Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła kryska na matyska

Przewijak czy mata do przewijania?

Polecane posty

Gość Przyszła kryska na matyska

Hej - lepiej kupić na komodę przewijak czy wystarczy mata do przewijania?

Gość Kisaq
Lepszy prosty elastyczny przewijak. Niewiele więcej zapłacisz niż za matę, bo maty tez potrafią swoje kosztować. Ewentualnie 2 złożone ręczniki kąpielowe położone jeden na drugi = chałupniczy przewijak. Kiedyś były fajne tanie w Ikei, ale już ich chyba nie ma w sprzedaży.

Gość ona92
Ja polecam mate , przewijak do 3 miesięcy góra :|

Gość zonaKraka
Mi przewijak bardzo się przydał, po ciąży bolał mnie jeszcze kręgosłup, poczułam różnicę jak z podkładki rozkładanej na łóżku przeszłam na przewijak na łóżeczku :) No komodzie średnio sobie wyobrażam, bo chyba są krótsze niż te na łóżeczko? A mata, jak Ci wygodnie, to też niezła, ale często są np. w torbach do wózka.

Gość Kisaq
U nas przewijak jest do roku+. Po prostu po pewnym czasie przerzucamy się na podłogę.

Gość Kisaq
Na komodę się kładzie prostopadle do rodzica a nie równolegle. Na łóżeczku nie polecam, bo to zawalisko i nie ma pod ręką miejsca na przybory toaletowe, pieluchy i ubrania, a na komodzie wszystko wlezie. Poza tym te miękkie na komodę są tańsze od sztywnych łóżkowych.

Gość antarak
mialam mate..

Gość zonaKraka
Ja na łóżeczko miałam kieszenie z Ikea, takie które łatwo umyć, więc wszystko pod ręką- kremy, pieluchy, chusteczki- dlatego mi było wygodnie. A do tej pory nie wiedziałam że dziecko jest bokiem do rodzica :) Chociaż, w sumie tak też wygodnie, ja mam przyzwyczajenie z przewijaka na łóżeczku i dalej przodem do siebie kładę.

Gość Kisaq
No ewentualnie tak też można, ale jak dziecko zaczyna machać nogami w łóżku i się kręcić, to trzeba go za każdym razem ściągać i z powrotem nakładać, żeby się nie uderzało. Na komodzie miałam zawsze wszytko w koszykach, albo luzem. To spora wygoda, bo dużo miejsca.

ja kupiłam przewijak, służył 2 mc, bo mały rósł szybko... Ale po cc przewijak był super udogodnieniem gdy nie mogłam się schylać. Matę do przewijania dostaliśmy, kładą ją teraz na łóżko i na łóżku przewijam.

chociaż przyznam się, że teraz to przewijam małego i na łóżku bez maty, albo na podłodzę, gdy bawimy sie na kocyku.... Z pieluszki nam nic nie wypada to się nie bawimy juz w maty :D

Gość kurcze... czytam, czytam
nie ma jednej slusznej rady... w poprz. ciazy kupilam komode z przewijakiem i w ogole prawie nie korzystalam, przewijalam na kanapie ub lozku bo tak mi bylo wygodniej, z reszta nozki dzecka, gdy kladlam na komodzie, byly na wysokosc mojej rany po cc i zdarzalo sie ze mlodda kopnela a wtedy zwijalam sie z bolu teraz, w drugiej ciazy, kupilam skladany przewijak do lazienki ale nie wiem czy nie posluzy mi glownie do kladzeia na nim dziecka po kapieli celem wytarcia i ubrania :)

Przewijak! :D super sprawa, ja mam akurat na łożeczko :) łatwiej sie przebiera :) i mniej obciąża twój kręgosłup :)

Gość lkolok
Ja mam przewijak na łóżeczku, a przy samym łóżeczku stoi komoda - także wszystko pod ręką, dziecko na odpowiedniej wysokości, przodem do mnie. Nadal używam, chociaż dziecko ma ponad rok. Mam matę do przewijania - byłam razem z wózkiem i torbą i prawdę mówiąc nawet jej nigdy nie użyłam. Jak jestem w gościach to używam takich podkładów z happy bodajże - niby jednorazowe - a kupiłam jedną pakę 10 szt. i jeszcze mam z 7 sztuk. Nie mniej przewijanie dziecka na kanapie (przodem czy bokiem) czy też na podłodze - zdecydowanie nie jest dla mnie. Nie wygodnie jest po prostu. Także ja bym polecała przewijak na łóżeczku, ale przy łóżeczku jakaś właśnie szafka czy komoda, albo te kieszenie z IKEI.

Gość qwerty. 09876.
a co sądzicie o przewijakach na komodę np takich: http://allegro.pl/zestaw-mis-lozko-komoda-mat-gpk-przewijak-i3166223396.html xxx Myślicie, że opłaca się kupować taki zestaw? Chcemy z mężem mieć na pewno trójkę dzieci z małą różnicą wielu, być może nawet rok po roku. Tylko myśląc przyszlościowo za bardzo nie wiem w co się zaopatrzyć.

Gość Ancia90901
Jeśli chodzi o przewijanie wybieram matę. Jest wygodniejsza podczas tej czynności i bardziej poręczna. My dla naszej pociechy kupiliśmy na https://babydoro.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Mąż czasami także przewija i ma podobne zdanie do mnie :)