Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnes1983.

Odwołanie (odmowa przyjęcia do przedszkola). Warto napisać? Co powinno zawierać?

Polecane posty

Gość omg wtf
joanna, niech zgadne, pewnie czuc od ciebie brynde i dlatego dzieciaka nie przyjeli - % w nicku mowia same za siebie, ze pewnie pociagasz;p

Gość Joanna%%%
Oczywiście ża tak.Ale chyba nie wyczuli bo wtedy by przyjęli jako patologię:P

Gość czyli dziecko takiej wtf omg
by bylo przyjete, bo dziecko patosow i naciagaczy przyjmuja na pierwszym miejscu nawet bez podan;D joanna, nie pij wiecej;p

moja się też nie dostała jako 3 latka, w kolejnym roku również się nie dostała jako 4 latka - złożyłam odwołanie. W odwołaniu napisałam że oboje pracujemy w pełnym wymiarze godzin, nie możemy zapewnić dziecku opieki nikogo z rodziny i dodałam z naciskiem że moje dziecko jest z rocznika 2008 wiec do szkoły idzie jako 6 latka a jako 5 latka musi obowiazkowo uczęszczać do zerówki więc proszę o umożliwienie jej normalnego rozwoju emocjonalnego aby mogła przez ten rok przygotować się do zerówki co i tak będzie dla niej trudne bo jest dzieckiem grudniowym.

Gość Agnes1983.
Teneryfo, z jakim skutkiem? Dzięki za podpowiedź. Zaraz zasiadam do pisania. Moja z października, ale też można trochę naciągnąć i podciągnąć to jako prawie z końca roku:p Mojej to jest w ogóle tak przykro, że inne dzieci się dostały, a ona nie, czuje się gorsza, ale jak mam jej wytłumaczyć, że dzieci po znajomości lub przez łapówkę się dostają, a my znajomości nie mamy?:/

Gość mnie zastanawia jedno
jak ma zostać przyjęte dziecko z końca roku skoro do 3latków przyjmowane sa dzieci które mają ukończone 3 lata we wrześniu a do 4 latków nie sa przyjmowane nowe dzieci? mam 3 latka w domu i jestem zrozpaczona bo okazuje się że przez 2 lata bedę musiała płacić za prywatne przedszkole

Gość molly1230
Moje dziecko też się nie dostało jako 3 latek z opóźnionym rozwojem mowy i pisemnym zaleceniem logopedy i psychologa dziecięcego uczęszczania do przedszkola. W trakcie trwania rekrutacji byliśmy zaproszeni z dzieckiem na wizytę do pani psycholog pracującej w przedszkolu, która zapewniała nas, że dziecko będzie przyjęte i sama widzi potrzebę uczęszczania do przedszkola państwowego, gdzie ma opiekę psychologa i logopedy na co dzień, a nie raz w tygodniu przez godzinę. Zapewniała również, że jakby coś się miało zmienić, to się z nami skontaktuje. Dziś okazuje się, że dziecko nie zostało przyjęte...Pracujemy oboje z mężem, wynajmujemy mieszkanie, kolejne dziecko w drodze i na prywatne przedszkole zwyczajnie mnie nie stać. Chory kraj, gdzie absolutnie wszystko trzeba załatwiać po znajomości, jeśli oczywiście takowe się posiada...a państwowe przedszkole koniec końców również kilkaset złotych miesięcznie pochłania...

Gość gość
Tak, najlepiej pisać, że troskliwe mamusie nie oddają dzieci do przedszkoli, Mój syn w wieku 10 miesięcy poszedł do żłobka, W zeszłym roku nie dostał się do przedszkola- nie miał skończonych 3 lat. Teraz znowu nie, bo za dużo samotnych Matek. Niestety,ale w tych czasach bez układów nic nie ma

Gość gość
Tak, najlepiej pisać, że troskliwe mamusie nie oddają dzieci do przedszkoli, Mój syn w wieku 10 miesięcy poszedł do żłobka, W zeszłym roku nie dostał się do przedszkola- nie miał skończonych 3 lat. Teraz znowu nie, bo za dużo samotnych Matek. Niestety,ale w tych czasach bez układów nic nie ma

Gość mamusia ;)
Tak mówicie, ze sama patologia i samotne matki się dostają... Wiecie jakie kryteria mamy we Wrocławiu. Pojęcie samotna matka to nie taka co się rozwiodła (serio czy nie). To taka ktorej dziecka ojciec nie zyje, nie uznal dziecka w urzedzie przez co jest nieznany, gdy rodzic jest niezdolny do samodzielnej egzystencji albo gdy dziecko jest adoptowane lub w rodzinie zastepczej. Za wszystko dostaje się punkty. I moja corka oczywiscie sie nie dostala do zadnego przedszkola. Mimo ze sama ja wychowuje a alimenty mam marne, nie uchodze tutaj za samotna matke. To dopiero tragedia... Corka ma 4 latka i bardzo chce isc do przedszkola ale po odwolaniu pani dyrektor oczywiscie powiedziala ze jest bardzo duzo dzieci i juz mi z gory mowi ze jej nie przyjma bo niby gdzie... Paranoja z tymi przedszkolami, a prywatne kosztuje 500 zl + ponad 200zl za wyzywienie na 10 h. Co czlowiek mozna powiedziec zarobilby to wyda praktycznie na przedszkole...

Gość ty wyżej ???mamusia ;)
No i maja racje . Tak powinno być wszędzie !!

Gość ty wyżej ???mamusia ;)
No i maja racje . Tak powinno być wszędzie !!

Gość mamusia ;)
że niby jak? Tak na prawde powinno rozpatrywac sie kazdy przypadek indywidualnie.

Gość gość
Tak.a w wawie dzieci pseudo samotnych matek dostaja miejsce.bo samotna tutaj to taka ktora nie ma slubu.zyje sobie taka z ojcem dziecka lub kolejnym i posyla dziecko na darmowe godziny.najsmieszniejsze jest to,ze ponad polowa z nich nie pracuje.chciano zrobic porzadek z tymi "samotnymi"ale wszystko ucichlo...mam nadzieje ze w koncu bedzie porzadek i te pseudo samotne matki dostana za swoje.

Gość gość
Dla mnie samotna matka to tylko wdowa . Nie bardzo zrozumiem dlaczego dziecko panny ma mieć większe szanse na dostanie się do przedszkola niż dziecko z pełnej rodziny ?

Gość mamusia ;)
chociażby dlatego ze: skoro ojciec odchodzi do innej, matka zostaje sama. Pracuje ale nie ma co zrobic z dzieckiem, zrezygnuje z pracy to nie ma za co utrzymac siebie i dziecka z 400 zl alimentow. Gdy dwoje pracuje jest zupelnie inaczej, moga chociazby poslac do prywatnego. Poza tym rzadko jest tak ze ktos ma rodzine w danym miescie u ktorej moglby zostawic dziecko.

Gość nie rorumiem ??????
mamusia ;) - a co to ojciec dziecka nagle wyparował ? żyje i równie dobrze może płacić razem z Tobą na pół za prywatne przedszkole.

Gość gość
w krakowie samotna matka to taka która nie ma slubu z ojcem :)

Gość mamusia ;)
bogaty biednego nie zrozumie ;). Lepiej miec 2 wyplaty niz 1 i z niej jeszcze oplacac prywatne przedszkole

Gość gość
mamusia ;) - Twoje dziecko ma ojca który może opłacić mu prywatne przedszkole.

Gość gość
Dziewczyny, a to odwołanie to zanieść do placówki pierwszego wyboru czy do wszystkich? I w końcu do dyrekcji przedszkola czy do komisji??? Pomóżcie proszę.

Gość gość
up up

mój synal też się nie dostał do przedszkola jako 3 latek,a jestem samotną matką, więc nie jest powiedziane, że samotni rodzice mają pierwszeństwo, fakt nie pracuję, może właśnie dlatego się nie dostał, ale jak mam iść do pracy jak najpierw dziecku opiekę trzeba znaleźć, będę pisać odwołanie, może przyjmą na powtórnej rekrutacji fakt może gdybym miała patologie by przyjęli bo takim to trzeba pomagać,normalni ludzie niech se sami radzą, ale nie jestem desperatką i nie będę wpadać w nałogi po to żeby syna przyjęli do przedszkola a samotna nie jestem od pół roku i tylko po to by dziecko przyjęli, życie stało się i tyle, a jak synka przyjmą to super nie to za rok spróbuję jeszcze raz :)

mój synal też się nie dostał do przedszkola jako 3 latek,a jestem samotną matką, więc nie jest powiedziane, że samotni rodzice mają pierwszeństwo, fakt nie pracuję, może właśnie dlatego się nie dostał, ale jak mam iść do pracy jak najpierw dziecku opiekę trzeba znaleźć, będę pisać odwołanie, może przyjmą na powtórnej rekrutacji fakt może gdybym miała patologie by przyjęli bo takim to trzeba pomagać,normalni ludzie niech se sami radzą, ale nie jestem desperatką i nie będę wpadać w nałogi po to żeby syna przyjęli do przedszkola a samotna nie jestem od pół roku i tylko po to by dziecko przyjęli, życie stało się i tyle, a jak synka przyjmą to super nie to za rok spróbuję jeszcze raz :)

Gość gość
Ja na twoim miejscu już bym się w to nie bawiła. Moja siostra miała podobną sytuację i po prostu dała sobie spokój, dziecko zapisała do Misiowej Chaty (prywatne przedszkole w Warszawie).

Gość gość
Dlatego ja mam w nosie ten system, mam dość tego wszystkiego! To jest jawna dyskryminacja. Posłałam dziecko do prywatnego (http://www.elfik.pl/) i niech sobie rządzący te swoje przepisy wsadzą między książki

Gość gość
możesz próbować wysłać odwołanie albo po prostu poszukaj innego dobrego przedszkola, mnie się ostatnio udało znaleźć fajne http://www.teczowakraina.com.pl/

Gość gość
mysle, ze mozesz probowac napisac odwolanie. W koncu nic cie to nie kosztuje, a moze sie uda... Na wszelki wypadek rozejrzyj sie tez za jakimis innymi przedszkolami, moze http://www.wielkaprzygoda.com/ przypadnie ci do gustu

Gość gość
Ja sie tez troche swego czasu babrałam z odwołaniami od odmowy przyjęcia, ale nie dalo to zadnego efektu..,. w koncu znalazłam http://gwiazdolandia.pl/ i tam bez problemu zapisalam dzieci i juz mam w nosie tamte przedszkola. W Gwaizdolandii dzieciakom sie podoba i są dobrze traktowane, a to dla mnie najwazniejsze!