Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra288

pies sika po domu , już nie mam siły:(

Polecane posty

Gość Aleksandra288

ma 7 lat... probowałam i spokojnie i go karciłam ( lekki klaps i wyganiałam na pole) i nie pomaga nic ... ostatnio złośliwie sika w moim pokoju , musze go ciagle zamykac . nie chce go oddawać ,ale nie wiem czy tak nie zrobie bo juz jestem bezsilna :( powiecie zaraz ,że nie potrafiłam go wychować ,ale jakoś poprzedni pies się nauczył i kot nawet ,a ten leje gdzie popadnie...

Gość ja.cie.krece
Tak z ciekawości, skąd jesteś? Bo to "na pole" mnie zaciekawiło :)

Gość Aleksandra288
ostatnio np obsikał mi laptopa ,ktory leżał na dywanie ...to nie jest żart, poza tym sika dosłownie wszędzie , potrafi przejść z pola albo spaceru i zesikac sie w domu ....NIe wytrzymam z tym psem jeszcze kilka lat słowo daje. To york więc maly piesek ,ale jak zesika sie pare razy to wiadomo,że śmierdzi :O ciagle dywany smierdza moczem i wszystko

Gość Aleksandra288
z małopolskiego , u nas sie tak mowi :P

Gość JeffreyJjl
Porozmawiaj z vetem!

Gość ciezarowka31
na slasku chyba tak mowia na podworko:P

Na śląsku mówią "na dwór", bo oni z domu wychodzili na dwór popatrzeć. A w Małopolsce się z dworu wychodziło popatrzeć jak chłopi na polu robią. I dlatego się tam mówi "na pole"

Gość ja.cie.krece
U nas się mówi "na dwór" :)

Gość ja.cie.krece
Na Mazowszu.

Gość jaki podły drań z niego
na pewno z rzeszowszczyzny, u nich tak mówią

Gość KICIAAAA,28
faktycznie pogdaj z wetem....niech mu zrobi jakies badania...moze ma jakas baterie i nie trzyma moczu? (rozmuem ze to chlopak?)...wet zna sie na hehawiorystyce i na zachowaniach zwierzat....napewno cos ci podpowie...MOJ ZACZAL SIKAC W DYWAN W WIEKU STARCZYM. moze pies sobie zaznacza ten dom...moze sie boi ze sie zgubi...albo ty perfumujesz czyms co go wkurza?:D MOZE boi sie wolac na pole....moze nie lubi schodzic ze schodow...moze jest mu zimno na polu....moze ma taki charater ze chce dominowac nad domem i tobą...... PRacowalam kiedys w schronisku...ii tam 90% doroslych psow zaalatwiala sie na polu-na spcerze...a kilka psow-chlopakow sikalo doslownie wszedzie...po scianach po drzwiach,na bude... Pamietaj zeby pies mial stale pory spacerow....i zeby go karcic za sikanie w domu...(tylko krzykiem i przegonieniem).,moze stale mijesca ktore sika wyczysc jakims detergentem (slyszlaam ze psy nie lubia pkyny do szyb).ALbo tam gdzie sika postaw mu miskę z karmą... IDZ DO WETA...DZIWNE ZE PRZEZ 7 LAT NIE ZAPYTALAS GO O TO.!!!!!!

Gość filipinkaala
mój też sika często i zesrac się tez mu za przeproszeniem zdarza się dość często... ale on ma już 10lat i i wet mówi, że jest stary i już nie daje rady trzymać tak, jak za młodu, wcześniej wyszłam na pół dnia i pies czekał na spacer a teraz praktycznie zawsze mam "niespodzianke" po kilku godzinach, niestety :( ale co zrobię, wywalę go, bo stary i nie kontroluje juz dobrze potrzeb fizjologicznych? tym bardziej mi biedaczka szkoda, nie powiem, często jestem wściekła widząc że znów mu się przytrafiło, ale nie ma nawet sensu go karcic, co on poradzi?zaciskam zęby (i nos) i sprzątam

Gość WET
Zaopiekuj się nim, moze rzadko go wypuszczasz? idz do wet! koniecznie! On tez ma uczucia..