Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domina V

Czy bycie samotną matką to wstyd?

Polecane posty

Gość celowo omijacie
porządnych facetów, żeby móc narzekać na nas wszystkich

Gość to tylko
2013] 14:06 [zgłoś do usunięcia] koalamiś Jestem samotną matką po rozwodzie ale to chyba nie ma większego znaczenia jednakże uważam że dziecko powinno wychowywać się w spokojnym i cichym domu gdzie powinno mieć zapewniony byt materialny i wszystko co potrzebne dla dobrego rozwoju.Niestety zdarza się i tak że rodzice zarówno może to być matka jak i ojciec skręcą w niebezpieczny kierunek, może to być jakikolwiek nałóg- alkoholizm, hazard, uzależnienie od internetu itp. Mój były mąż był ideałem gdy za niego wychodziłam za mąż, nienawiści i złości do niego już nie czuję ale bardzo trudno jest odizolować, odsunąć się od takiego człowieka.Kobiety myślą że potrafią wyleczyć lub zmienić postępowanie małżonka jednak to jest nierealne gdy druga osoba tego nie chce. x x no ale co? chcesz powiedzieć, że to ślub zmienił ten ideał w samo zło, z którym się już nie dało żyć? ciekawe rzeczy opowiadasz, jak ta przysięga/ślubowanie/przyrzeczenie potrafi zmienić idealnego mężczyznę w potwora, hmmm

pomarańczko-- no ale co? chcesz powiedzieć, że to ślub zmienił ten ideał w samo zło, z którym się już nie dało żyć?--------- Nigdzie nie napisałam że ślub go zmienił tylko że gdy brałam z nim ślub to był ideałem, proponuję czytać ze zrozumieniem.Małżeństwem byliśmy długo, miał swoje szanse na poprawę swego postępowania ale nie skorzystał.Dodam tylko że ma sądowy zakaz przebywania w moim domu.

Gość fifirififi
dokładnie - poczytajcie tutaj na topikach ile dziewczyn pisze, że facet pijak, ćpun, że szuka innych dziewczyn, woli towarzystwo kolegów ale one kochają, bo były przecież szczęśliwe "momenty" w ciągu "związku - czyli dobrze wiedziały co biorą, ale nie chciały tego przyjąć do wiadomości - łeb w piasek, jak struś - a potem płacz!

Gość to tylko
..."Małżeństwem byliśmy długo, miał swoje szanse na poprawę swego postępowania ale nie skorzystał.Dodam tylko że ma sądowy zakaz przebywania w moim domu..." x na to co się dzieje w związku i w jakim kierunku on podąża mają wpływ obydwie strony, tak samo mąż jak i żona [ popraw mnie jak się mylę, bo mylić się mogę] x to co musiało się dziać w Twojej rodzinie, że mąż tak "zboczył", że trzeba było nawet izolować go od dzieci? x chcesz powiedzieć, że tylko on odpowiada za to co się stało, a Twojej winy nie ma nawet 0,5 %? :) x tak trudno przyznać się, że i Ty ponosisz część winy za rozpad małż.?

Gość Oliwier Jack
koalamiś .. a ty nie masz sobie nic do zarzucenia? oczywiście figura modelki, regularnie na fitness chodziłaś, trzymałaś diete :D dopóki facetom staje kobiety muszą dbać o siebie, inaczej zjawią się inne ryczące 30-tki których jest teraz horda

w związkach zarówno panie jak i panowie twierdzą często że złowionej ryby się nie dotarcia. To częste źródło rozpadu małżeństwa. Jednak prym wiodą bezapelacyjnie panowie . Panie potem robią skok w bok .a że długie jezyki mają, to okrzykuje się je dziwkami . Panowie zaś nazbyt często mają lwie zapędy i trzymając jedną panią krótko w domu, kopulują z każdą inną panią która ma na to ochotę.

wasdsfesd - a dokładnie tu "że pozbawia się dziecka kontaktu z biologicznym ojcem" - są ojcowie którzy mimo pozostawienia matki dbają o dzieci spotykają i mimo ze osobno maja wpływ na wychowanie

Wstydzić to powinien się facet który zrobi dziecko a pózniej je zostawia i ma za przeproszeniem w dupie(i matke i dziecko)

Z mojego punktu widzenia to wstyd. Nie dla każdej kobiety. Co innego śmierć ojca, gwałt itp... są wyjątkowe sytuacje, ale wszystkie wpadki małolat to powinien być wstyd, jakieś takie ważne wartości gdzieś zginęły... szacunek dla rodziny a matka i dziecko to niepełna rodzina a znaku równości między rodziną a niepełną rodziną postawić nie można. z drugiej strony lepiej brak ojca niż pijący, zły człowiek.

Gość dfgtrjiol
"z drugiej strony lepiej brak ojca niż pijący, zły człowiek." 8 Jak kobiety takich wybierają to faktycznie lepiej. A dziś takich wybierają sama znam masę takich przykładów.

Gość Over Lord
Kobietom powinno się zaszywać cipy w wieku lat 12 tak żeby tylko mogły sikać, nic więcej .. a dopiero po ślubie chirurg specjalista powinien je nacinać żeby mogły zacząć kopulować z mężem i mieć dzieci.

Gość samotna matka-
to wdowa.Jeśli panna z dzieckiem-to zwykła puszczalska .I tyle.

Over Lord Kobietom powinno się zaszywać cipy w wieku lat 12 tak żeby tylko mogły sikać, nic więcej .. a dopiero po ślubie chirurg specjalista powinien je nacinać żeby mogły zacząć kopulować z mężem i mieć dzieci. I A facetom za młodu fiuta zawiązać na supeł.Odwiązć po czterdziestce,jak juz we łbie mu się pouklada,żeby mógł kopulować z żoną i mieć dzieci:P

Gość tururru
smiać mi się chce kiedy czytam niektóre komentarze,to chyba zwykkła prowokacja bo nie wierze zeby ktoś był tak pusty w normalnym obcowaniu z ludzmi.

Gość tururru
skoro my jestesmy puszczalskie to w taim razie prawdziwe kurwy juz dawno powychodziły za mąż i udają wspaniałe żony.Tyle że mężowie nigdy się nie dowiedzą o przeszlości swoich porządnych żoneczek.Wiem co pisze....mam kolezanki,które teraz sa przykładnymi matkami;)

Gość fsssssssssss
i o to chodzi! a nie o to, żeby bękartów sobie narobić

Gość rozwódka czy nie to jedno i
to samo - brak związku, brak dojrzałości i dorosłości. pewnie szybko szybko, bo to ten cudowny facet, którego przecież znam 3 miesiące i na pewno będzie super!

Gość powiem tylko tyle
Gdyby kuzka nie skakala to by nozki nie zlamala.

Gość oj tak tak
XXI wiek a taki ciemnogród, myslalam że juz dzisiaj nie ma takich idiotów którzy uważają pannę z dzieckiem za puszczalską, idiotkę dziwke , a rozwódkę za winną rozpadu małżeństwa. Myliłam się, idiotów jest tyle samo co 40 lat temu, to nie jest wstyd byc panną z dzieckiem, wstyd to jest miec takie poglądy jak wszyscy którzy gardzicie samotnymi matkami, gwoli ścisłości nie jestem ani nigdy nie byłam panną z dzieckiem,

samotna matka- to wdowa.Jeśli panna z dzieckiem-to zwykła puszczalska .I tyle. I Po co się rozwodzić? Lepiej ukatrupić mężusia i zostać wdową.Pełen szacunek otoczenia murowany:D:D

Gość jaka moralność
takie poglądy ...

Gość gość
Wstyd i to duży Dawala jakiemus dyskotekowemu polglowkowi w wc pozniej bekart a teraz matka Polka prawie. Patologii dla ktorej bedziesz tylko dodatkiem do dziecka nawet nie myslcie o jakims zwiazku zycie sobie zmarnujecie. By nie miala dziecka nie splunelaby na ciebie dzisiaj. Jestes tylko deska ratunku wołem robiacym na jej bekarty bo malo jest glupich. Na ojca sie nie nadajecie za to na wolu roboczego idealni By nie miala bekarta nadal dawalaby tylka komu popadnie i na pewno nie tobie. Cala prawda o samotnych matkach (oczywiscie wdowy nie wliczaja sie do tej obrzydliwej grupy dla nich pelen szacunek).

Gość gość
Sama ich obecność sugeruje, że słynna "kobiecka intuicja" to przereklamowane badziewie. Kobiety są tak wrażliwe na emocjonalną manipulację, że to nawet nie jest śmieszne. Niby dorosłe, a naiwneeeee...Kobieto, jedna rada - facet się dla ciebie nie zmieni, koniec dyskusji.

Gość gość
nie wiem co ludzie maja w glowach i czego się wstydzą bo mnie tłumy nie obchodzą ani ich opinie ,oceniam jeśli już każdego indywidualnie,ale mloda 18 latka z dzieckiem sama to sygnał dla mnie że mało rozsądna i żyjąca chwilą