Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żarłoczna wieczorami

jak przestac wieczorami jeśc

Polecane posty

Gość magdalena123654
ja wieczorami jem jabłka zamist słodyczy i czegoś innego :) i chudnę ;)

ja bede pisac, bardzo mi zalezy na tej wadze ponize 60kg-moze byc 59 Jutro skoro świt pojde pobiegac, diete w dzien tez utrzymam bo z tym nie mam problemu a wieczorem trza chyba mi pisac pisac to nie mysle co wladowac w siebie

żarłoczna nie martw sie ja też mam taki problem. Napady głodu na wieczór też mi sie zdarzały tzw kompulsywne jedzenie. Ostatnio jest dobrze i sie nie objadam. Nie raz otwieram lodówke i już mam coś wyjąć ale sobie myśle KU.wa NIE MOGE!! zamykam i odchodze. Pije dużo wody, ćwicze wieczorem to pomaga

i chyba o to chodzi w topikach że jak sie poczyta jak sobie inni radzą to też chce sie tak samo, mam kolo siebie wode i przeglądam topik ktory podalas

Michigen doczytalam ze skalpel chodakowskiej przerabiasz bez zadnej zadyszki-szacuneczek,probowalam i mi za trudny

michigen - jestes gdzies- ile ważysz na dzień dzisiejszy, bo wzrost mamy podobny ja 3 cm niższa a waga moja dzis 65,7. Może rywalizacja w dobrym tego slowa znaczeniu by nam pomogla. Dzis juz wiecej nie chce jesc - moze jablko jakby bardzo mnie ciagnelo do żarelka ale zaliczylam rano bieganko - bylo w dzien na pól dietetycznie bo zjadlam ponad diete pare pierogow z miesem ale byly i jaja sadzone i jogurt i serek wiec nie bylo źle, najgorsze chwile teraz nadchodza

Jestem, jestem :) Żarłoczna nie ważyłam sie dziś, waże sie w poniedziałki. Taka rywalizacja byłaby fajna, tylko że ja jestem na przegranej pozycji. Już tak szybko nie chudnę. Początkowo było 2kg tygodniowo, a teraz jak schudnę 0,5kg to będzie dobrze. Z dietą dziś całkiem dobrze, skalpel też zrobiony. Teraz pije wode i zajmuje czymś myśli żeby nie powędrować do lodówki.

michigen- to ja tez zwaze sie w poniedzialek, mowisz ze juz tak szybko nie chudniesz a ja co schudne ostatnio to za 2 dni nadrobie. W styczniu ważyłam ok 68 - to zobacz jak ja chudne - i dzis mam 65i7 a w poniedzialek rownie dobrze moze byc 66i5 bo jakos po świetach tak sie bujam w tym przedziale. Tez musze sie czyms zająć- zaraz ide rozprawie sie z małym do spania a potem moze jeszcze popisze, mam tez troszke prasowania i musze zmyc podloge w kuchni- takze do 22.00 są zajecia ale czy wystarcza żeby oprzec sie jedzeniu- a w lodówce pyszna salatka (ryż, tuńczyk, korniszon ale i majonez), na patelni kotlety mielone - ale juz po 18 chce sie trzymac w ryzach ale to trudne bo i tak poskubalam platkow kukurydzianych, pół jablka, lyżeczke tej salatki ale moze jak wczoraj postawie tak jak mowilas kolo siebie wode i po prostu to moje jedzenie

głodny owoc - ja tez jestem pod wrazeniem spadku wagi u michigen

Michigen jak by ci sie chcialo napisac co np dzis jadlas bylabym wdzieczna- moze cos bym mogłą sciagnac

Żarłoczna trzymaj się i nie podjadaj. Na śniadanie jadłam kasze jaglaną z suszonymi śliwkami i otrębami, potem pomarańcza, na obiad łososia z parowaru plus warzywa takie na patelnię, potem kefir, na kolacje serek wiejski light, pomidor, i dwie kromki pieczywa chrupkiego z indykiem. Dzisiaj nie byłam w pracy wiec mogłam sobie na spokojnie zrobić fajny obiad. Na tygodniu na obiad najczęściej jem sałatki z kurczakiem.

michigen dzieki za jedzonko- hmm kasza jaglana- dużo o niej dobrego słyszalam ale nigdy chyba nie jadłam, jak juz to używam jeczmiennej czasami gryczanej ale te ostatnia bardzo rzadko bo nie lubie- moze dobry by był pomysl z ta jaglana- jutro zajade do sklepu zobacze czy jest i poprobuje. A łosos mi sie przejadl, kiedys bardzo czesto wedzonego kupowalam to jak se przypomne to jeszcze teraz mnie mdli, a pieczonego w sumie nie jadlam-czyli moglabym sprobowac. W sumie teraz juz nie podjadam ale skonczylam jablko i jajko po dziecku- ale to jak na mnie to superowo. Zrobilam se juz kubek herbaty bo musze jeszcze pare rzeczy zrobic w domku żeby jutro miec luzik to bede popijac. Michigen do ilu chcesz schudnąc- juz teraz pewnie lądnie wyglądasz? Ja sie ciesze z kazdego kilograma- choc moglabym powiedziec ze z kazdego grama, bo kiepsko mi idzie te odchudzanie, po prostu w glowie jeszcze pewnie nie dojrzalam do reżimu i stad tak to idzie.

Michigen - swietny wynik, ladnie Ci poszlo. Masz fajny jadlospis, ja tez teraz sie staram. I widze kasze jaglana - czesto gotuje ja dzieciom, w formie zupek rozniastych, albo podaje na slodko wlasnie z rodzynkami, bakaliami czy bananami. Ja wieczorami tez wpadalam w ciag- taki schemat - dzieci polozone to teraz chwila dla mnie i zaczynalo sie - kanapeczki do filmu, chipsy, slodycze, piwko z mezem do filmu, jakas masakra, kiedys podliczylam to wyszlo ook 1000kcal w smieciach samych. Moim patentem jest zjedzenie wieczorem czegos co ma malo kcal a jest sycace (bialko) lub zapycha i tez malo kcal (blonnik) - dzis np. bylo jablko, maslanka, pestki dyni i migdaly. Potem myje zeby i juz sobie mowie, ze nie wolno :-P ze jutro tez jest dzien i nie ma co sie rzucac. Mysle, ze wazne jest sie najesc ok 18, ale bez przejedzenia, zeby czuc lekki niedosyt, zeby organizm tez odpoczal od tego trawienia calodziennego, a potem zajac sie czyms. Dlatego dla mnie ciezkie sa weekendy, w tygodniu, jak mam na glowie prace i dom to luuuz.

Gość żarloczna wieczorami
cytrynowa margarita- tak weekendy sa bardzo ciężkie- szczególnie jak lubi sie dogadzac domownikom, a samemu trza sie pilnowac, ale jeżeli odpowiednio sobie bedziemy mowic zeby nie jesc to sie da rade- choc u mnie bardzo czesto zagłuszam słowa tej dobrej strony i szybko np kanapke za kanapka pożre potem jeszcze czyms popcham a potem dopiero mysle i po co mi to bylo. Dzis wieczor chyba dobrze- te jablko i jajko ale za dnia kopa pierogow z miesem to nie bylo madrze, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej

Gość do Michigen
A jak wyflada u Ciebie taki typowy dzien jedzenia?

Gość jajeczna30
prosty i tani sposób na obżarstwo: rano 2x magnez z B6 melisa około godziny 15 - 2 saszetki normalny obiad spacer 1 h kolacja jak człowiek ok godziny 19.00 jak w szpitalu - 2 kromki z serkiem, tunczykiem, pomidorem sprzatanie, gotowanie herbaty (gotować litr mocnej liściastej herbaty ok 10 min) pić do godziny 22 pol filizanki mocnego naparu co polgodziny - dlugoparzona herbata uspokaja a nie pobudza mozna walić tez biale wytrawne wino, z kostkami lodu, albo w koktajlu z wodą i sokiem jablkowym bezcukrowym lemoniadę z cytryny miodu i cayenne jest też sposób na zupke w proszku (750ml zupy zurek winiary bezkonserwantow to ok 200kcal a dobrze zapycha i pic to caly wieczor) najwazniejsze: pic a nie jesc:D żołądek musi się nauczyć że jedzenia nie dostanie co najwyżej coś rozcienczonego po jakimś czasie można dojść do samej wody i soku i żołądek będzie oszukany ważne żeby pracować nad nerwami i psychą: magnez wit C melisa rano złożone węgle normalna ludzka kolacja to podstawa ZDROWEJ PSYCHIKI!

Gość niesamowite....
Najlepszy sposob to zajac sie czyms. A dwa- moze organizm po wysilku domaga sie czegos? Albo brakuje Ci mineralow i witamin? To moze byc zwiazane z tzw glodem komorkowym...

Mój normalny dzień jedzenia, wygląda tak jak napisałam powyżej. Różni się tylko obiadem, który niestety najczęściej jem na zimno. Czyli jakaś sałatka z kurczakiem i sałatami różnymi, czasem z ryżem. Czasem jak kończę wcześniej prace i jestem w domu to robię sobie normalny ciepły obiad. W sumie zauważyłam że nie do końca jest ważne co się je na obiad. Czasem mogą to być zwykle gołąbki, pierogi, naleśniki. Ważne aby jeść 5 niedużych regularnych posiłków a i tak się schudnie. Dla mnie problemem zawsze były słodycze i to że jadłam za dużo chleba, teraz jest lepiej. Choć dziś mam mega ochotę na coś słodkiego

dzieki *jajeczna* i *niesamowite* za jakies sugestie, to ze po wysiłku wiecej jem to mnie troche denerwuje bo jak bym po bieganiu zapiła tylko to bym miala pewnie mega efekty a tak krąże wokól prawie jednej wagi. Michigen a ja dzis jakos tak sie dobrze trzymam, nie skusilam sie na gorące bulki, czekolade, rosol - gdzies o 18 pojde pobiegac a o 17 zjem ostatni (piąty)daj Boze posilek- zrobilam se potrawke z piersi kurczaka i marchewki polalam jogurtem i na gorąco taka ale zupka ala sos- i tym sie zapcham. A wieczorem bede walczyc ze swoja slabością czyli glosem ktory bedzie namawial mnie na jakis slodki serek waniliowy, ciasteczko, buleczke- bo dzis duze zakupy zrobilam- pelna lodowka i szafki- ale wiekszosc zakazane rzeczy- dla siebie wzielam piers z kurczaka, jogurty, serki wiejskie light,marchew i jade zeby cos na koniec kwietnia moze miec z 2 kg mniej choc.

tez sie tak obiadalam wieczorami i dojadalam po dzieciach, ale co to za roznica gdzie wywalisz jedzenie? zjesz to i tak je wydalisz, wyrzucisz trafi na smietnik minus taki ze ty utyjesz a smietnik nie.

co do wieczora to powiedz sobie NIE! i koniec, mi pomoglo i dalam z tym rade. A jak juz musisz to wypij jakis kefir czy cos.

jagodzianko- dziekuje za rady tym bardziej ze wiem że walczysz dzielnie, nawet jak mialas chwile zwatpienia to znow stanelas do boju. Dzis moze bedzie dobrze, bo niedawno wrocilam z biegow, wykapalam sie, duzo wypilam i nie mam miejsca na nic innego. Przede mna kupa prasowania wiec jest zajecie a i filmek moj ulubiony za niedlugo-przepis na życie wiec dzis musi sie udac. Michigen- wpisujesz jutro wage w stopke? jak tak to ja tez sprobuje ją sobie zrobic żeby od jutra mocno sie kontrolowac

3mam kciuk, ja teraz cwiczylam 27min cardio 10min rower a rano 12min cardio dlus rozgrzewka, lacznie okolo godziny. na liczniku dzis 676kcl, dzien wialkowy.

U mnie dziś nie było do końca dietetycznie, obiad jadłam normalny, potem było niestety troche słodyczy, ale to mój nałóg... Ćwiczenia zaliczone :) Żarłoczna jutro wpisze wagę w stopkę. Będziemy się wspierać, będzie dobrze

U mnie dziś nie było do końca dietetycznie, obiad jadłam normalny, potem było niestety troche słodyczy, ale to mój nałóg... Ćwiczenia zaliczone :) Żarłoczna jutro wpisze wagę w stopkę. Będziemy się wspierać, będzie dobrze

zrobiłam stopke- musialam dodac rok do nicku bo cos nie wchodziło. Ciekawe ile masz michigen dzis na wadze? Jagodzianko- dużo cwiczysz- podziwiam. Ja po 40-50 minutach biegania nie mialabym sily na nic innego. Aha- poczytalam o tej diecie 8 godzinnej- postaram sie to zastosowac. Pierwszy posilek zaraz o 9.00- mam salatke z ryżu i tunczyka, kukurydza, majonez- taka dosyc syta, bo potem 2 jogurty, jabłko, mandarynka a ostatni posilek gdzies przed 17.00- moj kurczak w marchewce i curry z jogurtem, potem pobiegam a potem bede walczyc z soba zeby nie wpychac w siebie. Nie wiem za dnia bez problemu sie trzymam- to co zaloże- no moze czasem jak poczestuja albo mocno cos sie zechce to sie złamie a wieczory makabra, i to nie to ze nie mam zajeć bo przy dwojce dzieciakow w tym jedno male mam naprawde wieczorami co robic ale moze problem że lubie szykowac jedzenie, rożnorodne i lubie probowac a z tego probowania pewnie i te kilogramy sie robia dodatkowe. No wysylam- ciekawe czy stopka sie zrobila