Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedysss chccce

czy jest sens uczyć się w dzisiejszych czasach j. rosyjskiego?

Polecane posty

Gość kiedysss chccce

i czy mozna sie nauczyc samemu? nie stac mnie na prywatne lekcje

Gość KAMMMM
jest ja się uczę jest sporo ogłoszeń z rosyjskim

Gość karolina z garwolinaa
oszalałaś, nie ucz się badziewia angielski, niemiecki, rosyjski tak ale nie ruski:O

Gość yrhgjghjgj
karolina z garwolinaa oszalałaś, nie ucz się badziewia angielski, niemiecki, rosyjski tak ale nie ruski x x x jaki jest sens w Twojej wypowiedzi? rosyjski tak ale nie ruski ?

Gość antyrosyjski Adam
Nie ma sensu, Rosja to trzeci świat i na nic ci się ten język nie przyda. No chyba, że jesteś facetem i rzeczywiście korzystasz z usług tirówek.

Gość antyrosyki Adam
KAMMMM gdzie? Pokaż chociaż jedno :D

Gość klient anonim..
Nie ma sensu

Gość Btdf
Ja jak poszłam do szkoły miałam do wyboru angielski - niemiecki, lub angielski - rosyjski. I wybrałam angielski - rosyjski. Bardziej w trakcie nauki mi przypasował rosyjski. I maturę zdawałam z rosyjskiego. Angielski znam podstawę, rosyjski perfekcyjnie. Nie żałuję w mojej pracy się przydaje bardziej niż angielski, bo angielski zna każdy. A rosyjski nie więc jestem potrzebna:)

Gość Btdf
Mieszkam w Polsce C (Białystok)

Gość yrhgjghjgj
@ antyrosyki Adam KAMMMM gdzie? Pokaż chociaż jedno x x x Przez jakiś czas szukalam pracy i wiele znalazłam ogłoszeń z językiem rosyjskim np w branży spedycyjnej, w agencjach zatrudnienia, czy marketingu, albo dziale zakupów. Angielski, niemiecki i rosyjski sa przydatnymi językami. Poza tym rosyjskiego można się szybko nauczyć.

Gość KatarzynaZSDM
Jest sens. Po rosyjsku mówi wiele osób, ogłoszeń pracy tez sporo. Rosja to ogromny partner biznesowy i sporo firm robi z Rosjanami interesy. A po za tym lepiej jest sie uczyć jednego języka z zachodu czyli angielski, niemiecki i jednego ze wschodu czyli np. rosyjskiego :-)

Gość gość
up

Gość Tymoteusz1

Przecież dzisiaj coraz więcej firm otwiera się na współpracę ze Wschodem, w związku z czym znajomość rosyjskiego jest jak najbardziej wskazana. Na przykładzie takich szkół językowych jak BS ICT dobrze widać, że są prowadzone nawet specjalne kursy dla firm, na których pracownicy uczą się tego języka. To powinno dać Wam do myślenia.