Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugug

jak się wybacza???

Polecane posty

Gość gugug

mam ogromny żal do swoich rodziców, może to głupie ale mam żal o to, że całym swoim życiem, przez to jakie były relacja między matką a ojcem, jak mnie traktowali, albo bardziej jak czułam się traktowana (jak piąte koło u wozu) nie mogę teraz odnaleźć się w życiu, nie potrafię budować relacji z ludźmi, nie potrafię ułożyć sobie życia, a mam już 24 lata, czuję się jakby "życie nie było zarezerwowana dla mnie"....nie ogarne tego jeśli nie wybacz rodzicom a nie mam pojęcia jak tego dokonać...

Ale teraz jestes juz dorosla i stanowisz samo o sobie, jestes za siebie i swoje zycie odpowiedzialna i patrzenie w przeszlosc nic ci nie pomoze. Problemy sie rozwiazuje a nie patrzy na przeszlosc i bledy rodzicow. Bylo i nic juz nie poradzisz...Znasz swoje slabosci, ograniczenia i staraj sue nad nimi pracowac...mozna sie zmienic i uporac ze soba. Szukanie winnych, ze jestes taka a nie inna, nie rozwiaze twoich problemow...

Gość gugug
wiem,wiem to , ale nie mogę sama ze sobą sobie poradzić, nie mogę zapomnieć o tym, że "nie nauczyli" mnie żyć, wychowali na samotnika, odludka, zakompleksioną dziewczyne.....jak mam o tym nie myśleć jak to zrujnowało mi życie a przynajmniej 24 lata, ważne 24 lata kiedy poznaję się ludzi, bawi, powinnam brać ślub a ja nie wiem co ja robię na tym świecie

Gość mario353
wybacza sie i tyle normalnie kochasz to potrafisz wybaczac

Gość gugug
to ja ich chyba nie kocham....bo już kilka lay nie potrafię tego przetrawić

Gość Joanna0621
To jest bardzo trudne wybaczyć rodzicom. Dużo jest ksiązek o wybaczaniu, ale w praktyce to nie jest łatwe. Myślę, że łatwiejsze jest pogodzenie się z tym. To przeszłość i nie mamy już na nią wpływu. Pomyśl o tym ,że teraz najważniejsza jest Twoja przyszłość. Skup się na przyszłości, pracuj nad sobą. I idź do dobrego psychologa. Dobry psycholog dużo pomoże. Pracuj również nad poczuciem własnej wartośći, bo u osób po przejściach krucho z dobrą samooceną. Życzę Ci powodzenia!

Gość Joanna0621
Do Mario 353 Niestety to nie jest takie łatwe, że jeśli się kocha to się wybacza. To bardziej skompikowane.