Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olivia 24

Cesarka i problem z narzeczonym nie zgadzającym się na jej wykonanie

Polecane posty

Gość Olivia 24

Chcę mieć cc na żądanie ale mój narzeczony jest temu przeciwny. Dla mnie to chore bo najważniejsze jest to aby dziecko urodziło się zdrowe a nie to jakim sposobem przyjdzie na świat ! U lekarza niemal sie pokłóciliśmy o to , że cc jest bezpieczne i że boję sie panicznie porodu SN :( Aż lekarz się wtrącił i stanął o dziwo po mojej stronie ! On tego nie rozumie. Jest stomatologiem z zawodu i pewnie dlatego , że ma medyczny zawód widzi swoje przeciwwskazania nieco inaczej ...

Gość ale to chyba ty rodzisz wiec
decyzja nalezy do ciebie:P To jedyny sluszny argument:)

Gość Olivia 24
chodzi o to , ze ja nie mam wskazań do CC a chcę jedynie z przyczyn psychicznych -boję się porodu naturalnego ! On tego nie rozumie i dlatego taki cyrk odwalił u lekarza :(

Gość czarująca para młoda
Mój narzeczony też ma podobne podejście, ale ja i tak go małymi kroczkami przekonuję. Nie zamierzam rodzić naturalnie, jak się uparł to niech sam sobie rodzi.

On może mieć swoje racje, ale decyzja jest twoja, bo to jednak o Twoje ciało chodzi. Pogadaj z nim na spokojnie, bo awantury nie służą dziecko, mądrala powinien to wiedzieć.

no ale powiedz mu, ze to ty rodzisz wiec ty wybierasz, proste. Tu nawet nie ma sie o co sprzeczac.

Gość taunus
Ja nie rozumiem takiego podejscia do facetow. Przekonywac o co? Ty jestes w ciazy, ty masz to dziecko urodzic, i na szczescie masz wybor. A Twoj partner ma tyle do gadania na ten temat co nic. W koncu nie robisz sobie cesarki sama tylko robi ja lekarz....Naprawde, skad sie takie chlopy biora? Nakazywac kobiecie jak ma robic, to co bedzie pozniej? Autorko, zycze Ci szczesliwego rozwiazania!

Ale po cc zostanie ci obrzydliwa blizna, sn jest lepsze! przeciez mozna wziac znieczulenie i jak sie miesnie kegla ciwczy to nie ma sie wiadra...

ja nie mam obrzydliwej blizny po cc wiec to nie regula:) Prawda jest taka, ze taki i taki porod niesie za soba jakies ryzyko zawsze.

Gość taaa a po sn jak nacinaja
to nie bedzie blizny? :o wole blizne na brzuchu niż na cipie :o

no tak, moze przesadzilam z ta obrzydliwoscia:) ale jednak jest. Pozatym cc niesie wieksze ryzyko niz sn i ja nigdy swiadomie nie zgodzilabym sie na cc, poza tym po sn szybciej wraca sie do sprawnosci, ja po tygodniu juz na zakupy szlam:)

Gość Będzie blizna pod brzuchem
ale praktycznie nie widoczna dla innych,nawet w bikini. Ponieważ bliznę masz pod brzuchem(zakrywasz majtkami). A to mozna na życzenie cesarkę?

Ja miałam cc. I bez problemu na drugi dzień wstałam z łóżka i spacerowałam po korytarzu. To zależy od przebiegu porodu,ciała,stanu. A były kobiety co urodziły naturalnie a leżały całymi dniami..... Więc na to reguły nie ma. Na pewno lepsze sn czy cc niż kleszcze :O

widac na brzuchu jak i na cipie:P Kto oglada cipke? Maz, a kto oglada kwalek mojego brzucha przy cipie? Tez maz, bo przeciez bez majtek po ulicy ani plazy nie chodze:D

z tymi kleszczami to fakt, brrrr tragedia... zreszta nie bede przekonywac, mam swoje zdanie na tan temat, nie zaleznie czy rodzilysmy sn czy cc jestesmy przepiekne a nasze dzieci zdrowe:) Pozdrawiam mamuski:):):)

no ja nie tancze mezowi bez majtek, w ogole nie tancze:D Ale townie dobrze mozna powiedziec, a jak maz ci bedzie robil minetke to gdzie zobaczy blizne?:D

Gość aaaa on ma racje
Jest lekarzem i wie co mowi.CC jest bardziej niebezpieczna i komplikacje tez moga byc.

doklodnie oby dzieci zdrowe:) a blizny na cipie czy przy cipie oglada i tak ten co sie dop tego przyczynil:D

ja na brzuchu mam malutka blizne:) w dodatku coraz mniej ja widac, bo poszlam pare razy na laserowe usuwanie:P

Gość aaaa on ma racje
obrzydliwe sa te blizny sama widzialam koniec pieknego brzuszka ,bleeee.Sama siebie okaleczac fuuuj.

wiesz, nie jestem lekarzem ale praktycznie kazdy ci powie ze cc jest najlepsze tylko, kiedy sn nie idzie. koniec i kropka kazda bedzie bronic swojego zdania i znajac kafe zaraz obelgi poleca:)

Gość aaaa on ma racje
ale i tak widac i to gorzej niz rozstepy,tylko sie tak pocieszacie

Ja musiałam mieć cc,rozważali kleszcze :O Tak na prawdę mało mnie obchodzi czy mam bliznę na ci**ę czy na brzuchu,bardziej mnie obchodzi i cieszy fakt że mam najukochańszą małą istotkę :) I dla niej jestem gotowa znieść bliznę w tym czy w tym miejscu :D Bez różnicy większej kobieta i tak może być piękna nawet z blizną w którymś z tych dwóch miejsc.