Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhhhytdjgku

Jaka biżuteria jest ładniejsza, złota czy srebrna ? Czy złoto to wiocha ?

Polecane posty

Gość hhhhhhhytdjgku

Tak mysle bo widzialam dzis u jubilera bardzo fajne bransoletki i jedna byla srebrna druga złota...złota duuuzo drozsza, bardziej mi sie podobala, wyglada ''bogato'' a to srebro to takie ee bazarowe :O Czy ze złotem nie bede wyglada na cyganke albo jakas wiesniare ktora chce sie lansowac?

Gość 00000000211
oczywiscie, ze złoto :) srebro jest dla ubogich

Gość ililili
biedaki zawsze mówią, że wolą srebro niż złoto - co mają powiedzieć skoro ich nie stać?

Gość sgfwgazsrgz
Z brzoza smoleńską jak i zieloną wyspą jest tak jak z opowieścią ,że przeleciałem 10 000 kobiet, a mam 35 lat. A na dowód POkazać mogę mojego ptaka i POwiedzieć ,że on tego dokonał. :) Tylko jak przychodzi co do czego, to okazuje się ,że tuż po katastrofie brzoza jeszcze stała niezłamana, co wynika z pierwszego opisu Rosjan dokonanego tego samego dnia, kiedy zniszczony został samolot. , samolot przeleciał tuż nad nią, co wynika z zapisu amerykańskiego FMS-u, skrzydło z łatwością by brzozę przecięło,co wynika z licznych obliczeń speca od wytrzymałości materiałów, a wybuchy w samolocie miały miejsce jeszcze zanim samolot doleciał do brzozy, co wynika z zapisu fonetycznego czarnej skrzynki. Jeśli chodzi o gospodarkę zielonej wyspy, to dług w tym czasie przyrastał dwa razy szybciej niż PKB, bezrobocie wzrosło z niecałych 9% do ponad 14%, deficyt finansów publicznych chwilami przekraczał 100 miliardów złotych, a Vincent głównie się zajmował tym jak ukryć dług, a nie tym co zrobić, żeby gospodarka wyszła na prostą..

Gość ililili
ja zawsze mówię wtedy, żeby nosili platynę lub białe złoto - to się wtedy obrażają

Gość chyba masz problem z myśleniem
zależy co kto lubi generalnie biżuterię dobiera się do typu urody wydaje mi się że srebro bardziej pasuje brunetkom niż blondynkom

Mi bardziej podoba się srebrna z uwagi na kolor, ale osadzone w niej kamienie na ogół są gorszej jakości. Więc srebro galeryjne / na zamówienie , ew. białe złoto. Choć żółtego też mam trochę

Gość tyyk tykkk
Nie ma czegos takiego jak białe złoto ;) to mieszanka roznych metali z dodatkiem złota ;) Zalezy jaka ta bransoletka...jesli delikatna, cienka to bierz złotą, bo grube złote łancuchy czy pierścienie to wiadomo jaki efekt = lampucera, ktorą sponsorje bogaty fagas albo Ruska

Gość ziomal z osiedla
Srebro mimo że jest połowę tańsze to moim zdaniem jest fajniejsze niż złoto które kojarzy się z cyganami i turkami i już nawet dresiarze i kibice zmądrzeli i noszą raczej srebro co widać szczególnie latem nad naszym polskim morzem :)

Ten stop, ciołku, nazywa się białe złoto. Inny stop, ciołku, to żółte złoto, też nie jest czyste. A jeszcze inny stop, ciołku, to czerwone, ruskie złoto. O zawartości złota w złocie, ciołku, zazwyczaj mówi wartość próby... :O Jesteś bystry/a jak woda w ubikacji...

dużo zależy od koloru odcienia skóry (cera ciepła/neutralna/zimna). Ja osobiście lubię żółte złoto, ale głownie pomieszane z białym :)

Gość a dla mnie złoto wyglada
tandetnie, tzn.uszczególniajac - żółte złoto, zawsze wolałam srebro, mama mi powtarzała, że jak dorosnę będzie mi się podobało złoto , dorosłam i...dalej nienawidzę, jakieś takie wieśniacko, tandetne dla mnie jest dlatego jak kupuję coś ze złota to białego:) a ten kto wyżej napisał coś, że ine ma czegoś takiego jak białe złoto -radzę pierw coś wiedzieć, a potem się wypowiadać:)

Gość hyuujhhh
ja lubie złoto ale takie hm matowe ? Nie świecące na zólto :O

Mnie się żółte złoto zaczęło podobać jak dostałam zloty pierścionek... jakoś tak zaczęłam inne złote rzeczy nosić i doszłam do wniosku, ze ładnie mi w tym :)

Gość raBarbara
Ogólnie to złoto pasuje osobom o ciemnej karnacji z czarnymi włosami a tym z jasną karnacją srebro takie jest moje zdanie no ale wiadomo kwestia gustu.

ponoć bogate kobiety noszą złoto, a eleganckie srebro ;-) ja tam wolę srebro zwykle, choć białe złoto potrafi być przepiękne, a np. szlachetnych kamieni praktycznie nie da się kupić w srebrnej oprawie, tylko złotej, więc wybieram białe złoto.

Gość raBarbara
Mówicie o kobietach ale co do mężczyzn to tak jak ktoś wyżej napisał w złocie gustują raczej murzyni i południowcy.

To dosc ciekawe, bo ja mam karnacje bardzo jasna, a w złocie chyba mi ładniej nawet

Gość xOOooxxx
Mi sie podoba złoto jako dyskretny dodatek np obrączka, maly pierscionek czy kolczyki. Na codzien to faktycznie zalatuje ''wiochą'' chodzic z łancuchem na nadgarstku. Zauwazylam, ze typowe ''paniusie'' w typie wyzej sram niz dupe mam, odpicowane są obwieszone złotem :O a z drugiej strony wiekszosc srebrnej bizuterii to straszna tandeta, wygląda to jak stalowe ''wisiorki'' dla dzieci

Gość alealeale alelllllleeeeeeeeee
dla mnie wiesniacko wyglada jak niektore kobiety obiewsza sie wszystkim co maja czyli srebro, zloto, jakies koraliki, rzemyki, na raz byle by duzo było, po dziesiec bransoletek kazda z innej parafii na kazdej rece

Gość a co myslicie czy
złoty zegarek, bransoletka, male kolczyki, lancuszek z wisiorkiem i z 2 pierscionki wszystko w jednym kolorze to tez wiocha?

Gość fvdv fdfvd
Jest odwrotnie - brunetki lepiej wyglądają w srebrze (w złocie mogą czasem tandetnie), natomiast blondynki tylko złoto! Pięknie podkręca ich naturalny look i kolor włosów.

Gość a co myslicie czy
mam troche zlota i przez te opinie to troche sie wstydze nosić

Gość izusia.87
mnie bardziej srebro sie podoba, lub złoto ale w drobnej postaci.

Gość ehe hhehehh
a co myslicie czy - zalezy jak wygladasz, niektorym pasuje ''choinka'' a inna osoba wyglada jak baba z targu. Wg mnie jesli zloty zegarek to juz bez bransoletki i wisiorka. Bransoletka + lancuszek , zegarek + zlote kolczyki. Bedzie ok. Mniej znaczy wiecej ;)

Gość gość
Wole srebrną. Lepiej wyglada i jest uniwersalna. Ładne srebren kolczyki można kupić na pbsrebro.pl. Mam od nich kilka par. Wysoka próba, starannie wykonane, ładnie się prezenują, ceny też są atrakcyjne. Zawsze jak je zakładam to słysze od koleżanek pochwały. :) Warto tam zajrzeć w wolnej chwili.

Gość gość
Ja osobiście wolę srebrną, złote wydaja mi się jakies kiczowate. Niedawno odkryłam swietnego jubilera www.rzeszowski-jubiler.pl , gdzie maja super asortyment w atrakcyjnych cenach.

Gość gość
srebro jest wg mnie duzo ladniejsze, a przynajmniej ja mam wiecej srebrnej bizuterii srebrnej niz zlotej, bardziej mi sie podoba i lepiej pasuje a juz na pewno ta z jubilea.pl maja bardzo ladne wzory

Gość roselee
osobisciem am tylko srebrna bizuteria, bo wole nadmiar kasy wydac na dobre buty czy torebke, ale: biale zloto jest wg. mnie ladniejsze, platyna jak kogos stac. zolte zloto nigdy mi sie nie podobalo, co nie znaczy, ze jest wiesniackie. zalezy co komu pasuje, do czego, no i jaki jest poziom wykonania oraz proba zlota danego produktu. zloto 10-tka, takie bardzo zolte i miekkie graniczy juz wg. mnie z tandeta ;)