Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandatzabilet

jak szybko od czasu zgłoszenia przestepstwa prokuratura

Polecane posty

Gość mandatzabilet

zajmuje sie sprawą? kiedy oskarżony dowie się, że przeciwko niemu toczy się śledztwo?

Gość mandatzabilet
nie: " Dokument przewozu lub inny dokument potwierdzający uprawnienie do przejazdu ulgowego lub bezpłatnego, co do którego istnieje uzasadnione podejrzenie, że jest podrobiony lub przerobiony, kontroler zatrzymuje za pokwitowaniem. Dokument zostaje przekazany Prokuraturze lub Policji, z powiadomieniem wystawcy dokumentu" zostalo tak stwierdzone w regulaminie

Gość mandatzabilet
co oznacza "za pokwitowaniem"?

Gość mandatzabilet
pokwitowanie? tzn. że przyjdzie do mnie jakiś list

Gość mandatzabilet
nie dostałam od kontrolerki żadnego pokwitowania, tylko mandat, ale wzięła mój bilet czy to znaczy, że " istnieje uzasadnione podejrzenie, że jest podrobiony lub przerobiony, kontroler zatrzymuje za pokwitowaniem. " O co chodzi z tym pokwitowaniem?

Gość kakowoedmoemcece
up kiedy pierwsze przesłuchanie w prokuraturze?

Gość ula której ukradli nick
o cholera nie zazdroszcze , mpk to państwówka a ty dopuściłaś się fałszerstwa , szukaj dobrego papugi ,może dostaniesz zawiasy :(

Gość kakowoedmoemcece
ale to tylko bilet jednorazowy. niczego się nie dopuściłam, ale nie mam na to dowodów

Gość fghgfjhnngfng
co za poje­by... ciekawe że jak jedziesz bez biletu to cię nie traktują jako złodzieja i nie wsadzają do aresztu aż dziwne a za podrabianie biletu jednorazowego już tak, ja rozumiem, jak ktoś miesięczny podrabia, albo te karty miejskie co ta afera jest, zgoda, niech ścigają... ehh

Gość kakowoedmoemcece
włąsnie chodzi mi o to, że to tylko bilet jednorazowy. nie jakiś miesięczny. co znaczy "za pokwitowaniem"? kontrolerka wzięła mój bilet, ale żadnego pokwitowania nie dostałam

Gość kakowoedmoemcece
co o tym myslicie? znacie podobne mi przypadki?

Gość kakowoedmoemcece
sa jakies podstawy do umozenia śledztwa?

Gość fghgfjhnngfng
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pokwitowanie W postępowaniu administracyjnym pokwitowanie zawiera w sobie własnoręczny podpis odbierającego oraz wskazanie daty doręczenia. TO CHYBA ROZWIĄZUJE TWÓJ PROBLEM.

Gość kakowoedmoemcece
ale skoro kanar odebrał mi bilet to potrzeby jest chyba tylko JEGO (jej) podpis, nie mój może ktoś miał odebrane np. prawo jazdy iwie cos na ten temat?

Gość kakowoedmoemcece
kiedy dowiem się, czy toczy sie jakieś postępowanie w tej sprawie? adwokat z urzędu mi przysługuje?

Gość kakowoedmoemcece
dlaczego kontrolerka nie poinformowała mnie o tym, że grozi mi kara?

Gość fghgfjhnngfng
POSŁUCHAJ. NIE MASZ CO SIĘ MARTWIĆ BEZ SENSU, PONIEWAŻ PÓKI NIE DOSTANIESZ WEZWANIA Z POLICJI, TO NIC NIE ZROBISZ. WTEDY MOŻESZ SIĘ MAARTWIĆ. A MOŻE KANARKA WZIĘŁA BILET I ZARAZ GO WYWALIŁA DO KOSZA, BO W DUPIE MA UŻERANIE SIĘ Z LUDŹMI? MYŚLISZ, ŻE TO TY JEDNA? PEŁNO JEST KOMBINATORÓW. NIE PANIKUJ, PÓKI ŻADEN LIST POLECONY DO CIEBIE NIE PRZYJDZIE, TO SPRAWY NIE MA. I TAK BĘDZIE DUŻO CZASU NA PRZYGOTOWANIE SIĘ, W RAZIE CZEGO

Gość kakowoedmoemcece
a nie wiecie jak długo będę czekać na polecony? za miesiąc mam maturę. wolę by to było juz po:(

Gość kakowoedmoemcece
myslicie, że z miesiąc im to zajmie?

Gość kakowoedmoemcece
W JAKI SPOSÓB MOGE SIE DOWIEDZIEĆ, CZY WPŁYNĘŁA NA MNIE SKARGA?

Gość kakowoedmoemcece
MYSLICIE, ŻE JAK BĘDĘ PŁACIĆ MANDAT W SIEDZIBIE KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ, BĘDĘ MOGŁA SIĘ OD NICH DOWIEDZIEĆ, CZY PODJĘŁI JAKIEŚ KROKI PRAWNE W TEJ SPRAWIE?

Gość kakowoedmoemcece
NAPISZCIE COKOLWIEK:( BO UMIERAM

Gość fghgfjhnngfng
nie wiem, czy pytanie się ich będzie mądrym pomysłem. pamiętaj, że mają twoje dane.

Gość kakowoedmoemcece
ok, dobrze, że zwróciłaś na to uwagę. kontrolerka na wyrozumiałą nie wyglądała:( wzięłam ten bilet, jak wypisywała mi mandat, na co ona: "o nie, bilet biorę ja"

dobra jak masz maturę to ci napiszę że wyżej żartowałam ,zapłać mandat ,mimo że niesłuszny i zapomnij o sprawie , nic z tego nie bedzie ,nie nakręcaj się ,zrozum ! żadnych policji ,prokuratury ani sądów , wez się do nauki bo mature zawalisz , wzieła bilet żeby cię przestraszyć i tyle ,a teraz do wyra i nie martwić się bo to zakrawa na komedie !

Gość kakowoedmoemcece
jest jakiś sposób na skontaktowanie się z tą kontrolerką? mam jej pieczęć i numer (nr kontrolera), ale żadnego nazwiska:(

a matkę ,albo ojca jeśli bardziej przebojowy nakręć żeby poszli do tego całego mpk , podali nr kanara i zrobili afere ,bo bilet niesłusznie zatrzymany ,zastrasanie ludzi ,mandat niesłuszny ,a ojciec ma chody w lokalnych mediach :D ,jakby tak mojemu synowi zrobili to by tam pioruny leciały , kontrolerzy kurwa mać !

Gość kakowoedmoemcece
nie pomogłaś:( jak to wszystko rozegrać, żeby matka się nie dowiedziała?

Gość fghgfjhnngfng
zwróciłeś, jeśli już, ale to tak na marginesie ;). nie przejmuj się tym bo teraz i tak nic nie zrobisz. nic. przecież nie zadzwonisz na policję i nie zapytasz się, czy wpłynęło jakieś zawiadomienie, nie? nie da się okreslić, kiedy takie wezwanie może przyjść. no nie da. to zależy od jednostki policji w danym mieście. od prokuratury. od tego, na jakim etapie jest prowadzone śledztwo. po prostu nie da się określić. czasami może to być tydzień, czasami pół roku. naprawdę. osobiście wątpię, aby coś z tego wynikło więcej ponad ten mandat, ale nawet jesli, to i tak będzie dużo czasu, aby się przygotować.