Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynaaa1a

problem z wątrobą!

Polecane posty

Gość katarzynaaa1a

witam, mam 21 lat i pobolewa mnie wątroba. Nie jest silny ból i nie występuje codziennie, ale pojawia się on już od około 4 miesięcy. Codziennie mam uczucie dyskomfortu, tak jakby coś mi przeszkadzało szczególnie gdy kładę się spać lub siedzę. Gdy uciskam pod prawymi żebrami w jednym miejscu czuje zgrubienie i lekki ból. Dodam że nie pije alkoholu i stosuje w miarę zdrową dietę, bardzo rzadko jadam fast foody i tłuste potrawy. Co to może być? czy powinnam się niepokoić?

Gość ndhdiabd
Watroba nie boli, bo nie jest unerwiona na litość boska!!!!!

Gość AleksyKomnen
cholera wie co to może być, wątroba nie boli, nie jest unerwiona, przy marskości ( a może być wrodzona ) boli np żyła wrotna bo jest ucisk, może to woreczek żółciowy, kamienie?

Gość AleksyKomnen
no i z tym alkoholem, niby trucizna ale np paracetamol (gripex itp) wywołuje martwicę po 8 tabletkach, jest mega trucizną na wątrobe, trzeba szczególnie uważać

Gość agmjda
Nie prawda! Powiększona wątroba boli, więc radziłabym udać się do lekarza rodzinnego który sprawdzi czy rzeczywiście coś się dzieje.

Gość co masz na myśli
co masz na myśli pisząc że wyczuwasz zgrubienie? skoro cię boli przy ucisku to chyba nie jest dobrze. Idź do lekarza, zrobią Ci pewnie USG i będzie wiadomo. Może to być również pęcherzyk żółciowy.

każdy narząd trzewny daje objawy bólowe (np. jako skutek zapalenia). natomiast zdiagnozowanie co akurat boli wcale nie jest takie łatwe ;)

Gość /;usazxcvbnjm,k.l
pewnie masz kamienie w woreczku zolciowym, a watroba jest ok. Idz do lekarza, zrobi usg i bedziesz wiedziec.

Gość Zrob koniecznie
Badanie na HCV ( Wirusowe zapalenie watroby typu C).

Gość Zrob koniecznie
Watroba niby nie boli ale jak jest marska i powiekszona to uciska na okoliczne tkanki i wtedy boli .

Gość katarzynaaa1a
kamienie w tak młodym wieku? ogólnie pod prawym żebrem wyczuwam wątrobę a od strony przyśrodkowej jest na niej takie zgrubienie, jakby kulka która boli przy ucisku. Nie jest to ból silny, ale denerwujący w połączeniu z tym dyskomfortem.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
wątroba nie boli bo nie ma nerwów to boli to co wokól jak się powiększy. pewnei cię boli co innego bo gdyby cię bołało wokól wątroby to chwila moment i już by cię nie było :D ew. śpiączka.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
kamienie na woreczku żółciowym.

Gość Zrob koniecznie
Jezeli kiedykolwiek bylas u dentysty czy mialas pobierana krew , czy lezalas w szpitalu , moglas zostac zarazona wirusem duzo bardziej zjadliwym niz HIV a jest to wirus HCV wlasnie . Dodam ze szczepionki nie ma , a choroba przebiega bezobjawowo od 5-30 lat ,przy czym po tych 5 czy 30 latach dochodzi czesto do marskosci i raka watroby i wtedy boli .

Gość katarzynaaa1a
leżałam w szpitalu niecały rok temu, ale HCV raczej wykluczam... tak szybko objawy? a czy zdrową wątrobę wyczuwa się pod żebrami? moja sięga trzech palców poniżej żeber, bardzo łatwo ją wyczuć i się zastanawiam czy jest powiększona czy taka moja uroda...?

Gość katarzynaaa1a
a czy na kamienie nie jestem za młoda? i czy objawy nie są bardziej nasilone?

Gość eeeeeeee????????
Pytanie za 100 punktów: czemu nie byłaś jeszcze u lekarza, nie zrobiłaś USG ani chociażby prób wątrobowych? Co to kurna za moda jest, żeby się "leczyć" na forum? Z fusów ci mamy wywróżyć? :/

Gość katarzynaaa1a
Wybieram się do lekarza ale wizytę mam dopiero za niecale dwa tygodnie, dlatego pytam na forum. Może miał ktoś podobnie, wiedziałabym czego się spodziewać.

Gość hahah812
nie piszcie głupot, wątroba jest unerwiona przez nerw błędny, nerw przeponowy i splot trzewny! Jeśli jest powiększona może boleć!

Gość gość
Moja mama długo miała problemu z wątrobą. Lżejsza dieta też nic nie pomagała. W końcu kupiłam jej Hepaterap, które jej pomógł, wiec polecam go wszystkim zmagającym się z podobnymi dolegliwościami.

Gość gość
Ja już od dawna skutecznie wspieram funkcjonowanie mojego organizmu suplementami diety. Najczęściej wybieram te, które są naturalnego pochodzenia. Ostatnio skorzystałam z bardzo atrakcyjnej oferty w serwisie pod adresem www.forever-young.pl gdzie znalazłam suplementy angielskiej firmy Good Health Naturally, która jest ceniona niemalże w całym świecie.

Gość gość
Go home read your Bible!!!

Najbezpieczniej będzie jeśli wybierzesz się z tym problemem do lekarza, zawsze lepiej dmuchać na zimne :) Ja też mam czasem problem z wątrobą, ale zauważyłam, że ma to związek z ciężkostrawnymi potrawami - wtedy u mnie działa Doppelherz aktiv Na wątrobę Complex. To suplement diety, który wpływa nie tylko na naturalną regenerację komórek wątroby, ale też wspomaga usuwanie toksyn i cholesterolu oraz pracę pęcherzyka żółciowego i trawienie.

Gość HepatilComplex
Weź tabletki: "Tabletki na wątrobę wskazane są w przypadku różnego rodzaju schorzeń. Nim jednak zastosuje się tabletki na wątrobę należy zapoznać się szczegółowo z informacjami zamieszczonymi na ulotce i ściśle ich przestrzegać. Najlepiej aby były to tabletki ziołowe. Dla większych informacji polecam przeczytać ten artykuł. http://www.mozaika.net.pl/zdrowie-i-uroda/gdy-chcesz-poprawic-swoj-wyglad-tabletki-na-watrobe/