Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxx43

kolczyk w pępku - otoczka ciemna + zgrubienie

Polecane posty

Gość xxxx43

cześć na wejściu będę irytować głupie odpowiedzi. Mianowicie chcę spytać co powinnam zrobić... W styczniu br. zrobiłam kolczyk w pępku. Mam kolczyk ze stali chirurgicznej od kosmetyczki, nie wyciągałam go nigdy i nie zmieniałam. Jednak jakoś od miesiąca po jego zrobieniu mam na skórze pomiędzy oboma końcami kolczyka jasną skórę a wokół jej jest ciemna otoczka skóry. i nie wiem czy to zejdzie, chciałabym się poradzić co zrobić? Przemywać czymś na rozjaśnienie czy coś? Póki co czasami to peelinguję i niewiem czy powinnam... A i nad górną kuleczką zrobiło mi się zgrubienie co wygląda jak blizna zaczerwieniona kulka która jest wyczuwalna, też nie wiem co z tym zrobić bo w środku jej nic nie ma, i boję się że mi to zostanie...

Gość ojtaktak
no wiesz takiego tylu piercing dosc dlugo sie goi bo skóra w tym miejscu jest narażona na nieustanne dotykanie przez ubranie ,ciagle sie ruszasz itp,wiec moze byc tak ze skóra jeszcze poprostu sie do konca nie zagoila,nie sadze aby peeling akurat w tym miejscu byl dobrym pomyslem ,jeszcze bardziej ja podrażniasz,czasami zdarza się że skóra nie przyjmie ,,ciała obcego"w postaci kolczyka i najnormalniej w świecie go wypycha ,może spróbuj posmarować ranke maścia tribiotik z własnego doswiadcenia Ci ja polecam,sama używałam jej kiedy decydowałam sie na kolejne kolczyki ,a dobrze dobrałaś rozmiar kolczyka ?

Gość ojtaktak
i chyba w pierwszym zdaniu chodziło ci o to ze bedziesz IGNOROWAC glupie wypowiedzi:) pozdrawiam