Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mama 33333

Uraz główki u dziecka

Polecane posty

Hej, córka uderzyła się dziś w głowkę dość mocno :( Oczywiście po urazie obserwowałam ją, tak jak zalecają. Nie zauważyłam nic szczególnie niepokojącego- nie płakała długo, później była normalna, wesoła, źrenice miała równej wielkości, bawiła się ze mną, postanowiłam więc, że tak jak zwykle ją położe (minęło ok 2 godzin). Zasnęła ładnie- gdy próbowałam ją wybudzić to otwierała oczki, w końcu ją zostawiłam i wzięłam komputer, i zaczęłam czytac o urazach i wyczytałam, że jest coś takiego jak wyciek płynu z nosa. Córka jak płakała to leciało jej z noska, ale nie wiem czy to zwykłe "gile" czy nie. I teraz nie wiem co robić, cały czas się martwię, nie wiem czy nie budzić dziecka i nie jechać gdzies na badanie na wszelki wypadek :( Proszę pomóżcie, bo naprawde nie wiem co robic

Gość zxxxxxxxxz
A ile córeczka ma? O co się uderzyła?

MA 1,5 roku. Spadła z łóżka

Jeśli dziecko nie traci przytomności,nie ma wymiotów,nie zasypia sobie "o tak" to ja bym nie siała paniki. A przy płaczu dzieciom często lecą gile ;)

Gość dfygoooool
O kurfa spadla z lozka!! Może dostanie wylew!!!!!!! Co za desperatka..

Dziękuję za odpowiedź. No tak, ale ja teraz sobie wmawiam, że może tej wydzieliny to za dużo było.... ale chyba by córka miała też inne objawy? Nie wymiotowała, nie straciła przytomności, no ale boje się mimo to. Nie widziałam jak upadła, bo poszłam na chwilę siku, ale słyszałam, więc myślę że uderzyła się porządnie. No i pokazywała jak pytałam gdzie boli na bk główki...

*bok