Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andzia02

Senność i zmęczenie

Polecane posty

Czy senność i zmęczenie może być wczesnym objawem ciąży? Od kilku dni chodzę nieprzytomna, mimo że przesypiam całe noce bez problemów. Nigdy mi się to jeszcze nie przytrafiło. Nawet przd okresem nigdy nie odczuwałam takiego zmęcznia. Pytam, bo czekam właśnie na dzień spodziewanej @, żeby zrobić test.

Gość dsfsdfvsdfdf
wmawiasz sobie, i to jest częsty objaw starania o dziecko.

Gość alemama
u mnie to był pierwszy objaw ciąży-pierwszej i drugiej!dosłownie spałam na stojąco!!!:) ps za mies rodzę 2-giego synka:)

Gość oszczędnie z dodatkami
może być objawem ciąży ale też przesilenia wiosennego weź lusterko i obejrzyj sobie wejście pochwy (lub poproś partnera :D ) jednym z pierwszych objawów jest zsinienie pochwy, może być też inna w dotyku (jakby aksamit) ale nie zawsze występuje jeśli tak jest, możesz podejrzewać ciążę :)

No to gratuluję :) Ja już od tego czekania chyba fioła dostaje ;d staram się nie myśleć o tym i czekam cierpliwie do tego 27-go na test, ale jednak główka robi swoje :)

Gość dedededede
naprawdę, sama sobie wmawiałam wszystkie objawy ciąży i je miałam, a ciąży oczywiście nie było, nie nakręcaj się bo zwariujesz, ale oczywiście życzę Ci by to było to

Gość alfik86
Ja tez słysze pierwszy raz o takim objawie, jakos nie przyszło mi do głowy by tam zagladać. Senność owszem jest objawem ciązy ale skoro piszezże czekasz do 27 kwietnia to jeszcze 10 dni czyli nawet jesli to dopiero jestes po owulacji a praktycznie do 10 dni po owulacji niemam objawów oczywistych. a te które sie potem pojawiaja równiez moga świadczyć o nadchodzącej @. Zostaje tylko cierpliwość.

Gość mój ukochany mi wyparował
U mnie była senność i oczywiście nudności oraz wymioty.

alfik86 nie daje sobie ręki uciąć, że 27 IV rozpocznie się @, bo cykle mam nieregularne, od 24-28 dni, dlatego nie jestem w stanie określić kiedy teraz nastąpiła owulacja.

Gość alfik86
Ja tez miewam nieregularne cykle wiec zaczełam mierzyc temperature, dzieki temu ustaliłam kiedy mam owulacje i ile trwa umnie druga faza cyklu no i za oszczedziłam na testach ciążowych ( bo jak jeden wyszedł negatywny a @ dalej nie było to łudziłam sie ,że za szybko zrobiłam i robiłam nastepny ) a teraz wiem ,że jak spada mi temperatura to za dzień dwa przylezie @ i mniej mi smutno bo juz sie oswajam z ta myślą ,że się nieudało.

Też mnie korci, żeby kupić test, jak tylko przejdę koło apteki, ale wiem, że to bez sensu teraz, za wcześnie, chociaż jak wiem to można dostać test, które wykrywa ciążę po 6 dniach, ale ja wolę zaczekać na ten termin spodziwanej @, wtedy się okaże.

Gość alfik86
Tak dobrze napisałaś ciążę wykrywaja po 6 dniach. A o ciązy mówi sie kiedy dochodzi do zagniezdzenia czyli 6 dnia od poczęcia. I ( zagniezdzenie trwa od 6 dnia do 10 dnia po poczęciu.) Czyli testy wykrywają najwczesniej ciążę 12 dni od owulacji, czyli 2 dni przed @ bo druga faza cyklu trwa średnio 14 dni.