Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znp studentka

Rodziny wielodzietne.

Polecane posty

Gość znp studentka

Witam! Jestem studentką III roku Pedagogiki Opiekuńczo - Wychowawczej w Wyższej Szkole Pedagogicznej ZNP w Warszawie, przeprowadzam badania na temat rodzin wielodzietnych. Celem badania jest ukazanie zarówno pozytywnych jak i negatywnych aspektów wielodzietności. Uprzejmie proszę o wypełnienie niniejszego kwestionariusza, który pomocny będzie w ukazaniu rzeczywistej sytuacji rodzin wielodzietnych. Kwestionariusz składa się z dwóch części. Pierwsza część dotyczy informacji o członkach rodziny, druga sytuacji w rodzinie. Kwestionariusz zawiera pytania typu otwartego oraz półotwartego. Bardzo proszę o udzielanie rzetelnych, szczerych odpowiedzi na zadane pytania. Kwestionariusz jest w pełni anonimowy i posłuży tylko do mojego osobistego wglądu. Z góry dziękuję za wypełnienie kwestionariusza. Część I. Informacje o członkach rodziny. 1. Liczba członków rodziny i wiek każdego z nich. 2. Miejsce zamieszkania rodziny: a) miasto b)wieś 3. Wykształcenie matki: a) wyższe b) średnie c) podstawowe lub zawodowe d) inne (jakie?) 4. Wykształcenie ojca: a) wyższe b) średnie c) podstawowe lub zawodowe d) inne (jakie?) 5. Status zawodowy matki: a) niepracująca b) pracująca c)inny (jaki?) 6.Status zawodowy ojca: a) niepracujący b)pracujący c)inny (jaki?) 7.Sytuacja materialna rodziny: a)bardzo dobra b)dobra c)wystarczająca d)zła Część II. Informacje o sytuacji w rodzinie. 1.Jaki typ rodziny Pani/Pana rodzina prezentuje? ( rodzina pełna, niepełna, zrekonstruowana). W przypadku rodziny niepełnej lub zrekonstruowanej - jak przedstawia się jej skład. 2. W przypadku rodziny zrekonstruowanej lub niepełnej - jakie problemy związane z taką formą rodziny Pani/ Pan obserwuje? 3.Jakie pozytywne strony dostrzega Pan/Pani w posiadaniu licznej rodziny? 4. Czy występują w Pani/Pana rodzinie jakieś problemy? Jeżeli tak to jakie? ( proszę o krótkie scharakteryzowanie problemów , które występują) 5. Z jakimi reakcjami na temat Pańskiej rodziny w kontekście wielodzietności spotkał/a się Pan /Pani ?

Gość znp studentka
Osoby, które zechciałyby wypełnić powyższą ankietę proszę o przesłanie odpowiedzi na adres magda08121990@wp.pl lub nr gg 1591930. Bardzo dziękuję za każde wypełnienie, będzie mi to niezwykle pomocne. Pozdrawiam.

Gość Rafaella4
Witam .Jestem mama 4 dzieci :)Piąte w drodze... 1. ojciec(39), matka(30),córka(7), bliznięta-parka(2.5), córka(1.5) 2. miasto 3.średnie 4.wyższe 5.niepracująca 6.pracujący 7.bardzo dobra Część II. 1.pełna 2.- 3.dzieci mają siebie nawzajem i nie czują się samotne teraz i w przyszłości 4.nie występują 5.na ogół negatywne...

Gość studentka pedagogiki znp
Rafaella4 dziękuję Ci serdecznie :)

Gość e3eret
podnosze

Gość safsafasf
jezu blizniaki i roczniak po roku. jak dalas rade?sama tak chcialas? nigdy nie pojdziesz rafaela do pracy

Gość perari
Część I. Informacje o członkach rodziny. 1. 5 osob ja- 33 maz- 35 dzieci- 8, 5 i 2 2. Miejsce zamieszkania rodziny: a) miasto 3. Wykształcenie matki: a) wyższe 4. Wykształcenie ojca: a) wyższe 5. Status zawodowy matki: b) pracująca 6.Status zawodowy ojca: b)pracujący 7.Sytuacja materialna rodziny: b)dobra Część II. Informacje o sytuacji w rodzinie. 1. pelna 2. - 3. jest zawsze wesolo. spelniam sie w zyciu zawodowym i rodzinnym, dzieci bawia sie razem, mlodsze ucza sie wielu rzeczy od starszych, dzieci potrafia zajac sie soba i bawic razem 4. nie 5. Ludzie troche sie dziwia, ze mamy trojke dzieci i planujemy kolejne. Czesto spotykam sie spytaniami "po co czwarte dziecko", czy nie czuje sie zmeczona i czy nie mam dosc.