Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiku sryku na patyku

kiedy w polsce będzie dobrze?

Polecane posty

Dokładnie. Tylko chodzą po L4 do psychiatry...

podatków się za bardzo obniżyć nie da bo mamy setki miliardów długu publicznego do spłacania a licząc z zobowiązaniami emerytalnymi to już najstarsi górale nie wiedzą ile tego może być (coś pisali o 1200 mld). ale przede wszystkim należy uprościć przepisy, zlikwidować podatek dochodowy (wprowadzić przychodowy zamiast), uwolnić gospodarkę od biurokratycznej narośli. polakom się ciągle jeszcze chce więc jeżeli państwo przestanie nam rzucać kłody pod nogi to będzie "cud gospodarczy" jak w latach 90 tych. tylko że nikt tego nie zrobi bo z czego żyli by złodzieje przy żłobie? a skoro ciągle wygrywają wybory to dlaczego mieli by przestać kraść? wszystko zależy od nas, drodzy państwo. w gospodarce cudów nie ma i jeżeli nie pogonimy złodziei to sami będziemy biedni. a skoro wierzymy złodziejom to musimy być biedni.

"rzadza w PL glupcy i chciwi ludzie bez zadnej przyzwoitosci," x rządzą ci którzy wygrywają wybory. a to my ich wybieramy więc zamiast szukać winy w nich powinniśmy poszukać jej w sobie zadając sobie pytanie czym kierowaliśmy się przy głosowaniu. zwalać winę na jakichś "onych" jest zawsze najłatwiej. a kto ich wybrał, kto ich wciąż popiera?

Gość Oberkommando
!offerma - Dlatego jedyne wyjście to głosować na Nową Prawicę Janusza Korwin Mikkego.

"każdy 'mały biznesik ' jest obciażony kasami fiskalnymi , rachunkowosciami , doradcami , rozliczającymi , Vatem .... doszło do tego ze sprzedaż oscypków wymaga skomplikowanej rachunkow\osci prowadzonej prez wykształcone i fachowe 'kadry '" x i to jest właśnie podstawowy problem. a przykład oscypków jest bardzo dobry bo to my właśnie do tego doprowadziliśmy. jeszcze 10 lat temu oscypki mógł sobie lepić każdy baca, teraz już nie. teraz za lepienie oscypków idzie się do więzienia.

Gość jkm..........
Oberkommando - Korwin Mikke juz dawno sie osmieszył, nikt go nie traktuje powaznie, mial swoją szanse, tak sie konczy paplanie od rzeczy. 80% składu sejmu jest do wymiany, co sie oszukiwac. Ci, ktorzy chcą dobrze nie mogą sie dostac do kamer bo stare pierdoły opowiadają o głupotach albo Grodzkich, ich propozycje leca do śmieci, taka prawda

"głosować na Nową Prawicę Janusza Korwin Mikkego." x na przykład. ale problem jest szerszy niż to. po prostu TRZEBA MYŚLEĆ a nie słuchać ściem naszych "władców" jak to oni nam "zrobią dobrze". premier buzek nam "robił dobrze" powołując OFE a teraz znowu premier tusk będzie nam "robił dobrze" te OFE likwidując. a oni są w jednej partii. i ta partia ma ciągle ok 30 proc poparcia. jak można być takim kurwa osłem żeby ich popierać?

"Korwin Mikke juz dawno sie osmieszył, nikt go nie traktuje powaznie," x natomiast "poważni" politycy to ci którzy "reformują" system emerytalny powołując OFE a za chwilę go znowu "reformują" owe OFE likwidując. x a korwin mikke jest "niepoważny" i się "ośmieszył". x i jak ma być dobrze skoro wyborcy myślą w ten sposób?

"nie ma madrych ludzi w polityce,szkachetnych,honorowych,madrych i przyzwoitych,ktorzy nie patrzac na slupki wyborcze podjeliby sie chociaz jednej reformy.." x no i proszę. ja tu się produkuję a panienka swoje. dopóki wyborcy będą takimi idiotami to nie ma mowy o tym żeby było lepiej.

Gość baranekk...
tzw. państwo polskie jest zwykłą 'masą upadłościową ' na co dość skutecznie i wyrafinowany sposób pracowali rządzący od 89 r. -można się z tym nie zgodzić twierdząc , że np. Grecja także jest takze taką 'masą ' , ale nie zmienia to faktu , że w Polsce zarabiano 1/5 tego co w Grecji , a i przemysł nie był poniżej poziomu greckiego a Polska i tak stała się praktycznym bankrutem i rezerwuarem taniej chociaż dość wykształconej 'siły roboczej ' ...tak na wszelki wypadek banksterzy i korporacje przeniosły światową produkcje do Chin i najbiedniejszych krajów , tworząc światowy kryzys i doprowadzając słabsze kraje , zwłaszcza te współpracujące ze światowymi banksterami do zupełnego kryzysy , czyli stwoeznia tej 'masy upadłościowej ' i wspołczesnego niewolnictwa , skomlacego o jakąkolwiek pracę i na akichkolwiek warunkach -( umowy śmieciowe np. )

"ale polityka to zawod dobrze platny szkoda ze sie takim stal,zamiast tym czym powinien zawsze: byc sluzba narodowi i swoim wlasnej honorem.." x a dlaczego ograniczasz się jedynie do polityków? niech to coś tu wypłodziła: "byc sluzba narodowi i swoim wlasnej honorem.." dotyczy wszystkich a nie tylko polityków. czy ty naprawdę nie rozumiesz że wygadujesz jakieś utopijne brednie?

Gość owca be be
baranku - kryzys został stworzony tylko po to by zarobić, okrasc klase srednią z kasy i sie smiac przy cygarach, zadnego innego w celu w tym nie ma. A czy jakas Grecja upadnie? Gowno to kogo tam na gorze obchodzi. Dodrukuje sie nowe piniondze i zabawe zaczynamy od poczatku

"Oglądał ktoś może "Młodzież kontra" w ostatnią niedzielę?" x nie oglądam takich programów bo rzadko coś jest tam z sensem a socjalizm jest promowany tak nachalnie że mnie szlag trafia.

o proszę, panienka się obraziła że za jej bzdurne majaczenia o tym "żeby ludzie byli mądrzy piękni i uczciwi" nazwałem ją idiotką? to się nie trzeba obrażać tylko zmądrzeć. zastanowić się trochę że takie oczekiwania wobec ludzi to jakaś kosmiczna utopia, że ludzie są tacy jacy są i dlatego każdy z nas musi dbać o swoje interesy a nie liczyć na to że jacyś "mądrzy i uczciwi" zadbają za nas.

"Ja tam lubię jak goście odpowiadają na pytania z KNP, KASE i Młodzieży Wszechpolskiej." x ja tam jestem zdegustowany poziomem wyborców w polsce (na świecie zresztą też) i jak słyszę tych wszystkich kanciarzy którzy za pomocą okrągłych słówek robią im zupełną sieczkę z mózgu to mnie szlag trafia. i jeszcze jak to się dzieje przy współudziale dziennikarzy.

Gość baranekk...
owca niegłupio myśli :) tylko pytanie ? -kto naprawdę tym światowym burdle rzadzi ?

"-kto naprawdę tym światowym burdle rzadzi ?" x a ta wiadomość jest ci potrzebna w jakimś konkretnym celu czy po to tylko żeby znowu o żydach bredzić?

no i widzę że jak zwykle nie ma chętnych do dyskusji na ten temat. o "smoleńskiej sekcie", kaczyńskim, annie grodzkiej czy aborcji to byśmy "jechali" do drugiej w nocy. ale sprawy państwa i gospodarki są nieco trudniejsze.

Gość baranekk...
lepiej pogadać o współczesnych banksterach niż o nawiedzonym JKM ;) czy ja mówiłem o żydach ?

Gość nic nie ma za darmo
kiedy w polsce będzie dobrze? jak beda zyli według przykazani jezusa wtedy bóg nam bedzie blogosławił

sądzę, że w polsce nie będzie dobrze już nigdy. ­ właśnie dlatego zamierzam tu zostać i naprawiać chociaż tę część rzeczywistości, w której mogę coś zmienić :) ­ a tak naprawdę - gdzie na świecie jest dobrze? i czy mierzyć to szczęściem jednostek czy wskaźnikami ekonomicznymi?

Gość baranekk...
'Ty baranek, ile razy wejdę na jakiś temat , to zawsze o Żydach piszesz.' nie wiem , jak skomentować :( skoro nie było o 'Żydach , a ty twierdzisz , że było to widocznie coś jest nie tak ,czyli alergiia na ... ;)

"koles zacznijmy od jednego podstawowego faktu,od prawdziwego offermy to cie dziela lata swietlne" x to do mnie niby? a który to jest ten "prawdziwy"?

"i czy mierzyć to szczęściem jednostek czy wskaźnikami ekonomicznymi?" x załamujecie mnie. :(

argen, a co znaczy "z konieczności"? ­ ale mnie gardło napiernicza, masakra :O chciałam mu zrobić dobrze i wyciamkałam od wczoraj mnóstwo hallsów strong.które mi je podrażniły. bo w ogóle to chora jakaś jestem.

"pajac z ciebie jeszcze gorszy tu niz tam" x o co ci chodzi? bredzisz coś jak potłuczona, oczekujesz niemożliwego a teraz to już chyba zupełnie odjechałaś.

Gość baranekk...
nie wszyscy mogą , nie wszyscy chcą , ale ci co zostaja mają głównie zapie...lać za 'murzynów dla miedzynarodowych korporacji ' i na ich kasę opodatkowaną najczęściej w jakichś 'rajach podatkowych '

"ale wróćmy do tematu. nie każdy ma kogoś za granicą, i to już nie te czasy, że w ciemno jedziesz i pracę masz." x a jaki to ma związek z tematem? w polsce będzie dobrze jak wszyscy wyjedziemy?