Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olivia 24

Cesarka i problem z narzeczonym nie zgadzającym się na jej wykonanie

Polecane posty

aaaa on ma racje --> Ja osobiście jestem za sn... ale wybacz, bredzisz jak potłuczona. Byłam szyta i na brzuchu i krocze również i obie blizny są tak samo widoczne - a raczej niewidoczne. Może krocze widziałaś, ale brzucha po cc już nie.

Gość a ja mialam cc z obawy
widzialam pochwe po nacieciu i peknieciu:O Nie chcialam rodzic naturalnie nie dlatego, ze sie naczytalam jakichs glupot, ja widzialam jak to wyglada i nie chcialam przez to przechodzic. A co do luznej pochwy to owszem moze byc i po 1 porodzie to nie jest nic tak rzadko spotykanego (przyklad mojej siostry). Z moja siostra na sali lezala jeszcze jedna dziewczyna, ktora strasznie popekala. I to nie jest ani tak rzadkie ani zabawne, bo kobieta moze popasc w porzadna depresje. Ja nic nie mam do osob rodzacych naturalnie, ich dzieci, ich brzuchy ich sprawa, nie atakuje takich osob. Dlaczego wiec mnie takie osoby jak tu jedna atakuja? Pani zieje agresja az strach:O Porod musial byc chyba wyjatkowo traumatyczny i przebolec nie moze, ze ktos tego uniknal- wspolczuje naprawde.

Gość Olivia 24
aaa on ma rację napisałam przecież , że mój strach przed porodem SN to nie jedynie ból ale psychiczne urazy !!! Boję się, że spanikuję, nie będę potrafiła "współpracować" z personelem itp. A tekst, że trzeba mi było nie zachodzić w ciążę uważam za żałosny :-O

a rodzcie sobie jak chcecie, wasze blizny, wasze pipki. Ja na szczescie mialam normalny porod, normalnego meza, ktory zamiast mowic mi jak mam rodzic, wspieral mnie w moich decyzjach.

Gość nie wiem, po co niektore
dziewczyny zachodza w ciaze - porod , nawet najtrudniejszy, to kaszka z mlekiem w porownaniu z trudami i emocjami macierzyństwa. Skad jest tyle histeryczek? Czytacie głupie fora, ogladacie filmy, nakrecacie sie. Usilujecie wmowic swiatu,ze cc jest lepsze, karmienie sztuczne lepsze itd - bo sasiadka czy szwagierka:)... Licza sie dane naukowe i chocby statystyka, ale głupiemu nie wytłumaczysz. Zawsze wiekszym autorytetem niz lekarze i osrodki naukowe bedzie pani Zosia z warzywniaka i sensacje o pękajacych pipkach prawiczkow z damskich forów. Na szczescie wasza sprawa, nie moja, ja sie tylko posmieję.

na kafe kazda ktora miala cesarke jest rozpieszczona leniwa paniusia:D dlatego ok niech tak bedzie:) Poza tym tu panuje tez dziwna moda na nazywanie leniwymi kobiet, ktore maja opiekunki, nie szukaja promocji, nie grzebia w ciucholandach, maja sprzataczke itd. Wszystkie to leniwe i rozpieszczone, a te pucujace domy w pocie czola i poswiecajace sie to prawdziwe kobiety, a czesto ich poswiecenie zaczelo sie od porodu:)

uwaga! odpowiadam na pytanie po co zachodzimy w ciaze: BO CHCEMY BYC MATKAMI! Nie po to by rodzic, ale by byc matkami:) Proste prawda?

Gość onabezogona29
Chyba już rozumiem... najgłosniej krzyczą te kobiety i krytykuja które nic w życiu nie osiągnęły i nie mogą się pochwalić czymś więcej jak mordęgą porodu.....W sumie logiczne... i żałosne.

i autorko, tego swojego faceta przywolaj do pozadku, bo to ty bedziesz rodzic a nie on, na dobra sprawe mozesz nawet na porod go "nie zaprosic"

Gość to trzeba było
hheeheee... a ja uważam za żałosne sytuacje w której kobieta zachodzi w ciąże nie biorąc pod uwagę że kończy się to porodem a potem 'trzęsie portkami'... dorosłe osoby są przewidujące jeśli chodzi o te kwestie i biorą odpowiedzialność za swoje czyny...

Gość to trzeba było
jak chcecie być matkami bez porodu to trzeba było sobie surogatkę wynająć...

Dlaczego sie posty nie wyswietlaja?

Gość aaaa on ma racje
jak widzialas pochwe po nacieciu, jestem ciekawa komu ty zagladalas w krocze rok po porodzie jak ono wyglada.I dalej twierdzisz bo siostra bo kolezanka.Sama niczego nie doswiadczylas i nie widzialas.A co do brzucha to akurat zobaczyc mozna.Kolezanki pokazywaly i zreszta wpisz na googlach to ci zdjecia wyskocza , a zdjec krocza juz nie zobaczysz :)

ja mam wpisane porod przez cc wiec chyba urodzilam:D jakbym nie chciala miec brzucha to bym pewnie surogatke wynajela, mam znajoma w pracy ktora sie bala nie porodu a rozstepow, nadwagi i miala surogatke:D Ja chcialam poczuc ruchy dziecka, byc w ciazy wiec bylam:)

akurat to co moja siostra przezyla jest mi bliskie, ale ty pewnie tego nie zrozumiesz. Oczywiscie, ze widzialam blizne na pipce po nacieciu nawet i 10 lat po porodzie, a nie tylko rok. A blizny po cc nie zobaczysz normalnie u nikogo chyba ze przed toba wszyscy majtki musza zdejmowac:D

Gość onabezogona29
wyswietlają się z opóxnieniem, matki polki dostały spazmów ze złości i moderacja usówa rzeźnię jaką robią :-D

Gość aaaa on ma racje
A czym tu sie chwalic????przeciez pisalam wczesniej ,ze sn to cos naturalnego i normalnego.Nie ma bohaterstwa taka jest kolej rzeczy.To te co robia cc z wyboru,bo portkami trzesa powoduja ,ze sn to wyczyn,bohaterstwo.To dla was jest to bohaterstwo nie dla mnie.

dla mnie to nie jest bohaterstwo, ale naprawde podziwiam za odwage, ja sie nie odwazylam, ale wiem tez, ze wiele kobiet zaluje tej swojej odwagi. Takze z tym jest roznie.

Gość na moje oko niektore baby
nie maja prawdziwych problemow, celow, zainteresowań, ze rozstrzasaja wrecz latami temat tak oczywisty, jak porod . Przyjdziesz, urodzisz, pojdziesz, poboli, przestanie, jakby co nie tak, to ci pomoga, nad czym tu sie zastanawiac i tyle o tym gadac. Weszlo to i wyjdze, miliony kobiet to przechodzi w wiele gorszych warunkach. To mi przypomina topiki o weselach , ktorymi kobiety podniecja sie 2 lata wczesniej. Strasznie sie cackacie ze soba, a zycie wokol ciekawe , nie tylko wlasna d...

Gość aaaa on ma racje
Majtki zdejmowaly te co ci pipe pokazywaly.I 10 lat po to juz nie wiem jakie wtedy metody byly :) od krocza do dupy masz ledwo pare cm.Wiec jak tam mozesz zobaczyc blizne to ja nie wiem .A te blizny po cc to nie na pipie masz :) blizne po cc to ci lekko majtki przykryja.Przypominam mode bardzo niskich biodrowek dzinsow(takich bys juz nie zalozyla.)No chyba ,ze masz busz owlosiony az to pepka :)

Gość aaaa on ma racje
Gość onabezogona29
amen

Gość aaaa on ma racje
i zadna z nich majtek nie zdjela :)

Gość aaaa on ma racje
wyswietlają się z opóxnieniem, matki polki dostały spazmów ze złości i moderacja usówa rzeźnię jaką robią Jak to przeczytalam myslalam , ze sie ze smiechu zesikam :) :) :)

Gość na moje oko niektore baby
jaka rzeznia, jakie bohaterstwo, jakie matki polki? Rodzenie to jest najnormalniejsza fizjologia. Popatrzcie ilu ludzi dookoła - i kazdy sie przeciez urodził. A tu: nie wytrzymam, bede mdlec, nie chce byc bohaterką - o czym wy mowicie? Wstyd, zeby z rzeczy oczywistych robic afere.

Ja pierwsze dziecko urodziłam SN drugie CC i gdybym miała jeszcze raz rodzić to tylko CC. Po CC rewelacyjnie się czułam po SN (nacięcie) czułam się tragicznie i nie byłam w stanie zająć się dzieckiem. Myślę jednak że nie ma reguły co do porodu, każda z nas jest inna i każda ciąża niepowtarzalna. Uważam że to co naturalne to dobre, ale z drugiej strony tyle dzieci ucierpiało przy SN a o komplikacjach dla dziecka przy CC nie słyszałam nigdy... Każdy powinien mieć wybór i tyle w temacie. Miłego dnia dla Matek Polek i Matek Wyzwolonych:) pozdrawiam

widze, ze strasznie zafrapowalo niektore gdzie ja te blizny widzialam:D Na pewno nie na zdjeciach po wpisaniu w google:D Widzialam i tyle, moze ktos mi pokazywal, moze jestem polozna, moze ginekologiem, a moze po prostu chodze na sex party i sobie cipy pokazujemy?:D Jakie to ma znaczenie gdzie? Widzialam i juz. I to nie jedna. Dla mnie blizna moja po cesarce to zaden kompleks, wiekszy bym miala majac na pipce, ale to moje odczucia, kazda ma prawo do innych. Ja wam nie zabraniam czuc sie dobrze z bliznami na pipce wiec dlaczego ja nie moge dobrze czuc sie dobrze ze swoja na dole brzucha przy samej pipce? Biodrowki moge nosic jak najbardziej i odslaniac brzuch, nic nie widac:) Ale fakt tez, ze nie paraduje w miejscach publicznych z odkrytym brzuchem, jedynie na plazy.

Gość malaja 28
dluuugo probowalam urodzic sn ale i tak doszlo do cesarki... i szczerze powiem ze bole przy porodzie sn byly tak straszne ze przy tym bole po cesarce byly niczym, fakt ze goilo sie wszystko ladnie . ale z chodzeniem wyprostowana to z tydzien mialam problem. mimo iz pierwsze dni byly ciezki ale i tk wybralabym cesarke gdyby mialo dojsc do drugiego porodu....