Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinkaka

zupa pomidorowa

Polecane posty

Gość ewelinkaka

Czy jak robicie zupe pomidorowa dla roczniaka zaciągacie tak jak dla nas?

Gość ewelinkaka
up

Gość kvfgnfjgfgnfjn
Czym zaciagamy? Ze zabielamy? Ja nie zabielam. Robie taką jak dla nas tylko dla nas zabielam dla malej nie. Ja robie na skrzydełkach i na przecierze swoim z pomidorów-mam schowane ze 30 butelek z lata w piwnicy:)

Co to jest zaciąganie? Śmietana? Ja zabielałam śmietaną, ale dosłownie odrobinę dla smaku.

Gość bdfbgsdbvdfs
moj maly ma 1,5 roku i je tak jak my bo jak robie cos specjalnie dla iego to mu nie smakuje.... ehh wiec zabielam zupke doprawiam i wcinamy wszyscy! pozdrawiam

Gość ewelinkaka
super dzieki.wlaśnie o to mi chodziło:)

Gość no to jak?
krok po kroku poprosze o przepis na taka zupke:)) z góry dziekuje

Gość ewelinkaka
właśnie robie:)Gotuję na skrzydełku warzywa(marchew,seler,por,pietruchę)dodam pomidory z puszki i zabiele na koniec zielona pietruszka

Ja pomidorową robię tak: wywar z mrożonej włoszczyzny i kawałka kurczaka (czasem sama włoszczyzna). Na patelni podduszam na maśle świeże pomidory lub dwie puszki puszkowych w zimie. Dodaję do zupy, do tego karton soku pomidorowego i trochę koncentratu. Zabielam śmietaną i posypuję natką. Zupa z sokiem jest genialna, spróbujcie. Niezła jest też na kościach wieprzowych - żeberko lub kości ze schabu, ja mam psa i często tak gotuję, bo potem pies zjada kość, a na wieprzowinie jest bardziej gęsta. A i ja lubię jak w zupie pływają kawałki włoszczyzny, stąd używam mrożonej (świeżej nie chce mi się ścierać), ale jak ktoś woli czystą zupę to wiadomo, warzywa wrzuca świeże i w całości, a potem wyjmuje.

Gość zonaKraka
Zabielałam, czemu miałabym nie zabielać? Przecież nie daje się dużego kubka śmietany 30%,...

Gość Collocini
Zabielam, ale nie 30 % jak zwykle, a 18 %. Jest lżej i małej bardziej smakuje. I wybieram śmietany bez E w swoim składzie, najczęściej śmietanę Bieluch. Czasami zabielam śmietaną domową, jak mi sąsiadka z działki coś odpali. Mała też ją lubi. ;)

Gość ewelinkaka
ja zazwyczaj zabielam 12 gdzie tam 30 masakra tylko nie wiedzialam czy dziecku zabielac