AmelkaUk 0 Napisano Kwiecień 16, 2013 Jakie macie optocentowanie kredytow i jaki wklad jest najkorzystniejszy,procentowo?Zaczynam pomalu zbierac informacje bo rzeczywiscie wole splacac kredyt swoj niz komus splacac dom.U mnie(Obrzeza Southampton-w sensie village) 3bed z ogrodkiem,garazem i z mikroskopijna kuchnia 830+tax100+wszystkie oplaty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hjijijii Napisano Kwiecień 16, 2013 uważasz, że jak weźmiesz kredyt to nie będziesz płać ctaxu i opłat za media? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AmelkaUk 0 Napisano Kwiecień 16, 2013 Nie jestem nienormalna,oplaty trzeba placic wszedzie,chodzi mi ze to co place za rent moge przeznaczyc na rate za dom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hjijijii Napisano Kwiecień 16, 2013 . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hjijijii Napisano Kwiecień 16, 2013 jasne, kupuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AmelkaUk 0 Napisano Kwiecień 16, 2013 Wlasnie obliczylam ze przez 4lata(nie liczac pierwszego roku)za wynajem domu(bez taxu i oplat bo to placisz wszedzie)zaplacilam 50.000.Wlos sue na glowie jezy,jeszcze nie umieram i kolejne lata mam inwestowac w czyjs kredyt?A i tak musze wydac te 830 na rent wiec nawet jak bede splacac dom 10-15-20 lat to moim dzieciakom cos zostawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AmelkaUk 0 Napisano Kwiecień 16, 2013 Karola852---nie chodze w bieliznie wiec bez obaw-nie zrobie ci konkurencji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciezarowka31 Napisano Kwiecień 16, 2013 amelka dobre to bylo :D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AmelkaUk 0 Napisano Kwiecień 16, 2013 Dzieki,staram sie nikogo nie obrazac ale niektore posty sa malo smieszne i nie na temat.:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wynajem domu zalezy Napisano Kwiecień 16, 2013 prawda jest taka,albo wynajmujesz i spalcasz komus mortgage albo spalcasz sobie mortgage. o ile masz kase na depozyt ( minimum to jest 5% choc najlepiej miec z 10% bo przy 5 slabe oferty sie dostaje z banku) , idz do byle ktorej agencji i tam jest bezplatnmy mortggae advisor, powiedz ze chcialabys sie dowiedziec jak wyglada twoja sytuacja. on zrobi ;'evaluation' , zadzwoni do banku z najlepsza ofeerta dla ciebie zeby potwierdziec ze dadza ci mortgage na tych warunkcach co wyskoczyly z komputera i mozesz szukac domu. kupno domu w uk jest naprawde proste. mortgage adviosor WSZYSTKO ci wytluamczyc. to jaka bedzie oferta zalezy od wielu czynnikow, - od zarobkow, dpeozytu, ile osob bierze, na ile lat, itd. ja mam dom za 150k, 15% depozytu, na 35 lat , spalcam 611f miesiecznie, przy czym jesli z jakiegos powodu nie byloby mnie stac zeby ten dom utrzyamc (jestem singielka) to mogo go zawsze wynajac ,za min.750f. albo wynajac drugi pokoj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AmelkaUk 0 Napisano Kwiecień 16, 2013 Kupno domu to powazna decyzja,kazdy z nas obawia sie straty pracy czy choroby bo co wtedy z kredytem?Jesli taka sytuacja sie przytrafia to bedac na wynajmie nie jest lepiej,wystarczy nie zaplacic rentu miesiac czy dwa i wypowiedzenie gwarantowane.Poza tym ja mam szczerze dosc,wynajmowalismy dom 4lata,polozylismy panele w kuchni i w lazience,nie dlatego zeby bylo pieknie ale byly tam wykladziny i zwyczajnie po roku nie dalo rady inaczej.Malowalismy sciany,drzwi ect,mieszkanie zawsze zadbane,po 4latach dostalismy wypowiedzenie bo wlasciciel wracal i 24 na wyprowadzke(dodam ze nastepny dom z tej samej agencji)bo klucze do nowego domu dodtalismy rano i nastepnego ranka musielismy zwrocic klucze od starego domu.Dodam ze to byl srodek tyg a oboje pracujemy.Po jakims czasie przyszedl list ze kaucja(1300)idzie na pokrycie rzekomych szkod(trawa na gardenie,sprzatanie domuect.Teraz w nastepnym mamy grzyba,kuchnie na 1 osobe,od grudnia czekamy na naprawe bojlera,naprawe spluczki bo sie spod niej leje,dodam jeszcze ze w pierwszym tyg zepsul sie prysznic i zalalo nam pokoj na dole.Ponadto majac kredyt na dom z m-ca na m-c inwestujesz swoje pieniadze a nie splacasz komus kredytu w zamian za warunki ktore opisalam wyzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach