Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilulilu

gdzie urodzić w Warszawie?

Polecane posty

Gość lilulilu

hej, jestem po raz pierwszy w ciąży i nie mam pojęcia, który szpital wybrać. Rodzę we wrześniu. Który szpital w wawie polecacie? Czy trzeba się tam wcześniej zgłosić i zapisać? Jak to wygląda w praktyce?

Gość pddoplpa
mi polecali: 1. na czerniakowskiej, im. Orłowskiego 2. na Karowej 3. na Żelaznej 4. Bielański wybrałam Bielański i nie żałuje ;)

Gość pddoplpa
Zapisywać się nie trzeba, bo skąd wiesz na kiedy i czy tam zdołasz dojechać ;) Niektórzy zaklepują sobie prywatną położną i ona już to tam bardziej organizuje...ale powiem ci że się nie opłaca z ta położna koszt duży, a już się opieka i bez płacenia zrobiłą dużo lepsza na porodowych.

Gość pddoplpa
Mogę zdecydowanie polecić rodzenia tam gdzie pracuje lekarz prowadzący, no chyba że nie pracuje też w szpitalu. Uważam że to dużo lepsza opcja, niż brak lekarza i prywatna położna.

Gość kiełka brokuły
Też myślałam nad Bielańskim. Rodzę w październiku.

Gość lilulilu
dzięki za odpowiedzi. No właśnie mój lekarz prowadzący nie pracuje w żadnym Warszawskim szpitalu, stąd mój problem.

Gość pddoplpa
ja w tamtym roku w październiku rodziłam w Bielańskim ;). ja masz tam gina prowadzącego, to nawet się nie zastanawiam, jeszcze nie slyszałam żeby któraś żałowała ;)

Gość louie
polecam MSW na Wołoskiej :) rodziłam w grudniu 2012 r.

Gość tez mamaa
ja tez polecam bielanski, rodzilam w 2011, nie mialam poloznej i lekarza tam pracujacego i świetnie sie mna zajeli, mam nadzieje ze tym razem tez mi sie tam uda-mam temin na październik szkoda tylko ze maja tak malo miejsc -5 i czesto odsylaja :( poprzednim razem tafilam na pustki i rdzilam sama w 2 osobowej sali

Gość tez mamaa
a i dosc fajna maja szkole rodzena, za free jesli jestes zameldowana w w-wie nawet tymczasowo

Ja akurat rodziłam na Inflanckiej i choć ma różne opinie to ja go sobie chwalę. No chyba że będziesz przy porodzie sama (bez osoby towarzyszącej) i po porodzie też nikt nie przyjdzie ci pomóc w odwiedziny to wtedy możesz mieć złe odczucia co do tego szpitala :) Obecnie są już po remoncie i sale porodowe i poporodowe, więc teraz też zamierzam rodzić na Inflanckiej właśnie. Za to byłam kilka dni temu na ktg w Bródnowskim i powiem ci, że siłą mnie tam by musieli zaciągnąć... klimat dawnych lat... wolę bardziej nowoczesne szpitale jednak.

Gość polecam orłowskiego
Ja tam miałam cc a wcześniej przez 6mcy leżałam na patologii ciąży. Wspaniali lekarze, zwłaszcza dwoje takich młodych (patologia ciąży) i dr Jastrząb ordynator położnictwa. Naprawdę się napatrzyłam jak tam się traktuje pacjentki i mogę polecić-nawet walizki Ci nie pozwolą nieść! Nie ważne czy masz tam swojego lekarza czy nie-dbają o każdego. Pielęgniarki z patologii to anioły nie kobiety, są cudowne. Na położnictwie było różnie ale też nie ma co narzekać,każda chętnie pomoże dziecko przystawić,pokazują co i jak. Ogólnie mogę z całego serca polecić. No i neonatologia ma III stopień ref. Więc można czuć się bezpiecznym. Jedyne co mogę narzekać,to na łazienki na położnictwie-przeszklone drzwi :O 2 prysznice na cały oddział. ale ja chodziłam się kąpać na patologię :D a dziecko zostawało albo z kimś z rodziny albo z pielęgniarką z patologii- bez problemu się zajmowały. a lekarza tam nie miałam.