Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Raik3r

Coś po liceum.. Brak pomysłów

Polecane posty

Gość Raik3r

Witam, jestem w 3 klasie liceum i chwilowo nie mam pojęcia co dalej. Może zastanawiam się zbyt późno, lecz początkowo myślałem o wojsku bądź policji. Niestety niedawno miałem jak to lekarz ujął "powikłania po grypie jelitowej".. szkoda tylko, ze przez ten czas - a trwało to pół roku, ledwo żyłem, a co za tym idzie pomysł, by iść do szkoły oficerskiej legł w gruzach. Zastanawiałem się więc nad pracą w policji aczkolwiek jeszcze to muszę przemyśleć.. mimo wszystko fajnie byłoby coś studiować - myślałęm o architekturze, ale teraz jest raczej za późno by zapisać się na kurs rysunku oraz samemu się trochę podszkolić w rysowaniu. Piszę tutaj ponieważ mam nadzieję, że doradzicie mi coś, tzn. szukam czegoś, po czym nie będę stał, np. za okienkiem w banku i przez kilka godzin dzień w dzień obsługiwał ludzi. Myślałem nad architekturą m.in. nie dlatego, że lubię czasem porysować, lecz dlatego (lub tutaj pojawia się poprostu moje mylne podejście do tego), że kiedy już się dostanie to zamówienie to następnie samodzielnie pracuje się nad projektem. Myślę, że taka praca by mi odpowiadała. Praca, w której trzeba zrobic coś samodzielnie, nie koniecznie w biurze i przy okazji nieźle zarobić. Podobnie myślałem o studiach prawniczych, a następnie próbować zostać adwokatem - lecz czy wtedy Waszym zdaniem będzie to wtedy opłacalne? Myślę, że jest to w miarę ciekawy kierunek na który wybiera się dużo osób. Oraz czy trzeba mieć plecy, by następnie zostać adwokatem. Ostatnie pytanie... myślałem również nad założeniem wlasnej firmy. Przedstawiłbym projekt tzw. inkubatorowi przedsiębiorczości - a nóż dostałbym dofinansowanie. Lecz teraz moje pytanie, czy osoba po liceum może założyć własną firmię? Z góry dziękuję.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować