Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Córkarozwodników

Rozwód rodziców- z winy ojca

Polecane posty

Gość Córkarozwodników

Witam, mam pytanie jak wygląda rozwód z orzeczeniem o winie ? Kiedy mama może taki pozew wnieść do sądu ?

Gość Córkarozwodników
Wyprowadził się z domu bez słowa wyjaśnienia mama ma z nim kontakt tylko telefoniczny. Do nas (mnie i brata) też się nie odzywa tzn. brat z nim pisał bo ma u nas długi i jakieś rzeczy nasze. To nas zbywa mówi że odda jak będzie miał i że mam mu nie ubliżać chociaż tego nie zrobiłam :D Ogólnie ojciec jest strasznym człowiekiem , jest porywczy, wulgarny, nie panuje nad sobą czasem, jest zdolny do rękoczynów. Całe życie ważny jest tylko on. Już raz zostawił nas na rok czasu miał kochankę i teraz sądzimy że też ma :/ Mówiłam mamie już wtedy żeby dała sobie spokój ale nie wiem takie kobiety chyba uzależniają się od takich tyranów :(

Gość Córkarozwodników
Życie z nim nie było łatwe, awantury o byle co jak byliśmy mali nie rozumieliśmy tego od czasu kiedy jesteśmy dorośli nie umiemy się z nim dogadać. Jak dla mnie on ma chorą głowę - ale tak poważnie nie naśmiewam się :/

Gość Córkarozwodników
Mama całe życie o nas dbała dawała nam co mogła. Chociaż nie ukrywam ojciec jak zarabiał to było wszystko w miarę normalnie później mu odwalało i szukał wrażeń.Nie umie utrzymać jednej pracy całe życie jest sobie szefem i kłoci się z każdym, nie umie dogadać się z żadnym człowiek, nikogo nie szanuje, jak a kasę to wydaję nic w sumie nie osiągną chociaż miał wiele możliwości. Ja go nie szanuje i on to wie nie chce mieć nic wspólnego z nim i nic nie chcę od niego poza spokojem mamy.

Gość Córkarozwodników
I co nikt nie poradzi ?

Gość OV8
Do sąu najlepiej złożyć jak minie jakieś 6 mis.i musi być trwały rozpad więzi emocjonalnych,fizycznych i materialnych. Dlatego trzeba troche poczekać a w między czasie zbierać dowody na sprawę.

Gość Córkarozwodników
No dobrze , ale kiedy facet może być podany do sądu na rozwód z orzeczeniem o jego winie ?

Gość fgrv
Jak mama się chce uwolnić od ojca, to niech złoży pozew bez orzekania o jego winie, bo wcale nie tak łatwo dostać rozwód z orzeczeniem winy, w dodatku to będzie trwało latami. A w tym czasie jeszcze się ojcu odwidzi i do domu wróci :(

Gość fgrv
Po prostu sąd wie, że za rozpad związku zwykle są odpowiedzialne dwie osoby i aby wina była jednostronna, muszą być niezbite dowody np. zdrady czy przemocy, niebieska karta itp.

Gość Córkarozwodników
No tak ale wtedy mama nic nie zdziala bo beda musieli podzielic dom na pol a onama długi tez u jej mamy :( wiemjak to wszystko naiwnie wyglada ale ja juz dawno prosilam zeby gonie sluchaly , że on ciągle kłamie ale mama swoje. Teraz wkońcu może przejrzałana oczy . Tak bardzo chciałabym żeby była szczęsliwa , paietam jak przeżywała tamten rok, widzę że teraz jest silniejsza. A wjakich przypadkach sąd orzeknie winę ojca ? Ilekosztuje sprawa rozwodowa ?

Gość Córkarozwodników
Jejku na jakimś tam topiku psychicznej Beaty o alimenty dla córki jej męża jest tyle stron a tu tak mało odpowiedzi :( Ludzie zajmują się jakaś babą ale jak ktoś prosi o porady to niestety tu ich nie znajdzie :/