Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

łakowilk

Anonimowość internetu

Polecane posty

Zastanawiam się, czy internet nie powinien przestać być anonimowy. Mam na myśli fora i komentarze pod artykułami, bo anonimowość powoduje rozpowszechnienie się naprawdę ordynarnego chamstwa, na co nie pozwoliłby sobie człowiek podpisany własnym nazwiskiem. Na facebooku tego zjawiska nie ma, a na pewno nie na taką skalę. Zresztą nawet nie myślę tyle o podpisywaniu wszelkich postów i komentarzy nazwiskiem, tylko bardziej o wiarygodnej weryfikacji danych podawanych przy rejestracji - coś w stylu tego, co robi allegro. Administrator danego portalu mógłby na życzenie osób pokrzywdzonych udostępnić dane osoby obrażającej w celu powiadomienia odpowiednich służb. A myślę, że sama świadomość tego, że podało się swoje prawdziwe dane odstraszyłaby wielu podszywaczy i obrażających. Co sądzicie?

kafeteria by wtedy upadla:P na wielu forach wymagane jest logowanie, obrazliwe posty sa usuwane, kafe jest chyba jedynym gdzie dzieje sie co chce i ciagle non stop (nawet w nocy) ma tu jakichs uzytkownikow. Dzieki temu portal o2, do ktorego forum nalezy zarabia. Jesli by to ukrocili wszystko to wziazaloby sie z mniejsza iloscia wejsc, a co za tym idzie mniejszymi zarobkami. Takze to nierealne aczkolwiek ja nie mialabym nic przeciwko, bo nie mam nic do ukrycia:)

Gość qywtyqteyet90
ludzie sobie spokojnie trollują, a ten sie czepia.. sa portale z moderacja, logowaniem i kulturą. nie musisz siedzieć na takim ścieku jak to forum. przypomina, to żale muchy co siedzi na psiej kupie i narzeka, ze jej śmierdzi:D

No to inna sprawa, że spadłoby zainteresowanie. A mnie nie razi tyle podszywanie się pod kogoś, tylko bardziej takie ordynarne chamstwo i mieszanie kogoś z błotem. Ja na to nie zwracam uwagi, ale tak się zastanawiam ile osób mogło się np. załamać po przeczytaniu obraźliwych komentarzy na swój temat. Straszne to jest.

Gość ktoś serio lubi
na kafeterii ludzie sa przynajmniej szczerzy, na innych forach czy w tematach gdzie są tylko zalogowani użytkownicy ludzie piją sobie z dziubków i robi się kółko wzajemnej adoracji.

dlatego kafeteria to nie jest forum dla kazdego. Kiedys bylo tu inaczej, teraz widac, ze moderacja to jakies nieodpowiedzialne osoby, a tez i uzytkownicy to w wiekszosci nasza mlodziez o zgrozo:O Dostep do internetu jest tak ulatwiony, ze wchodzi tu kazdy dzieciak i daje upust swojej zlosci. Mnie jeszcze przeraza na tym forum brak czytania ze zrozumieniem i glupota niektorych ludzi, czasem na macierzynskim to strasznie daje po oczach:P

Szczerośc jest jak najbardziej w porządku - sama cenię szczerą opinię i m.in. po to wchodzę na forum. Jednak ordynarne chamstwo mnie razi. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest ono niestety jakby "motorem napędowym" tego forum, ale jednak mnie razi. Tu faktycznie moderacja mocno szwankuje.

Gość frwfwrf
Niedobrze mi się robi od takich zawoalowanych propozycji zamordyzmu.

Gość z ostatniej chwili
dlatego kafeteria to nie jest forum dla kazdego. Kiedys bylo tu inaczej, teraz widac, ze moderacja to jakies nieodpowiedzialne osoby, a tez i uzytkownicy to w wiekszosci nasza mlodziez o zgrozo Dostep do internetu jest tak ulatwiony, ze wchodzi tu kazdy dzieciak i daje upust swojej zlosci. Mnie jeszcze przeraza na tym forum brak czytania ze zrozumieniem i glupota niektorych ludzi, czasem na macierzynskim to strasznie daje po oczach TAK MASZ RACJE PODPISUJE SIĘ POD TWOJA MĄDRA WYPOWIEDZIĄ RĘKAMI I NOGAMI ORAZ DODAM COŚ OD SIEBIE; NIE LUBIE OSÓB KTORE WYRZUCAJA I MARNUJA JEDZENIE I SIE TYM WYCHWALAJĄ :P

Gość trza mić grubom skóre :p
Nie ma się co przejmować. A jak kogoś to razi,to po prostu trzeba zmienić forum. Dajesz przykład allegro ha ha HA HA HA :D :D :D Nic bardziej kłamliwego. Jaką tam masz gwarancję że dane podane przy rejestracji są prawdziwe? Wystarczy sobie wymyślić, a co sprytniejsi wchodzą do elektronicznej księgi wieczystej dostępnej dla każdego w internecie i na chybił trafił zbierają dane. Co można znaleźć w księdze? A no adres, imię i nazwisko, datę urodzenia i imiona rodziców lub PESEL. No oczywiście inne informacje na temat nieruchomości tj. powierzchnia, zadłużenie, ograniczone prawa rzeczowe itp. Ale głównie ludziom chodzi o zdobycie imienia i nazwiska oraz adresu. Dzięki temu zakładają setki fikcyjnych profili na portalach typu allegro. A potem ścigają bogu ducha winnych ludzi. Niby IP tutaj jest pomocne,ale obecnie można mieć internet w telefonie na kartę bez rejestracji,co daje jedynie możliwość sprawdzenia obszaru nadajnika z którego ktoś korzystał.