Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie no a już myślam

Dlaczego kalkulator internetowy obliczył mi 6 tydz ciąży a ginekolog 5tydz jak t

Polecane posty

Gość Nie no a już myślam

Ostatnia @ była 11 marca

u mnie też zawsze lekarz jak wylicza to jest o tydzień mniej niż w internetowych kalkulatorach, nie wiem czemu

Gość iza309
dla mnie jestes w 5 i radze sluchac lekarza

Gość poniewaz kalklulator
internetowy za 6 tydzien uwaza nawet sam jego poczatek. lekarz mowi dokaldnie np jest Pani w 5 tygodniu i 4 dniu ciazy :) a kalkulator powie ze w 5 jestes, on po prostu zaokragla :)

Lekarze operują skończonymi tygodniami, dlatego, że właśnie TO ich interesuje- dokładny wiek płodu. Czyli w Twoim przypadku ciąża jest 5tygogodniowa. Natomiast Ty jesteś w 6 tygodniu ciąży nie w 5. To tak jak mamy rok 2013 i by ktoś powiedział, że jesteśmy w roku 2012 bo 2013 się jeszcze nie skończył :D Tak samo jest z tygodniami ciąży skończył się 5 tydzień i jesteś w 6tym. Cóż.. trochę polskiego i człowiek się gubi ;) ale tak to jest z lekarzami i z biurokracją ;P Ostatnio byłam w sądzie przed ukończeniem 25 lat (za miesiąc niecały miałam mieć urodziny) a jednak musiałam podać wiek 24 lata :) bo się liczyły lata skończone :)