Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XBELLA

Studia

Polecane posty

Gość XBELLA

Cześć. W tym roku zdaję maturę. Mam ogromny dylemat... nie wiem co studiować. Myślałam o Rzeszowie ale bardziej jednak problemem jest dla mnie kierunek. Myślicie że np. Psychologia lub socjologia (które jako jedne z niewielu mnie zainetresowały kiedy o nich czytałam) są to kierunki przyszłościowe? chciałabym później mieć jak najmniejszy problem ze znalezieniem pracy. Co o tym myślicie?

Gość japonek
Na psychologię trudno się dostać, chyba,że myślisz o zaocznych :D

Gość XBELLA
Tak myślę o zaocznych. ;) Niestety nie będzie mnie stać na wynajmowanie mieszkania w innym mieście.

Gość XBELLA
No ale czy wgl opłaca się studiować psychologię lub socjologię? Czy potrzeba teraz ludzi z takim własnie wykształceniem?

Raczej wątpie, żeby to były przyszłościowe kierunki. Tzn psychologia jeszcze jako tako, ale socjologia? No chyba, że zamierzasz dostać etat jako ekspert w TVN.

Gość XBELLA
;( i na co tu się wybrać..

Gość chyba ty
Jak nie wiesz na co, to najlepiej na nic. Jestem magistrem filologii polskiej (dość ciężkie studia) i nic z tego nie mam. Żałuję, że nie zaczęłam pracy po maturze.

Gość tyewtop
Studia zaoczne na humanistycznym lub spolecznym kierunku sa nic nie warte. Ta psychologia napewno jest ciekawym i pasjonujacym kierunkiem, ale w obecnych czasach raczej sa to studia z pasji, a nie z przyszloscia zawodowa. Socjologie wole przemilczec, bo nie dosc, ze studia kompletnie bez przyszlosci, to jeszcze niczego konkretnego nie daja. To juz po pedagogice jest wiecej mozliwosci pracy.