Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka3663

Zauroczyłam się w Turku. Co robić?

Polecane posty

Gość Polka3663

Sprawa wygląda następująco: poznaliśmy się niedawno na imprezie, piszemy ze sobą i mamy za sobą jedną randkę. Rozmawiamy tylko po angielsku, dzieli nas religia, kraj, kultura, język, chyba wszystko, no ale zauroczyłam się. Nic na to nie poradzę. Wiem jednak że niedługo wyjedzie już do kraju, bo jest tutaj na wymianie studenckiej i wszystko się skończy. Chciałabym jednak póki tutaj jest przeżyć jakąś przygodę. No i właśnie chodzi o moich znajomych. Oni chyba się go boją, chociaż w gruncie rzeczy on się boi bardziej ich..Dziś wyszła też głupia sytuacja, chciałam go przedstawić 2 koleżankom a one jak najszybciej wstały podały mu rękę i poszły. Głupio się poczułam. Czy uważacie, że Polka i Turek to aż tak dziwne połączenie ( jeżeli chodzi nawet tylko o spotkania )?

Gość yyyyyyyyyyyyy...yyyyyy
uciekac!

Jak można się pakować w takie gówno :O Podoba ci się jego obsrana cera czy może stęskniłaś się za pięścią na swojej twarzy? Lubisz być traktowana przez faceta jak pies (bo będziesz, jak turas tylko poczuje się pewniej)? Nic dziwnego, że mówią, iż polki to szmaty. Mamy tutaj świeży przykład. Tak swoją drogą, mocne koleżanki. Ja to bym nawet na turasa nie napluła, brzydzę się ślinę marnować.

Gość przezywaj przygody i baw sie
a potem uciekaj / puść go wolno :)

Gość psycoterapeutrologia
Jedz do Turcji go odwiedzic, to piekny kraj i super ludzie .Ale troszke inni . Duzo turkow zyje na styl europejski, bardziej niz Polacy.Turcja ma rozne kultury , inne w miastach i inne we wsiach. Polacy mysla ze sa europejscy , ale tak naprawde odbiegaja . Oni mysla ze jak jada autem i maja zagraniczne auto , ida na fitnes to sa europejscy. Tak naprawde odbiegaja od europy bardzirj niz inne kraje , Grecja , czy Hiszpania. Polacy to polacy , a zycie w europie to zycie w europie , przede wszystkim totalny brak tolerancji i wiele innych czynnikow sprawia , ze malo ktory polak to europejczyk.

Gość Polka3663
Powiem tak...nie zamierzam ani wychodzić za niego za mąż, ani też chodzić z nim czy jak to każdy mówi. To są spotkania raz na jakiś czas i piszemy. Poza tym on wyjeżdża za miesiąc. Zresztą nie życzę sobie mówić o mnie że jestem jakąś kurwą i mnie do niej przyrównywać.

No to dodam , lubie Turkow , bardziej niz polakow. Mam tam wielu znajomych , spedzilam tam piekne urlopy , jest tam co ogladac. Ludzie sa pomocni i serdeczni. Do Turcji trzeba jechac zeby sie o niej wypowiadac !!

Nie wiem dlaczego polacy sa tacy zakochani w sobie , ale w Turcji w upaly mniej smierdzi od ludzi , o duzo mniej niz w Polsce . Niestety Polacy sie nie myja , czego nie mozna zarzucic Turka !!!

Nie mieszkam w Polsce od lat i nie rozumie jak mozna byc tak nietolerancyjnym narodem !!!! Swiat jest duzy i kazdy ma tu swoje prawa. A Polska nie nalezy do Raju. Turcja to panstwo nie zadluzone i nie wiem , bo tam zyja ludzie pogodniej i rozinniej niz w Polsce. Jak bym miala teraz wybrac panstwo miedzy polska , a Turcja , to wybralabym turcje za klimat i serdcznosc i goscinnosc tych ludzi .

Gość mój szczęśliwy proszek
wykąp go

ano

ja

Do Polka3663 , sama przemysl ta znajomosc . Tanim lotem mozesz poleciec do niego i jego rodziny i sama zobacz , nie sluchaj ludzi. Nawet gdyby z tej znajomosci nic nie bylo , mozesz przezyc cudowne chwile w pieknym kraju , moze pomoze ci zwiedzic ten kraj,. Zobaczysz tyle ciekawych i historycznych zabytkow, n.p. Troje i wiele innych . Poznasz ciekawych ludzi. Nie sluchaj ludzi , co nic nie przezyli i nic nie widzieli i zachowuja sie goetej niz nasici. Przepraszam za bledy ,ale malo sie posluguje jezykiem polskim.

Gość pepsimax
Zgadzam sie z psycoterapeutrologia. Polacy mysla ze sa bardzo nowoczesni, a kraje jak Turcja sa cofniete w rozwoju hah nawet w naszej stolicy nie mamy tak rozwinietego transportu publicznego, gdzie w Stanbule sa wszelakie. Kultura na wyzszym poziomie zdecydowanie, piekny kraj i ludzie, jedzenie przepyszne i klimat bajeczny. Polacy robia wstyd swoim ograniczeniem

Gość pepsimax
Z reszta juz wiekszosc mysli ze Turcy marza o meszkaniu w Polsce ;p przyjedzie na studia, wybawi i wraca gdzie mu lepiej

Gość Loui del vou
Daj mu dupy i won z kraju. Żeby ci nie przyszło do głowy zakładać z nim rodzinę w naszym państwie.

Gość me here now......
Przygoda ci sie marzy???? Jak z tej przygody ci dziecko zostanie to ta przygoda bedzie najwiekszym bledem zycia. Oj glupie te dziewuchy, glupie.

Gość Polka3663
Dziewczyny dziękuję wam. Nie zamierzałam tam jechać, a jedynie się z nim po spotykać tutaj. Już doszlifowałam angielski, mówię coraz płynniej dzięki rozmowom z nim:) uczy mnie też tureckiego a ja go troszkę słówek polskiego, jest miły, dużo rozmawiamy, nie widzę w tej znajomości nic złego tym bardziej, że ona się skończy już niedługo, a tym czasem odnoszę wrażenie, że ludzie się ich boją tutaj, brzydzą albo coś. Dziś zapytał mnie czy mi przeszkadza to że tylu turków jest teraz u mnie w miejscowości, powiedziałam że nie, bo tak jest, więc widocznie oni wszyscy odczuwają to jakieś "potępianie".

Gość Polka3663
Mówicie o nich jak najgorzej a sami poziom macie mega niski. Daj mu dupy i won z kraju? Dla mnie to już przesada.

Piekny Istabul , miedzy azja i Europa , polaczone dwie czesci miasta mostem. Ogromnie wielkie miasto , wieksze od Warszawy, ogromna ilosc zabytkow . Przeciez kula ziemska , to nie malusienka Polska . Polsaka , to nie swiat. Moze dlatego ze tak malo podrozujecie , tak zle odnosicie siie do reszty swiata. Polska jest tak malutka , ze powinna prosic boga zeby sie na nie obrazil za ten brak tolerancji dla innych narodow. Swiat ma tyle przepieknych miejc i wspanialych ludzi z ciekawa kultura , jak mozna byc tak zacofanym , skad w polakach tyle nienawisci ???

Gość Loui del vou
Ogólnie czuję wstręt do arabów. Powinni mieć zakaz wjazdu do europy. Nie tylko ja tak uważam. Dlatego, życzę ci żeby ten koleś okazał się fanatykiem i napierdalał cię z całych sił, jeśli założycie rodzine w Polsce.

Gość MonaLIza.
Jestem w podobnej sytuacji, tyle że chłopak w którym się zauroczyłam nie jest Turkiem, ale Jordańczykiem. Poznaliśmy się miesiąc temu, w bibkiotece:) ! Chłopak jest bardzo ładny, wysoki, szczupły, niebieskie oczy, brązowe włosy. Na pierwszy rzut oka, wygląda jak typowy Europejczyk, w życiu nie powiedziałabym że jest wyznawcą Islamu. Tydzień temu dowiedziałam, się ze jest muzułmaninem. Do głowy by m i to nie przyszło. O nie pije alkoholu, czyli jest praktykujący, nie rozumiem tylko dlaczego nie powiedział mi od razu, że jest wyznawcą Islamu? A może religia jest tak intymną sferą, że postanowił pozostawić to dla siebie?

Gość MonaLIza.
Loui del vou To może Arabowie powinni zamknąć Europejczykom granice? I wyrzucić wszystkich Emigrantów Europejskich z Emiratów Arabskich, Bahrajnu i Kataru? Tak by było sprawiedliwie.

Turcja to nie zacofany kraj, tam kobiety maja swoje prawa,najlepiej pojechac i samemu zobaczyc , a nie zyc jak zacofana polka pod presja co mowia inni !!!! Na urlopie czuje sie lepiej w Turcji niz w Polsce , w polsce mnie glupio zaczepiaja , w turcji slysze komplementy i szacunek do kobiety, pozatym tam nie spotkalam pijanych . Trzeba pojechac przezyc i zobaczyc , a nie krytykowac. Ja krytykuje polske i polskie przywary. Paskudna zazdrosc, pazernosc i hamstwo.

Gość pepsimax
Od kiedy Turek to Arab?

Gość Polka3663
Loui del Vou gratuluję rozumu..

Gość Loui del vou
MonaLIza. Nie ma problemu, jestem za. Póki co to oni z zakompleksionych polek otwierają sobie furtki na zachód. Mam to gdzieś, o ile nie będą zasiedlali dalej europy.

Do Polka3663 , musisz sama widziec i wsrod turkow moze trafic sie ham, ale musisz wiedziec , ze Turcja to piekny kraj i powinnas go poznac , chociazby skozystac z mozliwosci poznania Turcji, tak dla siebie , zeby twoje przekonania sie zmienily. Potem mozesz decydowac , sama , a nie to co piesza inni. Jak nawidzeni nie widzieli nie przezyli , ale obrazaja. Turcy potrafia byc prawdziwymi przyjaciolmi i to na lata. Jedze po wielu krajach i Turcje i moich znajomych w Turcji serdecznie wspominam w przeciwienstwie z tymi w Polsce (z malymi wyjatkami).

Gość MonaLIza.
Większość Polaków na każdego muzułmanina, mówi Arab. Arabowie zamieszkują Półwysep Arabski.