Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sorayyyyaaa

pierwszy raz wypełniam PIT 37. Czy mam zwrócić "należny podatek" czy nie? Jestem

Polecane posty

Gość sorayyyyaaa

kompletnie zielona w tym temacie :( Mam zapłacić, czy czekać aż to Urząd zwróci mi nadpłatę?? (Nadpłatę mam dużo większą niż "należny podatek").

O ile wyliczyłaś wszystko dobrze to powinnaś dostać zwrot z urzędu na swój adres zamieszkania lub na nr rachunku bankowego jeżeli takowy podałaś urzędowi skarbowemu.Jeżeli jednak robiłaś to rozliczenie sama to pobierz jakiś program do rozliczeń całkiem sporo tego w internecie np Pity 2012 , zainstaluj i wpisz wszystko w odpowiednie polaw formularzu pit37 sprawa jest dziecinnie prosta a sprawdzisz czy faktycznie masz nadpłatę.

Gość sorayyyyaaa
bardzo dziękuję za chociaż jedną odpowiedź. Wypełniłam PIT-a przy pomocy płyty z programem PIT2012. Wszystko wyszło dobrze, bo rozliczałam PIT również przez inny program (w Internecie) - wyszły mi te same wyniki. Chodzi mi tylko o to, czy mam wpłacić pieniądze do Urzędu z racji "Należnego podatku"?

Gość sorayyyyaaa
help? :(

Gość sgfwgazsrgz
' Z brzoza smoleńską jak i zieloną wyspą jest tak jak z opowieścią ,że przeleciałem 10 000 kobiet, a mam 35 lat. A na dowód POkazać mogę mojego ptaka i POwiedzieć ,że on tego dokonał. :) Tylko jak przychodzi co do czego, to okazuje się ,że tuż po katastrofie brzoza jeszcze stała niezłamana, co wynika z pierwszego opisu Rosjan dokonanego tego samego dnia, kiedy zniszczony został samolot. , samolot przeleciał tuż nad nią, co wynika z zapisu amerykańskiego FMS-u, skrzydło z łatwością by brzozę przecięło,co wynika z licznych obliczeń speca od wytrzymałości materiałów, a wybuchy w samolocie miały miejsce jeszcze zanim samolot doleciał do brzozy, co wynika z zapisu fonetycznego czarnej skrzynki. Jeśli chodzi o gospodarkę zielonej wyspy, to dług w tym czasie przyrastał dwa razy szybciej niż PKB, bezrobocie wzrosło z niecałych 9% do ponad 14%, deficyt finansów publicznych chwilami przekraczał 100 miliardów złotych, a Vincent głównie się zajmował tym jak ukryć dług, a nie tym co zrobić, żeby gospodarka wyszła na prostą.. '

Gość upupp.
należny jak sama nazwa wskazuje się należy TOBIE kretynko :)

odpowiedziałem już w poprzednim poście więc dlaczego jeszcze "help" ;] jeżeli masz nadpłatę to Ci zwrócą kasę myślę że w ciągu jakichś 3 miesięcy jeżeli wyszła niedopłata to musisz wpłacić kasę na rachunek skarbówki jak dobrze pamiętam do 14 dni

Gość sorayyyyaaa
za kogo się macie, że obrażacie innych? Miło by Ci było, gdyby ktoś nazwał cie kretynem? Widać odpowiedzi na normalnym poziomie niektórym przychodzą tu trudno.

Gość sorayyyyaaa
ok. dzięki za normalną odpowiedź. Już nie będę "helpować" ;)