Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popękana....

Czy da sie opalić rozstępy????

Polecane posty

Gość popękana....

Cześć dziewczyny... Do 9 miesiaca ciaży nie miałam ani jednego rozstępu,temat ten jest mi zupełnie obcy i jestem trochę załamana. Wiem,że da się je usunąć tylko laserowo,na co raczej nie będzie mnie stać,a kremami można je tylko rozjaśnić,co w zasadzie mnie nie ratuje,bo lubię być opalona i mam zamiar się opalać,gdy dojdę do siebie po porodzie....Czy te rozstępy będą białe,przez co staną się jeszcze bardziej widoczne,gdy sie opalę? Czy może da się je opalić? Mam tylko na brzuchu,ale jednak troche ich jest,już wiem,że będę miała przez nie ogromne kompleksy,a całą ciażę się smarowałam! ;(

Gość beda bardziej widoczne niestet
y

hej podobno olejek macadami likwiduje rozstepy. ja sobie kupilam bo tani ale nie wiem czy dziala bo dopiero dzis uzylam pierwszy raz

Gość popękana....
A gdzie można taki olejek nabyć?

Gość popękana....
Znalazłam na allegro...

Gość zonaKraka
Będą bardziej widoczne jak się opalisz. Chociaż muszę powiedzieć że u mnie te najgorsze, szerokie i takie wklęsłe dalej dopiero blakną, a jestem dwa lata po porodzie. Na blade, takie perłowe już pomoże krem na blizny, np. Contratubex (podobno Cepan też działa). Bo rozstępy to właściwie blizny.

Gość popękana....
Załamka :( Bardzo się cieszyłam,ze nie mam,a tu 9 miesiąc i klops...

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Ja podam Ci przykład mojej szwagierki, jak jeździłam z nią od czasu do czasu nad wodę w upały - ona w 2 ciążach przytyła po 40 kilo, miała podobno straszne rozstępy, a teraz jak ją widzę w stroju kąpielowym (jednoczęściowym) to ma delikatne białe kreseczki przy opalonym ciele, ale trzeba temu się dobrze przyjrzeć. A porody miała już dawno temu. Jak tu któraś słusznie powiedziała - że latami one znikają. Najlepiej że trzeba sobie z tym pomóc :). Ja też jestem już w prawie 9 miesiącu ciąży, na razie wyszło mi parę kresek na boczkach, i na udach... A smaruję się Mustelą przez większość ciąży, a wcześniej smarowałam się Bio Oil. Ja postanowiłam, że zrobię wszystko żeby zminimalizować ilość tych rozstępów, planuję kupić coś poporodowego do ciała, i chyba kupię z Musteli żel poporodowy, a jak minie okres połogu, to chyba kupię sobie albo No-Scar albo Contractubex (czy jak to leci inaczej :P). A i codziennie stosuję peelingi od paru tygodni. Ostatnio kupiłam w biedronce peeling borówkowy i mango, zarąbiste są :). Skórę mam jak pupcię niemowlaczka :).

Gość sim_salabim
popękana jeśli nie stać Cię na zabieg laserowy to weź udział w tym konkursie http://www.miastokobiet.pl/konkurs-rozstepy/ Wiem, że metodą, którą mają być wykonywane zabiegi nagrodowe jest bardzo skuteczna/.

Gość jak sie opalisz to rozstępy
będą bardziej widoczne, to sa przecież blizny, a blizny nigdy nie oplaisz, przy opalonej mocno skorze sa bardzo widoczne

Gość popękana....
DziewczynaZmanhaTTanu, Nie do końca się zgodzę z tą teorią,choc o niej czytałam-u mnie w rodzinie żadna z kobiet nie ma rozstępów,moja siostra,moja mama,moja babcia,moja ciotka i moje kuzynki też nie mają. Zrobiły sie tylko mnie :(