Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandatzabilet

jezeli sad mnie ukara, to czy moge wystepowac jako osoba niekarana?

Polecane posty

Gość mandatzabilet
ula, wroc, nawet jesli będziesz wciąż kpić z moich wypowiedzi, przynajmniej podbijasz mój temat

Gość mandatzabilet
UKARZE, nie UKARA źle ze mną:(

Gość ula której znowu ukradli nick
jestem i to od soboty bodajże ;) i nie przestaje mnie zadziwiać to co piszesz ,a raczej jak to przeżywasz skoro dobrze wiesz że nic nie będzie ,a jeśli to prowo to udane !

Gość mandatzabilet
jestem oskarżona o przestępstwo, nawet zawiasy zamkną mi na zawsze drogę do kariery normalnie przezywałabym tego:(

Gość mandatzabilet
sam wpis w kartotece zamyka mi drogę do kariery

Gość mandatzabilet
byłabym wdzięczna za wypowiedzi osób, które spotkały się z podobnymi przypadkami jak mój

Gość BARDZO DOBRZE ŻE SKOPAŁ
nudzi ci się? ehh... :/ Napisałem ci już kilka razy, piszę jeszcze raz: NIE MARTW SIĘ TYM, PÓKI NIC NIE DOSTANIESZ, SPRAWY NIE MA. BASTA. NIC NIE ZMIENISZ TERAZ. NIC.

Gość mandatzabilet
;((((

Gość mandatzabilet
sprawa może wypłynąć na dniach;/

Gość mandatzabilet
up

Gość mandatzabilet
up

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
nie będziesz prokuratorem ani sędzią nawet po zatarciu wyroku(na aplikacje mogą cie przyjac ale sędzią nie będziesz nawet po jej ukończeniu) o ile cię skażą. jak składmiesz to będziesz mogła być adwokatem czy radcą prawnym :D po zatarciu oczywiście .nigdy nie będziesz też policjantką referentem sądowym pracownikiem prokuratury czy abw. zanim się zatrze nie zostaniesz urzędnikiem nauczycielem mianowanym strażakiem i innymi tego typu zawodami po zatarciu już tak.

i członkiem rady nadzorczej oraz biegłym rewidentem i ogólnie we władzach spólek prawa handlowego z zasiadaniem będzie problem przed zatarciem wyroku. poza tym fałszerstwo to przestępstwo umyślne więc z zatarciem przed czasem na włąsną prośbę będzie problem.

Gość mandatzabilet
dzieki za odp. o to mi chodziło

skarzą miało być :D

Gość mandatzabilet
jestem niewinna (przypominam), no trudno. btw. skoro nie w krk ani nie w aktach policji to gdzie jeszcze przechowywne są takie dane?

Gość mandatzabilet
up

Gość mandatzabilet
znowu 10 osob pisze, jestes prawnikiem?

Gość majteczkowy potwor
jestes niewinna ?! to co sie stalo??? Czemu sie nie bronisz skoro jestes niewinna?

Gość mandatzabilet
up

Gość mandatzabilet
bo nie ma takiej mozliwosci. wykazania niewinnosci

Gość majteczkowy potwor
to znaczy?!

Gość mandatzabilet
ponawiam pytanie: jestes prawnikiem (do 10 osob)

Gość mandatzabilet
a jak mam wykazac że bilet nie został starty umyslnie?

Gość mandatzabilet
znowu 10 osób pisze..,,,. 1. jesteś prawnikiem? 2. jeżeli danych nie ma już w krk i nie było ich nigdy w kartotekach policyjnych, to gdzie jeszcze się znajdują?

Gość majteczkowy potwor
no to co wiec sie stalo?? jak mozna nieumyslnie zetrzec tusz z biletu i uzyc go ponownie?

Gość mandatzabilet
up

nie, nie jestem ale to pewna informacja. ja prawnikiem nigdy nie będę bo miałem kiedyś sprawę o wykroczenei skarbowe :D co prawda odstąpiono od wymierzenia kary i dali mi 500zł nawiązki do zapłaty ale jest to traktowane jako wykroczenie.lepiej bym na tym wyszedł gdybym się nie przyznał ale stwierdziłem że jak jest propozycja 500zł i odstąpienie od kary to lepiej zapłacić i mieć spokoj :D więc uwierz mi że wiem doskonale jakie zawody można wykonywać a jakich nie :D bo jak uwolnili zawody prawnicze w sensie wprowadzili egzamin panstwowy to się tym interesowałem. v tak jak napisąłem po zatarciu będziesz mogła wszystkie za wyjatkeim sedziego,prokuratora,policjanta(baza policyjna ma wszystkie dane nawet te które uległy zatarciu) i pokrewne a jak sklamiesz to ew. adwokata i radcy prawnego oraz notariusza. jak nie skłamiesz to raczej nie bo nie chodzi tu o bycie skazanym bo po zatarciu się juz nie jest ale nie spełnia się kryterium nieskazitelności charakteru/nieposzlakowanej opinii, a w przypadku aplikacji adwokackiej/radcowskiej jest pytanie o to czy kiedyś były prowadzone przeciwko kandydatowi postępowania jak skłamiesz i się np. grzywna zatarła to nie sprawdzą bo w KRK to nie figuruje, ale jak nie skłamiesz to raczej cię nie przyjmą :D tak więc walcz do końca i się do niczego nie przyznawaj :D no chyba że nie chcesz być policjantką, sędziną czy pracować w prokuraturze to od razu sie dogadaj że zapłacisz kilkaset złotych grzywny zaocznie ci ją ustanowią a najlepiej jak się dogadasz i dadzą ci nawiązkę i odstąpią od wymierzenia kary wtedy po zapłaci nawiązki po 6 miesiącach jesteś niekarana bo to się zaciera chyba że dostaniesz okres próby to 6 miesiący po okresie próby jesteś jako niekarana do tego czasu figurujesz jako karana.

Gość mandatzabilet
cały bilet jest w wielu miejscach wytarty:( poza tym tusz nie był do końca wytarty, był dość widoczny