Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Early28844

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość Early28844

Witam wszystkich. Od dwóch tygodni spóźnia mi się okres. Miesiączkę dostałam 1 marca, 4 marca kochałam się ze swoim chłopakiem (sex przerywany) Przez dwa lata bycia z sobą zawsze taki sex uprawialiśmy i wszystko było dobrze... Dodam, że przez ten miesiąc dużo się stresowałam (jestem teraz w klasie maturalnej-stres, zaliczenia, myśli o nadchodzącej maturze), równiez przez ten miesiąc chorowałam. Moje objawy są tak jak przed okresem: Nabrzmiałe i bolące piersi, boleści brzucha, kilka niedoskonałości na twarzy. Niestety moim niepokojem dużym jest fakt, że moja temp pod pachą wynosi 37 stopni a w pochwie mierzona rano 37 lub 37,2. Czy mogę być w ciąży? Nie miałam wtedy dni płodnych, a przecież o dziecko chyba trzeba się postarać? Mój facet nie spuścił się do środka. Tylko jedno mi siedzi w głowie, ponieważ po jego wytrysku, jakieś 10-20 min potem poszliśmy pod prysznic, dokładnie umył swojego członka i się wysiusiał, a po prysznicu zowu powtórzyliśmy stosunek przerywany bez zabezpieczenia, czy jest więc mozliwość?

Gość aaaaaaaa121
Zrób test.

Gość Early28844
I dodam, że owulację miałam 14 bądź 16 dnia z tego co pamiętam. Śluz miałam taki jak zawsze bez żadnych zmian. Teraz mam suchość w pochwie tak jak zawsze przed okresem.

Gość Early28844
Zrobię test dopiero w poniedziałek. Ale czy szansa na ciąże jest bardzo możliwa czy szanse są minimalne?

Gość millinn
Myslę,że nie jesteś w ciąży. Pewnie stres i pogoda :)

Gość Early28844
Też mam wrażenie, że nie jestem. Tylko bardzo niepokoi mnie temperatura. Dodam, że kiedyś, gdy miałam podobne zaliczenia w szkole na koniec roku okres równiez spóźnił mi się dwa tygodnie. Oby to przez stres i pogodę, bo dzidzi jeszcze nie planowaliśmy a raczej studia na początek :))

Gość a ja myślę że jesteś skrajnie
nieodpowiedzialna. Od 17 r życia stosunek przerywany? Ciesz się,że jeszcze dziecka nie macie. Czy myślisz,że "matki", które kiszą w beczce swoje dzieci, mrożą albo wyślizgują im się kocyków też się onie starały???

jeśli nie jesteś w ciąży to proszę idz do gina po tabletki , to naprawde jest 20 zł miesięcznie ... nie rozumiem jak można się nie zabezpieczać to takie nieodpowiedzialne :(

Gość millinn
Antykoncepcja to podstawa,zgodzę się. Jestes młodziutka i masz jeszcze czas na dziecko ;)

Gość zaraz sprawdze,czekaj
Tylko włoże wziernik w monitor.

Gość Hahah 20zł?
Aria24,5 Ja płaciłam za swoje prawie 100 zl,przeszłam na inne to płace 70 za dwa opakowania. Gdzie ty masz tabsy za 20zł ? Może i są ale co jak masz przy tym skutki uboczne..... Tanie nie zawsze jest dobre

Bo to tak jest jak się dzieci biorą za sex ...... Ryzyko zajścia w ciążę jest zawsze. Dlatego za seks bez zabezpieczenia powinny się brac tylko osoby, którym nei straszne jest ewentualne zajście w ciązę. A i zabezpieczenie nie daje 100% gwarancji. No, moze jedynie tabletki anty - chociaż i tu mówią, że pewność jest "tylko" 99,9%

Gość dzieci,denerwujące to
No tak mieli bawić sie lalkami i autami :O Ale niektórzy są ograniczeni. To pewnie dziewice się wypowiadają :D Ale seks bez zabezpieczenia to mało rozsądne.

Gość jestem testem ciążowym
przez neta- nie jesteś, ale wiesz- zawsze jest ten 0,00001 % mozliwosci, ze jestes :-)

Gość Mgjtgjmgtpjg
A ja place nie cale 6zl za paczke tabletek mam 70% zniszki nie wiem co to za tabletki za 100?

Nie - nei lalkami i autami, ale ja bym nei chciała aby moja 16-17-letnia córka uprawiała seks i to bez zabezpieczenia. A to, ze uprawia go bez zabezpieczenia w takim wieku świadczy właśnie o jej niedojrzałości psychicznej. Sorki - ale dla mnie to za wcześnie na seks. Bo jak wpadnie 30-latka, pracująca, na własnym utrzymaniu to sobie raczej poradzi, a jak wpadnie ucząca się dziewczyna, to jest to juz zupełnie inna para butów. Seks to nie "robienie loda", ktore nie zostawia konsekwencji w postaci dziecka. A dla informacji przedmówczyni - nie pisze tego dziewica. Jestem mężartą i matką po 30-tce, wiec postrzeganie swiata mam nieco inne niz panienki nastoletnie. Do pewnej mądrości się niestety dorasta. bez urazy dla autorki wątku oczywiście, bo taż miałam 18 lat i też wydawalo mi się wtedy, ze już jestem dorosła. Dopiero jak patrze z perspektywy czasy i oceniam jakieś swoje zachowania to wiem, ze w tym wieku wcale się dorosłym jeszcze nie jest.

Gość Early28844
Dziewczyny, nie prosiłam wcale was o to, byście mi wypisywały jaka to jestem nieodpowiedzialna itd. Może i źle robiłam, że nie zabezpieczałam się z moim facetem. Ale tu nie o to chodzi w temacie. Ale jak już, to teraz sobie przyrzekłam, że zmienimy trochę nasze współzycie i zaczniemy robić to z prezerwatywą. O tabletkach nie ma mowy, ponieważ znam przypadki, że dziewczyna zaczęła mieć problemy hormonalne a co za tym idzie-nabawiła się guzka w piersi. Właśnie przez tabsy.

No to nei pytaj na forum, bo nikt tutaj jasnowidzem nie jest, więc co mamy Ci napisać. Jak jesteś taka mądra, to zrób test i bedziesz wiedzieć. Nic nie zmieni to, czy ktoś Ci napisze, ze prawdopodobnie jesteś w ciazy, albo nie jesteś. A przy okazj - a ja znam wiele dziwczym, które łykają tabsy i nie mają guzków w piersi.

Gość Patka90
Heheheheh dziewczyno ja miałam dni niepłodne, a raczej powinnam miała je wtedy mieć otóż okazało się inaczej. Mój mąż też nie spuścił się we mnie a teraz jestem Mamą ;)

Gość Patka90
"stosunek przerywany" to nie jest dobre zabezpiecznie, choć My też od dwóch lat tak się kochaliśmy, aż wkońcu... Mąż wyszedł ale zawsze ten 1% zostaje ;) dodam że nie miałam żadnych objawów, spóźnił mi sie okres tydzień, a zawsze miałam regularny. Wiedziałam że coś nie tak i zrobiłam test, który wyszedł neg, poszłam na hcg i prosze! 3 tydz ciąży! testy dokładnie bobo test nie jest pewny...;/

Gość ale kultura
autorko tak napisałąs swój post ze jestem po prostu zniesmaczona po co tyl szczegółów typu "siusiu" jakie to ma znaczenie i co nas to obchodzi?

Gość Early28844
Myślałam, iż jak dodam więcej szczegółów to uzyskam jak najlepszą wiarygodną odpowiedź.

hej od pewnego czasu czuję, że dzieje się coś z moim żołądkiem. Częściej mnie pobolewa, nawet po lekkich posiłkach, czasem wręcz czuję jakby słoń siadł mi na niego. Zastanawiam się, czy kiedykolwiek być może ktoś miał takie objawy będąc w ciąży???

Gość Early28844
Jednak nie jestem w ciąży, dziś dostałam miesiączkę. Jednak w ciąże nie jest tak łatwiutko zajść.