Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podlej kwiatki

Jak wspominacie badanie na glukoze?

Polecane posty

Gość podlej kwiatki

Hej jak wspominacie swoje badania na glukoze w ciazy ? Wymiotowalyscie przy tym ? Jaki to ma smak ?

Gość podlej kwiatki
dodam jeszcze choc nie wiem czy to prawda ze badanie mozna przeprowadzac z cytryna

Gość rrerffrfrrfrf
nigdy nie pilam taiego gów..... dodam,ze w ogole mdlosci i wymioty mialam do 7 mca... to sam zapach tego czegos juz powodowal,ze mnnie darlo, pilam to na raty okolo poltorej godziny, placzac, powstrzymujac odruch wymiotny, 3 pielegniarki byly przy mnie do dzis mnie wzdryga, zapach i smak kojazyl mi sie z morym papierem toaletowym tym szarym, nie wiem czemu... papieru nie jadlam,

Gość mama dwóch dziewczynek
ja też miałam cytrynę, ale tak mi smakowało słodkie w ciąży, że tą glukozę wypiłam z ogromnym smakiem ;-) pyszna była ;-)

Gość normalnie a jak
Sama przed/po ciąży nie raz piłam/-ją to na kacu i to dobrowolnie. czeka Cię poród a przezywać badanie na na glukoze

Gość ja mogę codziennie
chodzić. Mniammmm

ja nie powiem zeby było to smaczne ale dało sie wypić nawet bez cytryny. po wszystkim wypiłam 2 szklanki wody...

Gość rrerffrfrrfrf
a ja nie moglam, to byly katusze, wiedzialam,ze jak zwymiotuje to musze powtarzac, uwierzcie dla mnie porod byl mniejszym przezyciem niz ta glukoza, lzy mi sie lały, bladlam i slablam, to jest pasudne i do tego ta konsystencja, 2 dni czulam to w gardle

Z cytryna i chłodną wodą smakowało jak niezła lemoniada, a też "dzięki" opowieściom z kafe szłam jak na ścięcie..

ja źle, ale to zależy od organizmu, nie załamuj się :) dla mnie była do zniesienie, ale kazali mi wypić w 15 minut... ja piłam 45 :) niektórym moim koleżanką smakowało :] mi się chciało wymiotować, tylko jak próbowałam szybciej wypić

Gość ababab
nie jest najpyszniejsze, ale spokojnie da się wypić :) tragedii nie ma powodzenia

Gość giuguiuig
Nie histeryzować, wypić duszkiem. Potem jest niesmak ale nie aż tak żeby to stanowiło problem dla normalnej osoby. W każdym razie nie wspominam źle (a miałam dwukrotnie).

Gość podlej kwiatki
ok dzieki ;)

Gość szatyyyyyynka27
Najgorsze jest to czekanie na wynik bo Cie nie puszczą nigdzie

Gość podlej kwiatki
a to nie moge wyjsc z przychodni na te 2 godz i wrocic ?

Gość szatyyyyyynka27
Nie,nie puszczaja w razie jakbyś mogła zemdleć mi tak powiedzieli.weź gazetkę albo książkę:)

Gość AgullaBiałko
tragedii nie ma, da się wypić. Nawet bez cytryny. I trzeba to zrobić w ok 5-10 min. inaczej nie ma to sensu. Nie rozumiem jak ktoś mógł to pić w 1,5 h? To co później badał? Przecież wynik był niemiarodajny. Po wypiciu nie można chodzić, tylko siedzieć, bo ruch też wpływa na wynik. Oczywiści do toalety można wyjść ale żeby nie spacerować cały czas itp.

Gość podlej kwiatki
o masakra ;/ nie no ja z partnerem ide na to badanie wiec myslalam ze na zakupy czy spacer bede mogla wyjsc ;/

Gość gaciePOtacie
pyszna była :-)

Gość tvnews
A ja ostatnio kupiłam białe Michałki i cholera były słodsze niż ta glukoza :D. Tak więc bez przesady! Najważniejsze to mieć dość zimną wodę, wtedy nie jest wcale źle.

Gość ffgfgfgfgfgfgfg
boziu ale przesadzacie ja moze nie byłam w ciązy , ale też robiłam to badanie i to bez cytyny i bez popicia, a te półtora gosz piła, przecież to zmienia wynik badania, bo trzeba się zbadac po godz od wypicia całosci

Gość glukoza jest obrzydliwa
nie jestem w ciązy ani nigdy nie bylam, ale pije czasem glukoze jak mam dużego kaca, bardzo mi pomaga

Gość podlej kwiatki
nie ja pierwsza, nie ostatnia dam rade chcialam tylko wiedziec jak to wspominacie ;)

Gość AgullaBiałko
podlej kwiatki - chodzi o to, że ruszając się spalasz tę glukozę, i wynik wyjdzie fałszywy. Ja też mam pracę blisko przychodni i myślałam, że będę mogła wypić, wyjść i wrócić ale nic z tego. Pielęgniarka wyjaśniła mi, że trzeba siedzieć.

Gość podlej kwiatki
rozumiem. no nic to spedze 2 godziny zycia w przychodni z cukrem w ustach :D bylebym tylko nie zwrocila to bedzie dobrze :d ja tak mam ze jak cos zjem slodkiego to zaraz mam ochote na kwasne i wcale sie nie zdziwie jak po 2 godzinach zjem cala cytryne :D

Gość ffgfgfgfgfgfgfg
a ja normalnie mogłam sobie pójsc gdzie, nikt mi nie kazał siedzieć bez ruchu, dziwne

Gość podlej kwiatki
moze zalezy od przychodni tak sama z cytryna nie wszedzie pozwalaja

Gość dodam do tego tyle
nie sluchaj tych dramatyzatorek zwykly bardzo slodki napoj, z cytryna wcale nie taki straszny, polecam picie przez slomkę, lepiej jest, poza badaniu nic mi nie bylo, ani mdlosci, ani omdlen, ani boli glowy...nic doslownie nic. pocekalam dwie godz i po sprawie.....

Gość podlej kwiatki
no ja dzwonia do swojej przychodni uslyszalam ze raczej nie wolno miec cytryny ;/ wiedzialam ze w moim miescie to nawet medycyna jest 100 lat za murzynami