Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieakceptujacaaaa

jak zaakceptowac zeza

Polecane posty

Gość nieakceptujacaaaa

mam zeza zbieznego na jedno oko czyli ucieka mi w kierunku nosa.najbardziej to widac jak zdejme okulary wiec sie z nimi nie rozstaje. mialam juz 3 zabiegi a to oko ale jest ono niedowidzace i nie do konca da sie wyprostowac nie umiem sie z tym pogodzic,jestem przez to niesmiala wstydze sie poprostu tego i zazdroszcze innym kobietom ladnych oczu

Gość też mam zeza
tyle że rozbieżnego i nie jest tak bardzo widoczny nawet bez okularów, sama nie wiem co ci doradzić, najgorsze jest właśnie to niedowidzenie niestety :( Ja miałam jedną operację, ty aż trzy więc masz gorzej, ale pocieszę cię że przecież nie leci ci to oko cały czas, ja mam zeza na dwoje oczu, ale potrafię to nawet kontrolować bo miałam operację na to słabsze. Jeśli nic nie da się zrobić, to po prostu musisz to zaakceptować, wiem że to trudne bo sama dużo się wypłakałam przez te wady wzroku, ale innego wyjścia nie ma, ciesz się że przynajmniej jedno oko masz zdrowe, zez zbieżny jest moim zdaniem mniej widoczny niż rozbieżny. Zresztą nie wiem jak ty, ale ja czuję kiedy jedno oko mi leci, ale przecież nie jest tak cały czas, więc jakoś żyję i staram się nie dopuszczać do zezowania. Nie bądź zazdrosna, na pewno masz ładne oczka tylko troszkę słabsze, myślę że musisz starać się kontrolować to wszystko, wiem że to trudne ale jestem pewna że jeśli bardzo się postarasz to dasz radę spojrzeć jakiemuś chłopakowi w oczy, więc głowa to góry, przez zeza nie jesteś gorsza. Mnie bardziej przeszkadza to, że mam krótkowzroczność i z roku na rok jest coraz gorzej, ale jakoś żyję i dzięki przełamaniu się jestem już nawet w stanie spojrzeć na lustro kiedy zdarzy mi się zezować, naprawdę nie jest tak źle kochana, na pewno musisz zmienić nastawienie i nauczyć się to w miarę kontrolować, ćwiczenie czyni mistrza. :) Mam nadzieję że pomogłam. Trzymaj się :)

Gość też mam zeza
Zrobiłam kilka błędów w poście powyżej ale chyba zrozumiesz wszystko ;)