Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmiana na znamieniu

czy ktos z was mial wycinane znamie, ktore zmienilo kolor?

Polecane posty

Gość zmiana na znamieniu

Jakis czas temy zauwazylam ze znamie zmienilo kolor a wlasciwie pojawily sie na nim 2 czarne kropki. Bylam dzis u lekarza rodzinnego, dala mi skierowanie do onkologa chirurga, czeka sie bardzo dlugo na nfz. czy jesli nie ma czerwonej otoczki i nie boli warto poczekac? czy lepiej isc prywatnie na wyciecie znamienia?

Gość herrr
Prewnie to nic takiego, ale na wszelki wypadek warto usunąć. Ile się czeka?

Gość ja bym poszła prywanie
czerniak szybko nacieka w głąb tkanek, nie ma co oszczędzać.... Ja miałam już wyciętych 11 znamion, wszystkie prywatnie

Gość lalalalalalalallalalal
wlasnie mialam zalozyc podobny temat moje jedno znamie sie powiekszylomam jepod pacha, ijest odstajace od skory i bardzo ciemne okragle,a drugie mam pod piersia i jest dosc duze nierowne i ohydne, i tez wydaje mi sie ze sie powiekszylo. I pytanie najlepiej isc do dermatologa? Jestem teraz za granica i chce sie umowicna wizyte prywatnie u lekarza ale ne wiem czy nie od razu do onkologa chirurga czy mnie nie wysmieje.

Gość jaaa miałam
Ja miałam już wycięte 3 znamiona. Dermatolog raz dała skierowanie do chirurga onkologa a ostatnio w innym mieście do zwykłego chirurga. Próbki i tak wysyłają do laboratorium. Wycinałam ostatnio w styczniu, zapisy były na od zaraz. Wszystko na NFZ.

Gość zmiana na znamieniu
jutro sie ide zapisac, ciotka byla w zeszlym roku i 3 msc czekala. Nie wiem jak na ten rok maja limit.

Gość herrr
bez przesady, nie straszcie jej czerniakiem, a 3 m-ce to nie tragedia

Gość zmiana na znamieniu
moim zdaniem dermatolog i tak ci bedzie kazal isc do chirurga onkologa, wiem bo kiedys mialam taka sytuacje. wtedy moje znamie nie zmienilo koloru, ale bylo w miejscu kolo ramiaczka stanika i ciagle bylo zahaczane i bolesne to bylo.

Gość zmiana na znamieniu
a Ty mialas w styczniu od razu bo pewnie wtedy kontrakt dostali i mieli liste otwarta.

Gość jaaa miałam
Miałam dwa zaognione (w tym to ostatnie) i wszyscy mówili, że i tak pośpiechu nie ma. Na szczęście w badaniach nic nie wyszło :)

Gość jaaa miałam
Nie bo zapisywałam się jeszcze w grudniu. Wyniki odbierałam w marcu i też zapisywałam się na wizytę na następny dzień :)

Gość zmiana na znamieniu
ile placilas prywatnie? ja prywatnie w moim miescie znalazlam za 180zl plus 80 zl porada Wycięcie lub wyłuszczenie zakończone zszyciem: - pojedynczego, małego powierzchownie położonego guzka jak kaszaka, łuszczaka, torbieli, zmiany skórnej; 180 zł

Gość zmiana na znamieniu
zaognione czyli wokol mialas zaczerwienione? to mialas zly znak

Przerazacie mnie z tymi terminami po prostu... Moje znamie wyglada tak http://www.voila.pl/357/j7d56/ boje sie bo prawde mowiac niedawno mu sie przyjrzalam bardziej, posiadam je od urodzenia i jakos z nim zyje ale wydajemi sie ze zmienilo swoja strukture i pociemnialo....

Gość zmiana na znamieniu
nie moge tego otworzyc bo jest znak zapytania :/

Gość jaaa miałam
Było lekko zaczerwienione i zrogowaciałe. Dermatolog początkowo wcale nie chciała go usuwać, ale potem zdecydowała, że w takim miejscu to lepiej usunąć. Dała skierowanie do poradni chirurgicznej, tam gdzie też przychodzą ludzie ze złamaniami itp. żaden onkolog. Wcześniej jak mieszkałam w Warszawie to dostałam skierowanie do szpitala onkologicznego. Tam onkolog popukał się w głowę i kazał przyjść do swojej przychodni. Czekałam ze 3 tygodnie. A on nawet nie wysłał tego co wyciął do badania.To było już kilka lat temu.

Gość zmiana na znamieniu
mi tez nie wyslal tego znamienia co mialam kiedys wycinane. nadal nie widze fotki mam tylko znak zapytania, ale to moze wina kompa

Nie mam pojecia co sie dzieje, to najlepiej isc do dernatologa najpierw?

Gość jasaera
Trzeba pobrać i otworzyć za pomocą programu.

Gość jaaa miałam
Ja otworzyłam, zdjęcie jest dość niewyraźne. Napiszę ci tylko, że wydają mi się brzegi nierówne a takie znamię o nieregularnym brzegu dermatolog mi zaleciła do usunięcia, bo one mają tendencję do zmian, szczególnie jak są w miejscach drażnionych.

Ja probuje sie dodzwonic do dermatologow ale jest masakra z tymi terminami prywatnie!!

Gość zmiana na znamieniu
ale po co ona ma isc do dermatologa i wydawac kase, skoro dostanie skierowanie do onko chirurga od rodzinnego a dermatolog tylko zobaczy znamie i dalej wypisze tylko skierowanie do onko chirurga z 2 lata temu jak mialam znamie wycinane dosc spore nie szlo do badania. najwyrazniej nie mam programu ze nie moge otworzyc fotki

Gość huihuui
wrzuc zdjecie tak, aby mozna je zobaczyc wchodzac na link, a nie ze trzeba zachowac go na dysku i sciagnac...

Gość zmiana na znamieniu
faktycznie niewyrazne to zdjecie, to Twoje znamie me podejrzany ksztalt :/

Gość zmiana na znamieniu
up

Gość KICIAAAA,28
eeej...a od kiedy do ONKOLOGA TRZEBA MIEC SKIEROWANIE?????????? PRZECIEZ DO DERMATOLOGA,PEDIATRY,DENTYSTY,GINEKOLOGA...I ONKOLOGA NIE TRZEBA MIEC SKIEROWANIA!!! PRZYNAJMNIEJ W MOIM MIESCIE... JA TEZ W CZAWRTEK SIE WYBIERAM DO ONKOLOGA CHCIALABYM USUNĄC PODEJRZANĘ ZNAMIĘ....MAM NADZIEJE ZE MNEI NIE PRZEGONIA BEZ SKIEROWANIA:P

Gość KICIAAAA,28
USUWAŁAM Wlokniaka kilka miesiecy temu i poszlam do onkologa bez zadnego skierowania...czy teraz cos sie zmeinilo w tej kwesti???? :O

Gość zmiana na znamieniu
mi dzis lek rodzinna wypisala skierowanie do chirurga onkol.

Gość KICIAAAA,28
jak wyczulam tego wlokniaka poelcialam do rodznnego...zeby to ocenil...a on mi dal skierowanie do onkologa...Ale wtedy u onkologa nikt mi sie nie zapytal o to skierowanie...ani mi,ani 15 osobm ktore byly rejestrowane... czy cos sie zmienilo po paru meisiacach???????? chce isc usunąc znamię...