Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DDA-terapia

terapia DDA

Polecane posty

Gość DDA-terapia

Mam do Was pytanie - do tych osób, które mają rozeznanie w temacie... Mianowicie wkrótce mam rozpocząć terapię DDA, jednak w międzyczasie w moim małżeństwie nastąpił kryzys ("druga młodość" męża)... Strasznie mnie to rozstroiło nerwowo i emocjonalnie. Nie wiem czy w tym momencie jest sens tej terapii, czy jednak lepiej odczekać na uspokojenie sytuacji w związku... Proszę o poważne potraktowanie tego tematu.

idź na terapię, nie czekaj. może właśnie dzięki terapii uda Ci się obronną ręką przejść przez ten kryzys. a swoje wątpliwości omów właśnie z terapeutą - przy jego pomocy podejmiesz trafniejszą decyzję niż czy pomocy forumowiczów. a ta terapia to ma być indywidualna, czy grupowa?

Gość DDA-terapia
Grupowa...

to postaraj się też zapisać na indywidualną - zwykle daje więcej, no i w sytuacji kryzysu pewnie będzie łatwiej. ale i z tej grupowej nie rezygnuj. zadbaj o siebie, to ważne też dla Twojego związku!

Gość DDA-terapia
Dziękuję za odpowiedź. Chyba nie zrezygnuję, gdyż od dawna już czekałam na taką okazję (w mojej miejscowości nie było do tej pory takiej terapii). Mam nadzieję, że obecne problemy nie będą mi przeszkadzały w procesie terapii :)

Gość pbssss
A ktoś z Was wie, czy takie terapie są organizowane ale dla DDD (dysfunkcyjnych)? Nawet w miastach wojewódzkich... Wczoraj dzwoniłam do swojego psychiatry i niestety u mnie w mieście przyjmują już tylko prywatnie, muszę szukać na NFZ.

Autorko, to dobra decyzja. może będzie Ci trudniej w terapii, ale właśnie może dzięki temu będzie ona bardziej efektywna, będziesz mogła wszystko poskładać od początku. powodzenia! pbssss - spróbuj zadzwonić do Instytutu Psychologii Zdrowia, oni powinni mieć informację, gdzie są dostępne takie terapie. albo w najbliższym miejscu, które ma terapię dla DDA spytaj, może tam też będą wiedzieli, gdzie pokierować.

Gość DDA-terapia
Sally Brown, masz rację! Podjęłam decyzję, że jednak rozpocznę tę terapię, a zaraz w ślad po tym doszłam do wniosku, że może to i lepiej, że akurat jestem w takiej rozsypce, bo można mnie będzie poskładać od początku :) To znaczy ja poskładam ;) Dziękuję za słowa otuchy, proszę o trzymanie kciuków, abym wytrwała do końca.

Gość łąga czigi czi gi
trzymam kciuki

Gość DDA-terapia
dzięki :)

Gość gość
W Poznaniu, os.Kosmonatów