Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 3 latkaa

Czy sa tu mamy ktory mialy cesarke i karmily butelka z wyboru?

Polecane posty

Gość mama 3 latkaa

Ja mialam sporo nieprzyjemnosci z tego powodu. Najpierw zdziwiony wzrok tesciowej , ze ide na cesarke a potem oburzone kolezanki, ze karmie butelka. Dziecko zdrowe,pieknie sie rozwija, jednak dano mi odczuc ehh ze jestem wyrodna matka:(

Wyrodna matka to jest ta co zamrozila 3 swoich dzieci w zamrazarce obok schabu, bo tak je kochala ze nie mogla sie z nimi rozstac. A ty jestes normalna matka. Nie wiem czy po cesarce lepiej niz po cc ale to twoj wybor. Natomiast karmienie piersia w cale takie super nie jest. Bola cie piersi dziecko co chwila przy cycu. A mm to cudo wynalezione specjalnie dla matek:) wiadomo ze dzieci sa rozne moze twoje naje sie super na cycu ale to twoja decyzja i nie patrz na innych

Gość malaja 28
nie zrobilas nic czym moglabys szkodzic...wiec nie przejmuj sie minami...starsze pokolenie(tesciowa) zawsze uwaza ze lepiej naturalnie, ze pracowali do ostatniego dnia itd... jestes dobra kochajaca matka.... a reszta niech mysli co chce

Gość Bgdvh
Ja miałam cesarke i karmiłam butelka. W szpitalu nie było problemu, gorzej z moja matka:/ Teraz jestem w drugiej ciąży. W pon mam cesarke i tez zamierzam karmić mm i znowu ta sama niepotrzebna dyskusja. Denerwuje mnie to, czuje sie jak dziecko które nie moZe podejmować własnych decyzji tylko musi słuchać mamy!! Tysiąc razy ta sama gadka, a ona dalej swoje, ze mam karmić piersią i już :/

Gość ja tak zrobilam...........
Tyle, ze mialam rodzic sn, po 10 godz. zrobili mi cc. Butle podalam zaraz po wyjsciu ze szpitala.

Gość odp na pytanie
tak, są tu takie matki

Ja miałam cc ze względu na oczy i słuch. Po połogu poszłam do lekarza, który stwierdził, ze nie nadaje się na matkę bo nie rodziłam, tylko wyjeli mi dziecko z brzucha i karmiłam butlą nie cycem. Przykre, ale cóż...

Gość też cc i też mm
Autorko ja nie miałam żadnych nieprzyjemności tyle, że ja z tych co sobie w kaszę dmuchać nie dadzą. W szpitalu od początku kazałam karmić dziecko położnym. U nas zabierały dzieci u cesarkowych mam na noc i ewentualnie przynosiły na karmienie jak któraś karmiła piersią. Była taka jedna szurnięta położna, która na siłę chciała mi małego przystawić do piersi w dzień. Opieprzyłam ją z miejsca i powiedziałam, ze skargę złożę bo denerwuje pacjentki i wywołuje presję- od tamtej pory spokój. Moja rodzina jest tolerancyjna, więc problemu nie było, a matka partnera jakby tylko słowo powiedziała, to wie, ze skończyłoby się taką ripostą, ze w pięty by jej poszło. Nie cierpię jak ktoś wtrąca się w moje życie i nie daję sobą pomiatać. Ot co.

jakiś czas temu zaczęło mnie walić co ludzie powiedzą miałam dwie cc karmiłam piersia po 3 i 4 miesiace a potem mm uważam że nie każda kobieta nadaje się na matkę karmiąca i nie ma sensu się mordować psychicznie nie przejmuj się gadaniem terrorystów laktacyjnych najważniejsze że dziecko jest zdrowe i dobrze się rozwija :)

Gość ciocia dobra rada:)
ja miałam cc i po 3 m-cach karmiłam butlą i mam gdzies co ktoś myśli na ten temat, ale nikt mi nic nigdy na ten temat nie powiedział, ale jakbym na kafe napisala to by mnie jechali od wyrodnych matek:D