Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Solary ekstra sprawa

Solary ekstra sprawa

Polecane posty

Chciała poruszyć modny ostatnio temat solarów do produkcji ciepłej wody, jesli ktoś jest zainteresowany opinia użytkownika , wymianą doświadczeń zapraszam. Polecam sklep online w którym są atrakcyjne ceny , załatwili mi dofinansowanie , i sprzedali kominek z upustem :) Polecam : http://termax-sklep.pl/17-kolektory-sloneczne -prozniowe sama jestem bardzo zadowolona, Miła obsługa

Gość Father PIO
Do dużych domów nie polecam tego typu ogrzewania, wydajność pozostawia wiele do życzenia. Jakby dofinansowanie było do pomp ciepła, to już inna bajka.

Gość GretaBarboo
nieuzasadniony ekonomicznie bajer słaba reklama :o

Gość eeese
wytłumaczcie mi bo nie rozumiem, tak to się sprawdza w Polsce z większością dni pochmurnych w ciągu roku?

Wszystko zależy od odpowiedniego dobrania, zestawu. My zanim zainstalowaliśmy , mieliśmy kilka spotkań z różnymi firmami. I ok proponowali tan=ńsze, droższe. ale co z tego że weźmiesz tańsze jak własnie nie sprawdzi ci się , poza tym jesteśmy w tej samej szerokości geog, co Niemcy, a tam to standard, to nasze myślenie jest ... często słyszę po co ci to, gadzet, juz nie reaguję, tym bardziej "gadającym" pokazuje rachunki. Według moich obliczeń zestaw powinien się "zwrócić " po 4,5 latach :)

Gość gerassss
Jak na razie nie narzekam na kolektory które mam od Sunexa zamontowane. Działają tak jak mi to tłumaczono także jest okej. Mam już zimę za sobą i poradziły sobie ładnie ze śniegiem czy z jeszcze gorszym lodem. Bo jednak zima była ostatnio dość wymagająca, dużo padało i nagle temp spadała mocno poniżej zera. Cieszy mnie na pewno też efektywność całej instalacji, rzeczywiście mogę odczuć te oszczędności na energii.