Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

Znam 38 letniego prawiczka

Polecane posty

"Matko.. Nie bede ci sie tłumaczyć z tych bezpodstawnych oskarżeń idiotko. Nie każdy musi być przykuty do dziecka 24/7 " ­ jasne, dwulatka to przecież można samopas puścić, żeby sobie wsadził nożyczki w oko, podpalił chatę albo najadł się leków. ­ nie znam osoby, która zostawiałaby dziecko w takim wieku samo. no chyba, że jakaś totalna patologia, ale takich wśród znajomych to na szczęście nie mam.

"tym przypadku zapewnić dobre szkoły, żeby mogły spokojnie i dobrze zjeść, żeby mogły jeździć na wakacje, ładnie sie ubierać, a nie w jakieś łachy z lumpa" ­ szkoła, żarcie, wypasione wakacje i ładne ciuchy nie zastąpią zainteresowania i opieki rodziców. ­ kolejna, która myśli że wystarczy dziecko wystroić jak lalkę, zapisać na 10 zajęć pozaszkolnych - żeby go dłużej w domu nie było - i dziecko "jakoś się samo wychowa" :o

czyli że dzieci powinni mieć tylko ludzie bogaci wg twoich teorii. no bo jednak 90 proc społeczeństwa to posyła swoje dzieci do zwykłych szkół a nie "dobrych" ubiera w zwykłe ubrania a "lumpy" i "łachy" z nich są w polsce bardzo popularne. i nie uważasz że to jest idiotyczne? jak sobie wyobrażasz wobec tego kolejne pokolenie? jak sobie wyobrażasz polskę za 20-50 lat skoro dzieci mają mieć tylko ci których stać na owe "dobre szkoły" i inne luksusy? kto ci upiecze chleb albo wywiezie śmieci skoro pokolenie dorosłych będą stanowili ci po "dobrych szkołach" i "ładnych ubraniach"? to jest pytanie jak dla dziecka ale jesteś taką idiotką że muszę je zadać, jak sobie wyobrażasz przyszłość kraju w którym społeczeństwo będzie składało się z garstki młodych ludzi po "dobrych szkołach" i rzeszy starców których trzeba będzie żywić i się nimi opiekować?

Gość Zuzanna Amelia & 18
Zaba - wyluzuj. O co Ci chodzi ?

Gość Zuzanna Amelia & 18
Offus - a Tty co bys chcial zapewnic swojemu wlasnemu dziecku gdybys takie mial ? Zapewnilbys cos czy tylko sprodukowal i olal ?

nie, ja uważam że powinno sie mieć tyle dzieci na ile stać parę. Dla przecietnej polskiej rodziny to 1-2 aby dzieci żyły na poziomie.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
i nie uważasz że to jest idiotyczne?>>to idiotyczne ale jak patologia co nie ma co jeść - pić ma co - robi sobei 10 dzieciorów bo zawsze to becikowe wpadnie to jest jeszcze większa patologia. nie wiem o co chodziło autorce tej wypowiedzi ale dzieci powinni mieć tylko ludzie których na to stać. przynajmniej ja nie znam dzieci które miłością rodziców się najedzą i ubiorą. v do kogoś wyżej tak właśnie jest że dziecko w wieku szkolnym samo się wychowuje czy chodzi na 10 zajęc czy pije wiwo pod blokiem z rówieśnikami. nawet jak mamuśka siedzi z nim non stop to i tak bardziej wchłania to od rówieśników niż od niej.

dobra szkoła nie musi być płata. Jednak podręczniki pomoce naukowe kosztują czyż nie?

"Offus - a Tty co bys chcial zapewnic swojemu wlasnemu dziecku gdybys takie mial ? Zapewnilbys cos czy tylko sprodukowal i olal ?" ­ a tobie o co chodzi?

"do kogoś wyżej tak właśnie jest że dziecko w wieku szkolnym samo się wychowuje czy chodzi na 10 zajęc czy pije wiwo pod blokiem z rówieśnikami. nawet jak mamuśka siedzi z nim non stop to i tak bardziej wchłania to od rówieśników niż od niej. " ­ widać zjebie, że ciebie wychowała ulica, bo matka miała cie w dupie. ­ ale wyobraź sobie, że inni mieli inaczej, chociaż dla ciebie to niepojęte.

Gość Zuzanna Amelia & 18
Zaba - offus jest caly Twoj. Nie denerwuj sie.

ale odpowiedz na moje pytanie. kto będzie piekarzem, kto będzie robotnikiem, kto będzie wywoził śmieci skoro chcesz żeby dzieci rodziły się tylko tam gdzie mogą iść do DOBRYCH SZKÓŁ i ogólnie żyć w luksusie. x jak ma funkcjonować świat urządzony wg twoich teorii. bo ja doskonale wiem że to jest niemożliwe i dlatego uważam cię za idiotkę. może się za bardzo ekscytuję ale jak już pisałem, taka głupota mnie wnerwia. ale skoro uważasz że to ty masz rację to wyjaśnij mi jak będzie funkcjonował świat urządzony wg twojej teorii. wtedy się przekonamy czy jesteś idiotką czy może idiotą jestem ja i nie widzę czegoś co widzisz ty.

Gość Zuzanna Amelia & 18
Offus -no to odpowiedz na pytanie : a Tty co bys chcial zapewnic swojemu wlasnemu dziecku gdybys takie mial ? Zapewnilbys cos czy tylko sprodukowal i olal ?

"stać - w tym przypadku zapewnić dobre szkoły" x jeżeli piszesz coś takiego to jednak oznacza że "dobra szkoła" musi być płatna. gdyby była bezpłatna to nie miało by tu zastosowania określenie "stać". na to co jest bezpłatne to stać każdego, nawet jak ma 20 dzieci a nie tylko 7 czy 2.

jeśli się ze mną nie zgadzasz mogłeś to po prostu napisać, a nie mnie wyzywać. Nie da się tego kontrolować kto ile bedzie miał dzieci, ale logicznie myśląc taki śmieciarz nie powinien mieć za wielu dzieci, a to czy on tak myśli czy nie to już nie mój problem. Jak nie umie sie zabezpieczać i myśleć życiowo to nic na to nie poradzimy

widać zj**ie, że ciebie wychowała ulica, bo matka miała cie w dupie. ale wyobraź sobie, że inni mieli inaczej, chociaż dla ciebie to niepojęte.>>>i napisała to osoba która stworzyła sobei wirtualną "rodzinę " i mieszka na forum :D

to nie moja cała wypowiedź to raz a dwa nie wiem jak ty ale mnie by nie było stać na wyprawkę dla "20" dzieci o innych rzeczach nie wspomnę.

Gość Zuzanna Amelia & 18
CEB - nie kloc sie z nim . Szkoda Twojego zdrowia.

"jeśli się ze mną nie zgadzasz mogłeś to po prostu napisać, a nie mnie wyzywać." ­ powiedziała ta, która przyszła na topik żeby podpierdalać innym i od tego zaczęła. przypomnijmy że przyszłaś tu z tekstem: ­ "Ej nie pozwalaj sobie ! Musisz się zgadzać z Panem Offermą, gdyż w przeciwnym przypadku (jak to jest i osobą "inteligentną) zostaniesz zmieszana z błotem wyzwana od komuchów, dewiantów i innych dziwactw z jego świata " ­ może cię jeszcze teraz kurwa po główce pogłaskać za trud wychowania (a raczej posadzenia przed TV) dziecka.

na to co jest bezpłatne to stać każdego, nawet jak ma 20 dzieci a nie tylko 7 czy 2.>>jesteś niekonsekwentny w tematach politycznych jedziesz po tusku a teraz udajesz że nie wiesz że szkoły nie są bezpłatne chociaż nie płaci się w nich czesnego. komplet książek kosztuje kilkaset złotych te e-podręczniki o których trąbią od kilku lat to tylko obietnica była gamoniu :D

"To Ty przyszlas do tego watku. Ja tu bylam wczesniej. I to TY czepiasz sie moich postow. Ale wyluzuj dziewczyno. Offus jest naprawde Twoj." ­ skompromituj się do szczętu i powiedz jak w przedszkolu "ja tu siedziałam" :D ­ jakoś piszę na tym topie od paru dni i ciebie tu nie było, a poza tym to TY przyczepiasz się do mnie, a nie odwrotnie. ę nie skierowałam w twoją stronę ani jednego postu, zanim ty się nie przyjebałaś.

Gość Zuzanna Amelia & 18
Zaba - ale ja ci naprawde nie zabieram offusia. Wyluzuj.

wyobraźcie sobie że posiadam męża który też się zajmuje dzieckiem i daje mi odpocząć po całym dniu

to nie chodzi o to czy ja się z tobą zgadzam czy nie tylko o to jak to jest idiotyczne. jeżeli uważasz że nie jest idiotyczne to wyjaśnij mi jak sobie wyobrażasz kraj który w praktyce zrealizuje twój postulat o tym żeby "plebs" dzieci nie miał i w ogóle żeby wszystkie dzieci żyły w luksusie i uczyły się w "dobrych szkołach". no jeżeli coś takiego wymyśliłaś to chyba choć trochę się nad tym zastanawiałaś. no a jeżeli nie to tym bardziej świadczy o tym jak jesteś bezdennie głupia.

Gość Zuzanna Amelia & 18
Offus - chcialbys miec rodzicow co by cie kopneli , wyslali na ulice i nie chcieli dla ciebie jak najlepiej ? I wracam do mojego pytania - gdybys to TY mial miec dziecko to chcialbys mu cos zapewnic czy tylko bys sprodukowal i olal ?

ehh a po co plebs ma mieć stado dzieci? żeby się im jeszcze gorzej żyło czy żeby dzieci się męczyły? Jedno dwa dla takich starczy. I tak to troche utopia bo popędu biedaków i ułomów nie zahamujemy, o używaniu cywilizowanej antykoncepcji nie wspomnę...

teraz żalisz się jak to ja cię wyzywałem ale chyba przyznasz że wparowałaś tu bynajmniej nie z gałązką oliwną w dziubku tylko z szyderstwami wymierzonymi we mnie. a teraz się skarżysz? trzeba było wcześniej o tym myśleć że jeżeli wparujesz tutaj i dołączysz do "antyofermowego" frontu to oferma się po tobie przejedzie.

normalne jest to że rodzice chcą dla dziecka jak najlepiej - to co pisałam moim zdaniem to nie luksus tyko rzeczy potrzebne dla ich spokojnego życia i rozwoju. Niech biedni mają dzieci ja im tego nie bronie, ale niech sie liczą z tym że dziecko kosztuje i dla ich dobra, a przede wszystkim dla dobra dziecka niech sie za wiele wiecej nie biorą