaka masz, pewnie się bzykasz, a boisz iść się zbadać, no to faktycznie dziwna jesteś. Jak można 5 lat nieregularnie miesiączkować i nic \z tym nie robić. Kiedyś będziesz zdziwiona jak nie zajdziesz w ciążę. Nie panikuj, tylko idź do gina. Powiedz że to jest twoja 1 wizyta a twoim problemem są nieregularne miesiączki. Gin każe wejść Ci na fotel i finito.

znaczy sie dopiero po tych 7 dniach nastepna przychodzi za 32-37 dni? masz cykle ponad 40dniowe? eee to nie dobrze, cykle niby nie sa nieregularne, bo odstep miedzy jedna a druga nie przekracza 14 dni, ale sa zdecydowanie za dlugie, powinnas zbadac hormony mozliwe ze tarczyca ci szwankuje, mozesz miec tez szereg roznych innych anomalii nie wstydz sie tylko lec do gina

Gość Zawstydzona Majka
Ale co innego jak chłopak z którym jestem 4 lata mnie dotyka a co innego jak ma to zrobić ktoś obcy no..

Gość Zawstydzona Majka
No tak Lady Love tak to u mnie wygląda. Aj nie strasz mnie tak.. ja po prostu staram się uniknąć tego paskudnego badania gdzie koleś wsadza Ci paluchy tam..

Gość wrzuć na luz
Dlaczego na tej kafeterii ciągle jest nadużywane słowa frustracja?

Gość Zawstydzona Majka
szkoda, że nie ma kobiet--ginów: tylko obleśny facet musi wsadzać owłosione paluchy w gląb mej wilgotnej cipki:(

Gość fdsw
nie koleś wsadza, ale LEKARZ. Jesteś jeszcze niedojrzała do związku skoro nie potrafisz odróżnić lekarza od jakiegoś tam kolesia :-O

Gość nigdy nie był regularny
a Ty nigdy z tym nie byłaś=prowo, takie nieregularności to pierwsze wskazanie, żeby tam iść, każde dziecko to wie. ja bym do faceta nigdy nie poszła, chyba, żeby moje życie było zagrożone. jest to obleśne, ale nic nie poradzisz. pomyśl, że jeśli faktycznie coś Ci jest i dalej będziesz to lekceważyć narazisz się na jeszcze więcej nieprzyjemnych wizyt i badań.

Gość Zawstydzona Majka
Ych.. to wyżej to nie byłam ja. Najwidoczniej ktoś się tu bawi

Gość fdsw
ja przed związkiem byłam razem z chłopakiem na wizycie, patrzył na to wszystko i ocenił, że jestem dostatecznie dojrzała, potrafiąc się tak szeroko rozkraczyć przed obcymi.

Gość zaraz się zlecą kafeterianki
chwaląc się, jaka ta wizyta przyjemna, jak się ochoczo rozkraczają:) zawsze tak jest

Gość Zawstydzona Majka
Kurcze macie rację.. z niechęcią to stwierdzam. Sądziłam że takie nieregularności to normalne, ale to się ciągnie i ciągnie już od 5 lat

Gość Zawstydzona Majka
Matko.. nie mam ochoty się przed nikim rozkraczać. Jestem z chłopakiem. To mój pierwszy i w ogóle. I po prostu dziwnie mi.. nikomu się prócz jemu nie pokazywałam

Gość gjse
18:52 to śmieszna irytująca osoba, która podszywa się pode mnie, bo zazdrości że nie jest na tyle gotowa psychicznie żeby pójść do lekarza. Jak dorośniesz dziewczynko, to zrozumiesz, że nie ma co bagatelizowac takich spraw. Żegnam i więcej się nie pojawię na tym wątku.

Gość Zawstydzona Majka
Super.. nie moja wina że po prostu jest mi głupio. Sądziłam że wybiorę się do gina jak będę chciała tabletki anty a nie z jakimiś problemami

Gość ja mam 24 lata
nie wiem, dlaczego ciągle wspominasz o tym chłopaku, jak tu ktoś napisał I wskazanie - niereguarność II - rozpoczęcie współżycia. ja jestem dziewicą, gina nie znoszę, więc robię wszystko, żeby sie nie wplątać w raki czy torbiele, żeby "rozkraczać się jak najrzadziej", na wizytach kontrolnych. a Ty rozumujesz trochę jak dziecko, wybacz.

Gość ja mam 24 lata
"Sądziłam że wybiorę się do gina jak będę chciała tabletki anty a nie z jakimiś problemami" - to też jest dziwne zdanie. sądziłam, że film w kinie mi się spodoba, a jednak wyrzuciłam pieniądze w błoto, będę siedzieć i ryczeć.

Gość Zawstydzona Majka
Po prostu mi wstyd..nie chcę by lekarz mi w TAKI sposób tam grzebał..

Gość ja mam 24 lata
prowo