Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zibioq

wyrwanie zęba a po 4dniach wylądowałem w szpitalu z zapaleniem mieśnia sercowego

Polecane posty

witam od dentysty dostałem skierowanie do szpitala na wyrwanie zębów mądrości (8) na dole bo rozpychały mi resztę zębów przy czym doskwierał mi ból . Oczywiście się zapisałem na wizytę i z strachem czekałem na ten dzień. Kiedy nadszedł dzień wizyty oczywiście się udałem do szpitala na oddział szczękowy .Podczas wizyta lekarz mnie bardzo zaskoczył jak oglądał zrobione zdjęcia rentgenowskie ( oczywiście zrobiłem parę dni wcześniej ) pytał się kolegi po fachu "jedna kropka na zdjęciu to lewa czy prawa strona?" . Tu już było moje ogromne zaskoczenie. I po chwili się dowiaduję że jeden ząb wyrwą mi dziś a na ten drugi muszę się zapisać na zabieg . Dobrze zastrzyk dostałem i zaczyna coś działać 5minut 10minut i nic męczył się nie miłosiernie po ok 15-20minutach wyrwał z wielką radością "jaki duży!" lekarz przy mnie zakładał rękawiczki przyrządy brał nowe zapakowane ale między czasie kiedy wyrywał to dwa lub trzy razy odchodził nie pamiętam dokładnie. W drodze do domu dostałem dreszczy i gorączki do 39C i tak przeleżałem do soboty i powiedzmy że mi przeszło brałem na zbicie temperatury nurofen . Jedynie w sobote i niedziele po południu strasznie głowa mnie bolała. jak szykowałem się spać w niedziele zaczęło mnie boleć w okolicy barku więc myślałem że to bark. W poniedziałek rano się obudziłem się z tym małym bólem. Ale po umyciu się zaczęło mnie strasznie boleć w klatce i tak wylądowałem w szpitalu na kardiologii z zapaleniem mięśnia sercowego. Lekarze od razu stwierdzili infekcja od wyrwanego zęba. W tym czasie kiedy byłem na oddziale miałem bardzo ważne trzy egzaminy które mi przepadły koszt kolejnych to ok 2-3 tys. Czy warto zwrócić się o zwrot kosztów i poniesionych strat z powodu bycia na zwolnieniu? A co najlepsze w kartotece miałem wpisane , że wyrwali mi prawy a tak naprawdę wyrwany miałem lewy;/

Gość pastelowe pola
wspolczuje. Czyli wyglada na to, ze wyrwano ci zly zab?? chociaz z tego co zrozumialam ten drugi tez byl do wyrwania. x nie mozesz sobie usprawiedliwic tych egzaminow? przeciez byles nieobecny z nieswojej winy!

Gość Tak,warto!
Nie tylko warto,a wręcz powinieneś zwrócić sie zwrot kosztów oraz zadośćuczynienie za utracenie zdrowia"stan zapalny mięśnia sercowego",co jest bardzo niebezpieczne. Wyraźnie widać,ze był to błąd lekarza. Zwróć się z tym problemem do Rzecznika Praw Pacjentów. Domagaj się zwrotu kosztów i zadośćuczynienia,masz do tego prawo.Powodzenia