Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hopl

alimenty dla rodzica

Polecane posty

witam, Dzisiaj miałam wizytę z MOPS'u w celu przeprowadzenia wywiadu alimentacyjnego na rzecz mojej matki. Jak rozumiem pobiera ona jakieś zasiłki i teraz chcą ode mnie wyciągnąć pieniądze. Rzecz w tym, że pisząc zwięźle: - byłam wychowywana przez moich nie żyjących już dziadków - nie utrzymuję z nią kontaktów, ostatni raz widziałam ją przelotem jakieś 3 lata temu - ma w pełni zdrowego męża( na ślub nie zostałam zaproszona), który może ją utrzymywać - jestem na utrzymaniu męża- urlop wychowawczy; niestety mąż dobrze zarabia- pracuje w Niemczech wg ich stawek, ale zatrudnienie na papierku i rozliczenia pracy są w Polsce, czyli jak na polskie warunki bardzo dobrze zarabia Skoro moja matka jest w związku małżeńskim z obcym dla mnie facetem to dlaczego alimenty chcą ode mnie? Jak się z tego wywinąć? Na jakie przepisy się powołać? WIE ktoś? Może miał podobną sytuację?

Gość sdasd
wyjedź z polski

Coraz częściej myślę, że chętnie bym wyjechała, bo to państwo jest do d***y. Do laryngologa, logopedy z dzieckiem na nfz się nie dostanę. Do państwowego przedszkola nie ma szans. To co tylko z każdej strony płacić?

Gość ///...///...///
wyrzeknij sie sądownie "matki" i problem rozwiąże sie sam:)

Gość Dziwi mnie że jeszcze
Jeżeli udokumentujesz że matka nie zajmowała sią Tobą i wychowywali Cie dziadkowie,że matka wyszła za mąż cieszy sie zdrowiem i nie masz z nia kontaktu, to nie ma takiej możliwości żebyś musiała płacić matce alimenty.