Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandatzabilet

jak szybko od czasu zgłoszenia przestepstwa prokuratura

Polecane posty

Gość fghgfjhnngfng
sądzę że oficjalnych dróg nie ma, jeżeli nei masz znajomości w mpk...

Gość wrwerwe
jesli się z kimś chcesz kontaktowac, to najwyzej z adwokatem, dowiedziec sie, jaki jest standard w takich sprawach. Np w sprawach o pasertwo policja z reguły zjawia si niespodziewanie, bez zadnego zawiadomienia, i robi przeszukanie. a wezwanie do prokuratury sie dostaje na końcu

Gość kakowoedmoemcece
chciałabym sie skontaktować z tą kontrolerką, ale to chyba niemozliwe. nie mam zakręconej matki. ma nadciśnienie. lepiej, żeby sie o tym nigdy nie dowiedziała. nie zamierzam nikogo szantazować. (zresztą takie akcje przynoszą rezultaty tylko w filmach) najgorsze, że będę się zamartwiać i zawalę maturę śledztwo długie raczej nie będzie, bo jest dowód rzeczowy. czy coś może zależeć od kolejek w prokuraturze?

Gość fghgfjhnngfng
wrwerwe, taa, tylko w tym przypadku nie mieliby po co przeszukiwać. jak jest dowód rzeczowy...

Gość kakowoedmoemcece
policja może się u mnie pojawić i zatrzymac mnie, czy dostane listownie powiadomienie?

Gość kakowoedmoemcece
gdzie mogę uzyskać BEZPŁATNA poradę prawną?

Gość fghgfjhnngfng
listowne. to nie jest aż tak poważna sprawa, żeby nasyłać gliniarzy. o ile w ogóle cokolwiek przyjdzie... teraz lepiej o tym zapomnij i skup sie na maturze.

Gość kakowoedmoemcece
łatwo ci mówić. zawałę maturę:( a najgorsze w tym wszystkim to, że będę karana i nie zostanę już prokuratorem:((((((((

Gość wrwerwe
idz sobie do adwokata najwyzej jak sie boisz, po poradę prawną, jak kiedysc byłam, zapłaciłam 100 zł, nie sądzę, żeby przyjechali cie aresztwowac, teraz nawet na wiezienie jak sie ma to sie czeka w kolejce, a za pierwszym razem w najgorszym razie zawiasy, no i tez to wszystko wątpliwe, takze sie dowiedz zamiast panikowac

Gość wrwerwe
bezpłatne porady sa np. na www.forumprawne.org

Gość fghgfjhnngfng
po 10 latach wymazują cię z rejestru skazanych i jesteś już osobą niekaraną. to raz. dwa - nie wiem, czy wiesz, ale karanym jest się także (nie skazanym) wtedy, gdy dostaniesz mandat od policji - przez 2 lata nie możesz ubiegać się o stanowiska, w których niekaralności się wymaga. a poza tym zobaczysz, nic z tego nie będzie. gdyby tak było, jak mówisz, to by naprawdę sporo ludzi było skazanych, a nie jest. i to jeszcze przy bilecie jednorazowym... jestem pewien, że nic nie będzie. nawet jeśli, to wątpię, by doszło do jakiegoś skazania (typu zawiasy czy grzywna), bo przy bilecie za tak niskie pieniądze to w sumie nawet sąd będzie na to inaczej patrzył. swoją drogą to dziwne to prawo w PL jest

Gość kakowoedmoemcece
mandatu od policji to ja nie mam, ale os. na stanowisku prokuratora musi mieć NIESKAZITELNA opinię- traci się ja włąsnie z wyrokiem. tego się najbardziej obawiam.

Gość kakowoedmoemcece
moje obawy 1. zawalę wos na maturze, bo nie jestem w stanie się uczyć 2. matka się dowie: a) będzie na mnie krzyczeć b) powie wszystkim członkom rodziny i będę wytykana palcami. MÓJ SĄSIAD TO PROKURATOR, BĘDĘ TEŻ WYTYKANA NA ULICY. c) dostanie wylewu 3. zostanę ukarana, stracę nieskazitelnośc- nie zostanę prokuratorem

Gość kakowoedmoemcece
pomocy

Gość kakowoedmoemcece
pomocy, pomocy

Gość kakowoedmoemcece
najgorsze jest ot, ze kanarka powiedziała: bilet byuł kasowany WIELKROTNIE, a to przeciez tylko 2 razy. ale pewnie tego też nie udowodnię

Gość ula której ukradli nick
ja nie rozumiem czemu rodzicom nie powiesz ,są aż tak niereformowalni ? Nie ogarniam też jak laska 18 letnia może dac się tak wkręcać na forum ,zamiast zająć się nauką , dziecko kochane tutaj cię wkręcają , przecież to balet w martensach co tutaj się dzieje

Gość poiuytrewdcfgjk
a jak ona udowodni w sądzie że to twój bilet że ty go kasowałaś a nie ona ? jak udowodni dokładny czas przejazdu /zatrzymania , ja pierdole ula dobrze gada wkrętka jak huj a ty łykasz

Gość mandatzabilet
"a jak ona udowodni w sądzie że to twój bilet że ty go kasowałaś a nie ona ? jak udowodni dokładny czas przejazdu /zatrzymania , ja pie**ole ula dobrze gada wkrętka jak ch*j a ty łykasz " o boże, normalnie leżę, a niby co ma udowadniać? to mój bilet, są moje i jej odciski, przyjęłam mandat. za takie "rady" dziękuję wygooglujcie sobie: "Amatorzy jazdy na biletach wielokrotnego użytku"

Gość mandatzabilet
tak, tak wkręcają. ten artykuł, do którego link wcześniej dałam został oczywiście zmyślony, regulamin mpk to też fejk, a kontrolerka wzięła bilet, żeby go wyrzucic do kosza

Gość ziuta och ziuta !
oczywiście że prokuratura zbada odcisjki palców na przechowywanym przez kanarkę w kieszeni bilecie :D

Gość mandatzabilet
jezuniu, zrozumcie, że takie sprawy moga mieć wynik w sądzie. nie wymysliłam niczego. nie mam zamiaru sie wypierać, bo są d mi nie uwierzy. chcę mieć jak najniższy wyrok. ciekawi mnie też, czy są ludzie, którzy byli w podobnej sytuacji

Gość mandatzabilet
może 3 miesiące w zawiasach, ale nie ma nadziei na umorzenie śledztwa albo odstąpienie od kary

Gość mandatzabilet
czy sąd może odstąpić od kary? w jakich okolicznościach

Gość mandatzabilet
w jakich okolicznościach sąd może odstąpić od wymierzenia kary?

Gość mandatzabilet
dostanę wezwanie czy policja przyjedzie do mego domu?

Gość mandatzabilet
obrońca z urzędu mi przysługuje?

Gość asfsdgsdfasdasd
o nie... znowu się zacznie. :(

Gość mandatzabilet
mnie tylko interesuje, jak szybko dostanę wezwanie do prokuratury/na policję i czy będzie to list, czy przyjadą po mnie wozem policyjnym

Gość mandatzabilet
mój sąsiad jest w prokuraturze, jak się dowie, będą mnie na dzielnicy palcami wytykać