Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ŚmiechNaSali,nono

dziczyzna

Polecane posty

Gość ŚmiechNaSali,nono

Często jadacie dziczyznę? Ja właśnie na śniadanie zarzucam kiełbasę z sarniny, a na jutro mam polędwicę z dzika.

Gość ŚmiechNaSali,nono
Chciałam wiedzieć, czy kupujecie od sprawdzonych dostawców, czy normalnie w sklepach, sprawdzacie certyfikaty i papiery z nadzoru weterynaryjnego? A może ktoś sam poluje i obrabia mięso?

U mnie dziczyzna jest tak samo często spożywanym mięsem jak wieprzowina czy drób. Kupuję regularnie dzika i sarnę od znajomego który to sobie wyruszam na polowanie. W chwili obecnej mam na stanie dzika (zamrażalce) oraz rzeczy przerobione - kiełbaskę i pasztet.

Ja mam w zamrazalniku kielbase z dzika, ktora moi rodzice czesto dostaja od zaprzyjaznionego mysliwego🖐️ W Almie sa ciekawe pasztety z: dzika, bazanta, gesi, krolika, zajaca po ok 8 zl za sloik🖐️ Lubie tez jesc kaczke:) Kiedys jedlismy wiecej dziczyzny jak dziadek byl mlodszy i polowal🖐️

Gość lubie to ....
uwielbiam dziczyzne i chetnie jadlabym czesciej, ale nie mam dostepu :( jedynie moglabym zamawiac przez internet, ale ceny sa odstraszajace. znajoma ostanio czestowala salami z sarny, ale bylo ohydne. a jadlam wczesniej smaczne, takze cos bylo nie tak zrobione. pieczona karkowka z dzika jest super :)

Gość gość
a jakoś specjalnie przyrządzacie dziczyznę?

Gość gość
przede wszystkim liczy się dobra jakość mięsa, ja wyroby z dziczyzny mam z http://www.kiszeczka.pl/ jest to na tyle wyraziste, smaczne mięso, że nie potrzebuje oprawy

Gość gość
podnosze bo ciekawe