Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandatzabilet

jezeli sad mnie ukara, to czy moge wystepowac jako osoba niekarana?

Polecane posty

Gość mandatzabilet
ale jeśli dane zostana usuniete z krk i nie było ich w bazie policji, bo zostalam zgłoszona bezpośrednio do prokuratury, nie do policji, to skąd będą wiedzieć, że nie jestem nieskazitelna?

Gość majteczkowy potwor
no to powinnas dostac mandat za to ze bilet byl nieczytelny a nie jakas sprawe do sądu:P ja pierdziele ale sie ciebie ktos uczepil

Gość mandatzabilet
istnieją jeszcze jakieś inne kartoteki?

Gość mandatzabilet
w rodzaju przewinienia, zaznaczono mi brak właściwego biletu

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
2. jeżeli danych nie ma już w krk i nie było ich nigdy w kartotekach policyjnych, to gdzie jeszcze się znajdują?>>po zatarciu nie ma w KRK ale przecież jak będzie czy tam jest prowadzone postępowanie to prowadzi go policja i jest w KSipie czy jak się ten ich system nazywa a prokuratura też ma swój SIP z tym że tam niewiele osób ma takei uprawnienia aby mogli sobie wszystko sprawdzać więc jak napisałem dotyczy to prokuratorów. sedziów przed nominacją sprawdza policja w swojej bazie robi wywiad itd. cała reszta zawodów może wykonywąć nawet skazany za morderstwo jak odsiedzi swoje wypuszcza go i upłynie bodajże 10 lat. ciebie jeszcze nei skazano a juz się martwisz dostaniesz grzywne i na tym się skończy zależy też o co cie oskarżą bo jak ukarzą cię mandatem lub grzywną za wykroczenie z kodeksu wykroczeń to nie jesteś karana(policjantką i tak nie będziesz bo tam chyba przez ostatnie dwa lata nie można mieć mandatu). jeśli o fałszowanie i dostaneisz grzywnę to jesteś karana i jak napisałem wyżej. tak więc np. grzywna grzywnie nierówna czy mandat mandatowi. mandaty w postępowaniu skarbowym mają inny wymiar niż np. mandat z fotoradaru. napisz dokładnie o co jesteś oskarżona czyli artykuł i który kodeks.

Gość mandatzabilet
co jeszcze oprócz kartoteki policyjnej i krk?

Gość mandatzabilet
jeszcze o nic:) jak będę, to napiszę

Gość majteczkowy potwor
no to dostalas mandat tak?? i w czym problem??

ale jeśli dane zostana usuniete z krk i nie było ich w bazie policji, bo zostalam zgłoszona bezpośrednio do prokuratury, nie do policji, to skąd będą wiedzieć, że nie jestem nieskazitelna?>>>prkuratura prowadzi postępowania zleca policji np. wywiad środowiskowy i ogólnei to policja przeprowadza dochodzenia prokuratow później ocenia w twoim przypadku pewnie umorzy. nie kumam o co chodzi z tym biletem. ty byłaś jedną z tych osób które złapali w krakowie z podrabianymi biletami :D ? jeśli tak to niewesoło bo podrabianie nie wiem czy dokumentów bo nei wiem jak zakwalifikować bilet czy tylko towaru.jak dokumentu to do czasu zatarcia nie możesz być członkiem rady nadzorczej np. spólki z o.o.(nawet własnej ale da się to obejśc). ogólnie to kiepskei rpzestępstwo wybrałaś bo to może być przestępstwo rpzeciwko obiegowi czy fałszerstwu dokumentów więc do czasu zatarcia rady nadzorcze/zarządy/banki odpadaja :Djak dobrze pójdzie to po 6 miesiacach już możesz zasiadać w radzie nadzorczej MPK :D

Gość mandatzabilet
a czy prokuratura nie powinna najpierw mnie zaprosić na przesłuchanie?

Gość mandatzabilet
zanim zleci wywiad itp?

Gość mandatzabilet
sorry za ten 2. temat

zatarcie po to że ktoś odpokutował swoją winę i po pewnym czasie - po jakim napisałem ci już - jest niekarany. nie dotyczy to sędziego,policjanta,pracownika abw czy prokuratora już ci też napisałem dlaczego oni nawet jak będą niekarani nie mogą wykonywac zawodu(nieskazitelny charakter a kara nawet 20 lat wcześniej nawet grzywny to wyklucza). każdy inny zawód możesz wykonywac nawet jeśli cię ukarają po pewnej karencji. jak cie ukarają to się wyjaśni po jakim czasie ja stawiam że umorzą a wtedy będziesz niekarana nigdy ale sędzią i prokuratorem w mojej ocenie już nie będziesz mimo że takie postępowanie jest traktowane jako niebyłe. adwokatem będziesz bo postępowanie uważa się za niebyłe wieć na pytanie o prowadozne rpzeciwko tobie odpowiesz zgodnei z prawem że nie było :D prokurator nie będzie osobiście przesłuchiwał takiego frajera co bilety podrabia bo ma dużo poważnych przestępców przesłuchiwała cię będzie policja. prokurator podejmie decyzję co dalej z tobą. na ew. sprawie też go nie będzie bo jak coś jest zagrożone kara poniżej 5 lat więzienia to być go nie musi i zazwyczaj nie ma. jeszcze nie napisałaś o co masz sprawę dokładnie a linku nie mam słyszałem gdzieś że jacyś durnie podrabiali bilety miesięczne i złapali ich a podrobili 6 czy 10 :D

Gość mandatzabilet
wystarczy, że toczyło się wobec mnie jakiekolwiek postepowanie (nawet jeśli to uniewinnienie albo umorzenie z powodu braku dowodów)- juz nie zostanę np. sędzią?

Gość mandatzabilet
oczywiście prokurator czy sędzia mógł byc kiedys karany mandatem za brak bilety?:)

Gość mandatzabilet
to jak mam np. wnieść o warunkowe umorzenie postępowania, jak nie będę miała szansy rozmowy z prokuratorem?

Gość mandatzabilet
ciekawe, jak z kosztami sprawy

Gość mandatzabilet
sąd pewnie uwzględni to, że się nie uczę i wymierzy mi inna karę niż grzywna

Gość mandatzabilet
tzn. to że się uczę i nie zarabiam. grzywna odpada

Gość mandatzabilet
znowu 10 osob pisze, jż sobie poszedłeś?

- juz nie zostanę np. sędzią? >>>>z mojej ocenie w przypadku gdy zostanie umorzone ze względu n np. niską szkodliwośc to nie. byc może ktoś inny będzie miał inne zdanie dla mnie umorzenie ze wzg. na niską szkodliwośc jest przesłanką do tego że ktoś nie ma nieskazitelnego charakteru. w policji też nie ma co marzyć o pracy. v jeśli np. przekroczysz prędkośc i dostajesz mandat jesteś niekarana ale jak wyprzedzasz na pasach to popelniasz przestępstwo drogowe i juz jesteś karana dlatego napisałem że wszystko zależy o co jesteś oskarżona nie napisałas najważniejszego. jak dostajesz mandat to wykroczenie jak grzywne to przestępstwo tak ogólnie bo są jeszcze umorzenia, odstąpienia od kary okresy próby itd.

tzn. to że się uczę i nie zarabiam. grzywna odpada>>no mogą zawsze zamienić na areszt więc ja bym się tak nie upierął na twoim miejscu że odpada :D

Gość mandatzabilet
moge sie w ogóle w jakiś sposób dowiedzieć, czy toczy sie przeciwko mnie jakies postepowanie?

to toczy czy nie toczy ? po co temat zakładasz skoro nie wiesz ja cie kompletnie nie rozumiem. nie wiesz czy się toczy postępowanie a martwisz tym że sędziną nie zostaniesz :D ? weż ty się ogarnij jakoś i napisz o co chodzi.

Gość mandatzabilet
podejrzewam, ze sie toczy, bo w regulaminie napisane jest, że każdy taki przypadek jest odsyłany na policję lub do prokuratury. (i kontroler zabrał mi bilet), ale pewności mieć nie mogę

Gość coraz glupsze te prowokacje
:O

wylecz owsiki i się nie martw na zapas. dostaneisz wezwanie to się będziesz martwić trzeba było biletu nie podrabiać ew. przekupić kontrolera albo uciec z biletem :D

Gość mandatzabilet
a nie wiesz, kiedy moge dostać wezwanie? sprawa miała miejsce w piątek