Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popękana....

Czy da się opalić rozstępy?

Polecane posty

Gość popękana....

Cześć dziewczyny... Do 9 miesiaca ciaży nie miałam ani jednego rozstępu,temat ten jest mi zupełnie obcy i jestem trochę załamana. Wiem,że da się je usunąć tylko laserowo,na co raczej nie będzie mnie stać,a kremami można je tylko rozjaśnić,co w zasadzie mnie nie ratuje,bo lubię być opalona i mam zamiar się opalać,gdy dojdę do siebie po porodzie....Czy te rozstępy będą białe,przez co staną się jeszcze bardziej widoczne,gdy sie opalę? Czy może da się je opalić? :( Mam tylko na brzuchu,ale jednak troche ich jest,już wiem,że będę miała przez nie ogromne kompleksy,a całą ciażę się smarowałam! ;(

Gość medus_A
nie da się ich opalić ale póki są świeże,możesz próbować je zmniejszyć różnymi metodami ja mam rozstępy od nadmiaru kortyzolu w wieku nastu lat i najlepszym sposobem jest przyzwyczajenie się do nich i ich zaakceptowanie ;) a jeżeli masz je tylko na brzuchu, to kostium jednoczęściowy załatwi sprawę nie rezygnuj z dobrego wypoczynku przez stres związany z taką drobnostką ;)

Gość możesz maskować samoopalaczem
słyszałam też że mają zacząć produkować kremy masujące typu BB do ciała w aptekach jest też mocno kryjący fluid Dermablend do maskowania blizn najlepiej z rozstępami radzą sobie peelingi, masaże oliwką oraz maść z wyciągiem cebuli: Alcepal